Artikel van de meester - september 2007


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

De goddelijkheid van de mens

door de Meester — , via Benjamin Creme - 1 september 2007

Diep in het bewustzijn van alle mensen bestaat het besef van goddelijkheid. Bij sommigen ligt het dichter aan de oppervlakte van het bewustzijn; bij anderen blijft het betrekkelijk onbekend en onontdekt tot een of andere grote gebeurtenis of stimulans haar uit de slaap wekt. Aldus beamen sommigen moeiteloos het bestaan van goddelijkheid, terwijl velen, dikwijls stellig, de werkelijkheid verwerpen van alles wat niet gekend, gemeten en begrepen kan worden met hun vijf zintuigen.
Tegenwoordig voelen velen steeds meer de aanwezigheid van Maitreya aan, Wiens energieën alle niveaus van bewustzijn doordringen. Ze kennen wellicht de naam niet, of weten zelfs niet van Zijn bestaan, maar reageren op Zijn energie en zijn zich bewust van een nieuw en spiritueel klimaat in de wereld. Ze vinden het moeilijk om het te verklaren, doch weten met toenemende zekerheid dat ze in de aura van het goddelijke leven, en dat alles goed zal komen. Ook weten zij dat ze niet alleen zijn, dat hun gebeden worden verhoord en dat er op planeet Aarde iets wonderschoons en heiligs plaatsvindt. Ze voelen aan dat de ondraaglijke en gevaarlijke omstandigheden van thans hun einde naderen, dat voorbij de angst en mislukkingen van onze tijd een nieuwe en betere wereld moet worden gevormd, en dat die ook zal worden gevormd.

Hoogste bron

Intussen bereidt Maitreya Zich voor om de strijd aan te gaan met alles wat de vooruitgang en het welzijn van de mens hindert, met alles wat de uitdrukking van zijn goddelijkheid in de weg staat, en ook met ’s mensen eigen angst en kwetsbaarheid.
Hij zal laten zien dat de mens is voortgekomen uit de hoogste bron en is toegerust met al het potentieel van Goden; dat, bevrijd van de angst die hem in slavernij houdt, de mens een beschaving kan bouwen die zijn goddelijkheid en scheppende geest waardig is.
Hij zal laten zien dat alleen angst en gebrek aan vertrouwen mensen veroordelen tot de huidige gevaarlijke omstandigheden die hun bestaan bedreigen; dat de eenvoudige daad van samendelen hun benarde wereld rechtvaardigheid en vrede zal brengen, dat mensen zichzelf moeten herkennen als één, één groep, zonen van de ene Vader. Zo zal Hij spreken. Zo zal Hij mensen oproepen tot verandering.

Hervorming

Hoe zullen mensen reageren? Hoe zullen ze Maitreya’s analyse van hun toestand en problemen beoordelen? Maitreya staat niet alleen in het aandringen op verandering en hervorming in de wereld. Vele wijze mannen en vrouwen reageren op Zijn gedachten en energie, en verkondigen wijd en zijd Zijn ideeën. Langzaam maar zeker raken deze denkbeelden gevestigd en informeren grote aantallen tot dusver ongeïnteresseerde en ongemotiveerde mensen. Zo wordt Maitreya’s weg voorbereid.
Niettemin, hoe kan Maitreya de harten raken van de miljoenen die nodig zijn om van richting te veranderen? Het antwoord ligt in de kracht van Zijn energieën. Nooit eerder stond er een Leraar van een dergelijk vermogen voor de wereld. Met elk woord dat Hij uitspreekt, stroomt Zijn weldadige kracht van hart tot hart. Debat en discussie zijn zinloos en overbodig. Zijn Waarheid brengt de Waarheid in het hart van de toehoorder naar boven en in de smeltkroes van hun gedeelde goddelijkheid wordt deze erkend als de Waarheid Zelf.