Artikel van de meester - april 2008


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Het volk ontwaakt

door de Meester — , via Benjamin Creme (9 maart 2008)

Het lijkt wellicht onmogelijk te geloven, of zoveel ijdele hoop, maar gezien vanuit het hogere gezichtspunt van jullie Oudere Broeders vinden over de hele wereld aanmerkelijke veranderingen ten goede plaats. Wij zien een groeiende beweging naar eenheid en rechtvaardigheid, en een toenemend besef van de absolute noodzaak dat er vrede moet heersen, wil de mensheid verder gaan op het pad van evolutie. Dit betekent een enorme stap weg van de afgrond van zelfvernietiging.
Natuurlijk zijn er velen die nog steeds het oorlogstuig ontwerpen en vervolmaken, en rijk en machtig worden in deze dodelijke handel. Het volk, echter, ontwaakt; een andere trom slaat een nieuw ritme en de volkeren reageren erop. In bijna elk land bespeuren mensen een nieuw licht, een stimulerend denkbeeld, een groeiende hoop. Vrijheid, Rechtvaardigheid en Vrede worden aangevoeld als dichterbij, werkelijker, meer haalbaar dan ooit tevoren. Mondiale communicatie geeft mensen een nieuw besef van zichzelf als één mensheid. Deze nieuwe gewaarwording is natuurlijk niet volledig of volmaakt, maar Wij zien duidelijk het begin van een nieuwe en hoopvolle tendens in deze richting. Dit verblijdt voorwaar Ons hart en betekent een juiste respons op de energieën van de Nieuwe Tijd.

Tendens

Wanneer Maitreya naar voren treedt en Zijn openbare Missie begint, zal deze tendens zich versterken en het oogmerk en doel worden van mannen en vrouwen van goede wil in elk land. Mensen zullen steeds meer inzien dat, ondanks de verschillen in kleur, ras en religie,  mannen en vrouwen overal één zijn, dat zij dezelfde rechtvaardigheid en vrijheid nodig hebben waarvan sommigen menen dat die alleen hun toebehoort.
Maitreya zal de absolute noodzaak van vrede benadrukken, en dat het volledig afzien van oorlog slechts bereikt kan worden door vertrouwen. Alleen samendelen, zal Maitreya verklaren, kan dat vertrouwen voortbrengen.

Aanmoedigen

Aldus zal Maitreya spreken, aldus zal Hij het besef van de Ene mensheid en de noodzaak van samendelen voeden. Onnodig te zeggen dat niet alle mensen op Maitreya’s oproep tot Eenheid en Broederschap zullen reageren, maar naarmate de stem van redelijkheid en rechtvaardigheid het hart van de mensen binnendringt, zullen meer en nog meer de waarheid van Zijn inzicht en de noodzaak van verandering inzien. Zo zal het zijn en zo zullen mensen zich bewust worden van het Licht van Waarheid dat zich onder hen bevindt en Hem zien als hun Leider en Gids. Voorzichtig, doch beslist, zal Hij de mensen overreden om in hun hoogste belang te handelen. Als een oudere broer zal Hij de jongere leden van Zijn familie stap voor stap naar hun eigen waarheid leiden.

Nabij

Die tijd is niet ver weg, inderdaad heel nabij. Zie en hoor de aanzwellende stem van de volkeren van de wereld, terwijl zowel hoop als vreugde in hun hart ontspringt.
Dan zullen jullie weten dat het wiel is gewenteld. Dat het leed van armoede en onrechtvaardigheid verdwijnt. Dat de godslastering van oorlog voor altijd verworpen wordt. Dat de Wet van Liefde haar rechtmatige plaats heeft gevonden in het hart van mannen en vrouwen waar dan ook in deze, onze wereld.