Vragen en antwoorden - april 2008


Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Hebben ecologen echt gezegd dat planeet Aarde nog maar 15 tot 20 jaar te gaan heeft? Is dat een overdrijving?
A. Niet de ecologen, maar de Meesters hebben gezegd dat we geen 50 tot 100 jaar meer hebben (zoals veel ecologen menen), maar slechts 15 tot 20 jaar om de planeet te redden voordat het een stadium bereikt waarin de problemen onomkeerbaar worden.

V. Kan Maitreya’s fysieke lichaam het hele bewustzijn van de energie van de Christus bevatten, of slechts een klein gedeelte ervan?
A. Niet slechts een klein gedeelte ervan; het bevat 85 procent van het bewustzijn.

V. Is Maitreya een kanaal voor de energie van de Christus of verschilt zijn fysieke lichaam van dat van ons?
A. Maitreya is zó zuiver en zó vergevorderd dat Hij niet eenvoudigweg een kanaal is voor het Christus-bewustzijn, maar het volledig Belichaamt. Het stroomt rechtstreeks van Hem naar ons. Zijn ‘Lichtlichaam’ ligt te ‘rusten’ in de Himalaya; het lichaam waarin Hij Zich momenteel uitdrukt is door Hemzelf geschapen.

V. Voor de verspreiding van de boodschap van Share International zou ik in alle bescheidenheid willen suggereren dat u meer aandacht schenkt aan de leringen van de Oude Wijsheid. Ik spreek namelijk weleens mensen die zeggen dat ze de boodschap goed vinden, maar dat het lijkt alsof u “publiciteit zoekt” voor de Meesters. Misschien is het beter om mensen meer te laten weten over de leringen in plaats van zoveel nadruk te leggen op het feit of iemand Jezus, Maitreya of een van de andere Meesters heeft ontmoet, want op mij komt dat over als illusie.
A. Het is geen illusie en zeker niet voor de mensen die het hebben ervaren. En ja, publiciteit geven aan het feit dat de Meesters in de wereld van alledag terugkeren is precies wat we proberen te doen.

V. Kunt u aangeven welke praktische stappen landen kunnen nemen om samendelen op wereldschaal in te voeren?
A. Er is inmiddels een groep Meesters in de wereld — 14 Meesters plus Maitreya. Zij hebben hun discipelen. Deze discipelen hebben een reeks alternatieve samenhangende plannen (blauwdrukken) opgesteld die, wanneer ze worden ingevoerd, de problemen van herverdeling zullen oplossen die de kern vormen van de huidige economische problemen. De hulpbronnen zijn er. Er is meer voedsel in de wereld dan we nodig hebben en veel ervan ligt weg te rotten in de opslagsilo’s van de ontwikkelde landen, terwijl elders miljoenen mensen van honger omkomen. Deze samenhangende plannen zullen de contouren aangeven van een zeer eenvoudige manier van herverdeling.
Er bestaan verscheidene plannen, maar dit is het eenvoudigste en het beste. Misschien aanvaardt de mensheid het, of misschien ook niet, maar een of andere variant ervan is wellicht aanvaardbaar. Ten eerste zal elk land gevraagd worden om bekend te maken wat het produceert, wat het teelt en wat het importeert. Op deze manier zal het totaal van de middelen op Aarde bekend zijn. Elk land zal worden gevraagd om zijn overschotten te doneren aan een gemeenschappelijk fonds.
De rijke machtige landen zullen vanzelfsprekend meer bijdragen omdat zij zoveel overschotten hebben, terwijl de arme landen minder zullen bijdragen. Maar alle landen zullen inbrengen wat zij meer hebben dan zij nodig hebben. Vanuit het gemeenschappelijke fonds dat door alle landen samen wordt gecreëerd, kan vervolgens in de behoeften van alle landen worden voorzien. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de behoeften van de planeet.
Wij zijn bezig de planeet te verwoesten, leeg te plunderen. Ze is misbruikt en nu ziek. Dit plan voor herverdeling zal rekening houden met wat we moeten doen in bijvoorbeeld een wereld die steeds meer ontdaan wordt van haar bossen. We moeten bomen planten, nooit méér gebruiken dan een bepaald maximum. Wij krijgen onze zuurstof van het plantenrijk en tegelijkertijd is het plantenrijk een geweldige spons voor koolstofdioxide. Dus hoe meer bomen we kappen, des te minder zuurstof we hebben en des te groter onze CO2-belasting. Tachtig procent van de opwarming van de aarde — die een besliste realiteit is — wordt gecreëerd door de verdwaasde mensheid zelf.
Dan heb je ook nog onbenullen als de president van Amerika, die verklaart dat er geen opwarming van de aarde bestaat. ‘Het bestaat niet,” zegt hij. En dat in een land dat 25 procent van de vervuiling in de wereld veroorzaakt. Eén land veroorzaakt een kwart van alle vervuiling in de wereld en ontkent de gevolgen ervan.

V. In de VS vindt door kranten en omroepen sinds enige tijd een eendrachtige aanval plaats op homeopathie. Medici doen uitspraken die mij voorkomen als weinig meer dan bevooroordeelde onwetendheid en professionele vooringenomenheid — een kwestie van ‘territoriumdrift’. Ik heb zelf al vele jaren succesrijke homeopathische behandelingen gehad. Ik ben niet tegen ‘reguliere’ geneeskunst; integendeel, ik denk dat ze elkaar zouden moeten aanvullen. Wat veel ‘reguliere’ artsen (en wellicht zelfs enkele homeopaten) onduidelijk schijnt te zijn is hoe homeopathie feitelijk werkt. Kunt u dit uitleggen?
A. Ik geloof dat het vooroordeel van zoveel medici tegen homeopathie het gevolg is van simpele onwetendheid van de etherische niveaus van energie. De arrogantie waarmee deze onwetendheid zo vaak wordt uitgedrukt is echter zeer opmerkelijk. De wetenschappers van de wereld geloven in het algemeen dat er drie toestanden van stof bestaan: vast, vloeibaar en gasachtig. Esoterici weten dat er zeven toestanden van stof bestaan: de genoemde drie plus vier toestanden van fijne of etherische fysieke stof. Deze vier niveaus van etherische stof liggen ten grondslag aan alle uiterlijke fysieke niveaus, die de neerslag vormen van etherische stof. Het fysieke lichaam van ieder mens heeft een etherisch-fysieke tegenhanger die in de baarmoeder wordt gevormd voordat het grofstoffelijke lichaam wordt gevormd.
Wanneer een monster van een plant of een scheikundig element op homeopathische wijze gepotentialiseerd wordt, wordt het monster zodanig verdund dat het — oppervlakkig gezien — verdwijnt. Dit kan tot een orde van grootte van een op een miljoen deeltjes — klinisch niet-bestaand. Wat de reguliere medicus niet begrijpt, is dat homeopathie niet een niet-bestaand monster toedient, maar de etherische energie van het monster die vrijkomt tijdens het verdunningsproces. Het is de energie van het monster dat het lichaam van de patiënt stimuleert middels het endocriene stelsel. Wanneer het juiste middel is gekozen voor de symptomen, worden de symptomen verzacht. Het is een wetenschap, geen ‘placebo’ zoals wordt beweerd door de tegenstanders van homeopathie, waarmee de natuurlijke genezende krachten van het lichaam zelf worden opgeroepen. Het succes van homeopathie bij de behandeling van dieren en baby’s toont aan dat er geen placebo-effect plaatsvindt. Wanneer het bestaan van de etherische niveaus van materie worden ‘ontdekt’ en hun functie wordt begrepen, zullen de vooroordelen en het verzet jegens homeopathie verdwijnen.