Vragen en antwoorden - september 2007


Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Op 16 juli 2007 werd de grootste kernreactor ter wereld, bij Kashiwazaki (Japan) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Hierdoor ontstond brand in een transformator en lekkage bij de reactor. 1) Was de lekkage van nucleair materiaal erger dan de Japanse regering toegaf? 2) Was er enige ufo-activititeit in de omgeving voor of na het ontstaan van de schade door de aardbeving?
A. 1) Ja. 2) Ja, zowel voor als na de aardbeving.

V. Op woensdag 1 augustus 2007 stortte een 40 jaar oude brug over de rivier de Mississipi in Minneapolis (VS) in tijdens het spitsuur. Hoewel er meer dan 70 mensen gewond raakten, was het aantal dodelijke slachtoffers bijzonder laag voor zo’n ramp. Een schoolbus vol kinderen ontsnapte, zo leek het, op miraculeuze wijze aan de ramp. Was hier sprake van ingrijpen door de Meesters?
A. Mijn Meester bevestigt dat de Meester Jezus de schoolbus beschermde en dat Hij en andere Meesters vele levens heeft gered bij dit ongeluk.

V. De Amerikaanse regering is van plan een radardefensiesysteem te bouwen in de republiek Tsjechië en een raketsysteem in Polen om, naar eigen zeggen, de dreiging van Iran het hoofd te kunnen bieden. Iraanse raketten kunnen Europa niet bereiken, maar de VS beweren dat Iran bezig is met de bouw van een “Shahab-4”-raket met een bereik van ruim 4800 kilometer. Iran verwerpt die suggestie en verklaart dat het alleen maar satellieten de ruimte in wil sturen. Hierdoor ontstaat spanning tussen Rusland en de VS, waarbij Rusland dreigt om zijn raketten op nieuwe doelen in Europa te richten of een nieuw systeem te ontwikkelen, teneinde de dreiging van de Amerikaanse regering tegen te gaan. 1) Waarom breiden de VS hun netwerk van radarsystemen uit en versterken ze hun raketsystemen met anti-raketraketten? 2) Voelen de VS zich werkelijk bedreigd door Iran? 3) Waarom bouwt Iran, als dat waar is, een raket met een mogelijk bereik van 4800 km?
A. Amerika zet Iran onder druk. Iran heeft op het moment geen kernraketten en stelt dat het niet van plan is die te maken, maar Amerika probeert Iran te dwingen om zelfs die ambitie niet te koesteren en wendt al zijn middelen, behalve tot nog toe geweld, aan om zijn zin te krijgen. Men is ook bang dat Noord-Korea kernraketten op de VS (of op Zuid-Korea of Japan) zal afvuren en zoekt elk mogelijk middel om de eigen veiligheid zeker te stellen, zelfs ten koste van Polen en Tsjechië. Zeventig procent van de bevolking van die landen heeft tegen deze plannen gestemd. 2) Nee, ik denk het niet. Men wil gewoon voorkomen dat Iran over kernwapens kan beschikken. 3) Iran voelt zich bedreigd door Amerika en Israël, en vindt dat het het recht heeft om zich tegen die bedreiging te wapenen.

V. Wat zou de effectiefste manier zijn om de klimaatverandering tegen te gaan? Welke maatregelen zouden de grootste impact hebben? Wat zijn de prioriteiten van de Hiërarchie ten aanzien van het redden van de planeet, gezien het feit dat het zo’n complex vraagstuk is?
A. Het beëindigen van de houtkap over grote delen van het tropisch oerwoud. Zuurstofvoorraden zijn op een gevaarlijk laag niveau beland door de onverantwoorde vernietiging van bomen. Bovendien zijn bomen (en het plantenrijk als geheel) natuurlijke en krachtige opnemers van CO2. Alle inspanningen om klimaatverandering te bestrijden, moeten op internationaal niveau gecoördineerd worden. Het is inderdaad een complex vraagstuk.

V. In mei 2007 werd een aantal regio’s in Amerika getroffen door grote bosbranden. Was dit het gevolg van karma en, zo ja, waarvoor?
A. Nee, ze waren het directe gevolg van de opwarming van de aarde, die de Amerikaanse regering een moeilijk te accepteren feit vindt en nog steeds probeert te ontkennen.

V. Hoe gevaarlijk zijn UMTS-masten voor onze gezondheid? Het kantoor waar ik werk is op de vijfde en hoogste verdieping. Het dak van het gebouw staat vol met masten, dus mijn collega’s en ik worden blootgesteld aan deze straling. 1) Hebben we reden om ons zorgen te maken over deze masten? 2) Onlangs werden alle UMTS-masten van een basisschool in Amsterdam-West verwijderd nadat twee kinderen en een medewerker van de school waren overleden als gevolg van een hersentumor. Is het mogelijk dat die hersentumoren werden veroorzaakt door de UMTS-masten? 3) Zijn er andere ziekten die veroorzaakt kunnen worden door deze nieuwe technologie? 4) Veroorzaakt blootstelling aan straling van wi-fi (draadloze) computernetwerken risico’s voor de gezondheid?
A. 1) Nee. 2) Zeer onwaarschijnlijk. 3) Het risico is klein. 4) Niet echt. Zeer gering tot niet.

V. Benjamin Creme prijst al meer dan 20 jaar, sinds ik in 1987 aan de universiteit studeerde, of waarschijnlijk langer de komst van Maitreya aan. Hoe verschillen jullie eigenlijk van fundamentalistische christenen die zeggen dat de Wederkomst nu “elk moment” kan plaatsvinden?
Er komt helemaal niemand om ons te helpen, te onderrichten of te redden. De aarde zoals we die kennen is tot de ondergang gedoemd. Het massaal uitsterven van populaties — menselijke en niet-menselijke — nadert. Koop wat land en zoek beschutting tegen de oorlogen om voedsel en water. Houd op met dromen.
A. De vertraging in Maitreya’s openlijke verschijning houdt direct verband met de gereedheid (of het gebrek daaraan) voor verandering, en haar verlangen daarnaar. Pas nu wordt duidelijk dat de mensheid geen alternatief ziet voor verandering en de noodzaak daarvan serieus begint te nemen.
Wat betreft uw advies aan de mensheid: u mag het gerust zelf opvolgen, maar wat zult u verbaasd staan.

V. Na het lezen van uw informatie over zogenoemde ufo’s die van Mars en Venus afkomstig zouden zijn, vraag ik me af hoe dat mogelijk is. De temperatuur aan de oppervlakte van Venus is meer dan 425 graden Celsius. Mars wordt al enkele jaren door een satelliet gefotografeerd en recente sondes hebben geen teken van leven gevonden. Echter, ik kan wel begrijpen hoe dit mogelijk zou zijn als de ufo’s van een hogere dimensie afkomstig zouden zijn dan de fysieke, emotionele en hogere mentale gebieden en in staat zouden zijn om vanaf die hogere dimensie af te dalen in de fysieke wereld. Is dat wat er gebeurt?
A. Ja, dat is bijna precies wat er gebeurt. Het fysieke gebied, zoals onze wetenschappers dat begrijpen, bestaat slechts uit drie niveaus: vaste stof, vloeistof en gas. Maar in feite bestaat het uit zeven niveaus, waarvan de hoogste vier etherisch zijn — en onzichtbaar voor ons. Voor Marsianen, Venusianen en andere Ruimtebroeders zijn ze niet alleen zichtbaar, maar ook hun normale, fysieke niveau van bestaan. De ufo-voertuigen zijn ook gemaakt van etherische stof en zijn gewoonlijk niet zichtbaar. Zij verlagen de trilling van de atomen van de voertuigen en brengen zichzelf daarmee binnen het bereik van ons gezichtsvermogen. Dit is slechts een tijdelijke manifestatie.

V. Is er minder prana en etherische energie in grote steden dan op het platteland? 2) Is er meer prana in sommige klimaten?
A. 1) Nee, gewoonlijk is het tegendeel het geval. Daarom groeien grote steden als chakra’s (krachtcentra) van de planeet. 2) Ja. Algemeen gesproken, in droge, zonnige klimaten.

V. Is het bevorderlijk om dankbaarheid te tonen in het leven en misschien zelfs de moeite te nemen om ‘dank u’ te zeggen, ook al is het tegen niemand in het bijzonder, voor de kleine dingen in het leven, zoals  wanneer je een prettige reis had of wanneer er een parkeerplaats vrij komt net als je er een nodig hebt, enzovoort?
A. Ja, dankbaarheid is een van de belangrijkste manieren om juiste menselijke verhoudingen te bevorderen. In het algemeen nemen we alles wat we in het leven ontvangen maar voor lief, zonder ons te realiseren dat het allemaal uit dezelfde goddelijke bron afkomstig is, waar we zelf ook deel van uitmaken.