Vragen en antwoorden – december 2008

V. Is er geknoeid met de stemmen tijdens de afgelopen presidentsverkiezingen in de VS?
A. Ja, maar in mindere mate dan bij de vorige twee verkiezingen.

V. Zo ja, wat zou de werkelijke uitslag geweest zijn, zonder fraude en andere trucs?
A. Ongeveer 5 procent meer stemmen voor Barack Obama.

V. Betekent de verkiezing van Barack Obama dat het zieleaspect van Amerika zich nu gemakkelijker kan uitdrukken?
A. Niet noodzakelijk. Hij heeft nog niets gedaan! Een betere indicatie zal zijn wanneer het Amerikaanse publiek Maitreya hoort en waardeert. De gemeenschap van zwarte Amerikanen zal zich door Barack Obama’s verkiezingsoverwinning gesterkt en gerehabiliteerd voelen, maar bijna de helft van de kiezers, 48 procent, stemde voor de Republikeinen. De afbraak van de economische en financiële hegemonie van Amerika in de komende maanden zal van grote invloed zijn.

V. Denkt u dat Barack Obama ontvankelijker zal zijn voor Maitreya’s ideeën dan zijn Republikeinse tegenhanger?
A. Ja, en hij gaat het presidentiële ambt bekleden op een voor de wereld belangrijk moment.

V. Zal Barack Obama de laatste president van de Verenigde Staten zijn? Ik meen dat het de medewerker van Maitreya was, of uw Meester, die zei dat het presidentschap van de VS uiteindelijk zal worden vervangen door een groep wijze staatsmannen en dat voormalig president Jimmy Carter (1976-80) daarvoor gevraagd zal worden, als hij dan nog leeft.
A. Dat is nog steeds het Plan, dus er is een goede kans dat Obama de laatste president zal zijn.

V. Het Internationaal Monetair Fonds lijkt weer aan belangrijkheid te winnen nu steeds meer economieën beginnen te lijden onder de economische ineenstorting. Wat zou er het beste kunnen gebeuren met het IMF? Is het gedoemd te verdwijnen, net als andere organen die helpen het traditionele kapitalisme in stand te houden?
A. Er bestaat een diepgaande afkeer en wantrouwen jegens het IMF, vooral van de kant van de ontwikkelingslanden die uit wanhoop in de armen van het IMF werden gedreven. Steeds opnieuw kregen ze geld, dat ze hard nodig hebben, ten koste van hun vrije wil en het recht om zich volgens hun eigen tradities te ontwikkelen. Ze werden gedwongen om bijvoorbeeld op grote schaal voedsel te telen voor de buitenlandse markt en het voedsel voor de eigen bevolking van andere landen te kopen. Ze zitten gevangen.
Het IMF is momenteel nuttig voor landen die lijden onder de huidige economische crisis, maar uiteindelijk, wanneer het beginsel van samendelen heerst, zal het ontmanteld worden en zijn deuren sluiten. Het is een schaamteloos instrument geweest voor louter politieke doeleinden.

V. 1) Zullen onze huisdieren zich bewust zijn van wat er op Verklaringsdag gebeurt? 2) Zal het dierenrijk in het algemeen zich bewust zijn van de belangrijkste dag op onze planeet?
A. 1) Nee, alleen mannen en vrouwen ouder dan 14 jaar. 2) Nee.

V. Ik geloof al verscheidene jaren in de terugkeer van de Wereldleraar. Ik had begrepen dat Maitreya een open uitnodiging had om op een groot televisienetwerk te verschijnen op een moment van Zijn keuze. Onlangs hoorde ik van iemand die bij Share International betrokken is dat die uitnodiging niet langer van kracht was. Ik zou heel graag uit de eerste hand willen horen wat de laatste stand van zaken is. Wat is de status van de uitnodiging aan Maitreya? Ik wil namelijk geen verkeerde informatie verspreiden.
A. De uitnodiging staat nog steeds en “het moment van Zijn keuze” is heel nabij. Iemand verspreidt, om welke reden ook, verkeerde informatie.

V. Was orkaan Gustav, die onlangs de zuidkust van de VS, inclusief New Orleans, teisterde, het gevolg van karma, van deva’s die uit evenwicht waren, of gewoon een natuurverschijnsel? (U had gezegd dat orkaan Katrina die New Orleans in 2005 onder water zette en, volgens de informatie van uw Meester, aan 12.000 mensen het leven kostte, het gevolg was van onze acties in het Midden-Oosten.)
A. Orkaan Gustav was het gevolg van de deva’s die uit evenwicht waren. De mensheid staat onder grote spanning en dat heeft invloed op de deva-evolutie. Dus, ofschoon indirect, is het karmisch, maar algemener van aard.

V. Volgens de boeddhistische eschatologie zullen de leringen van Boeddha vergeten zijn, wanneer Maitreya op Aarde komt. Ook zullen er voorafgaand aan zijn komst bepaalde fysieke gebeurtenissen plaatsvinden. Als u het boeddhisme als ware lering erkent, hoe verklaart u dan Maitreya’s komst onder de huidige omstandigheden?
A. Orthodoxe boeddhisten verwachten Maitreya Boeddha over duizenden en, in Japan, pas over vele miljoenen jaren. Men heeft er werkelijk geen idee van, noch begrijpt men Wie Maitreya eigenlijk is. Hij ‘komt’ niet naar de Aarde, want Hij is nooit weg geweest. Hij is een groot leraar, net zoals de Boeddha vóór Hem, en Zijn openbaring vindt plaats op het tijdstip van Zijn keuze, niet van onze fantasie en speculatie. De boeddhistische leer gaat over de menselijke psychologie, geestelijk bewustzijn en hoe we samen moeten leven voor het hoogste welzijn van allen. Het gaat niet over data.

V. Ik vraag me af hoe sommige mensen aliens kunnen zien. Benjamin Creme zegt dat als we naar Mars zouden gaan, we ze niet zouden zien, omdat ze op een ander niveau leven en hun lichamen etherisch zijn. Hoe is het dan mogelijk dat sommige mensen ze dan schijnbaar wel zien? We weten dat er ufo’s zijn neergestort en dat de NASA veel informatie achterhoudt.
Wat mij echt interesseert is of onze Ruimtebroeders met onze eigen ogen gezien kunnen worden: kunnen zij zichzelf aan ons laten zien als ze dat willen? Als ze bijvoorbeeld hier komen om graancirkels te maken, zouden we ze dan kunnen zien? Of zijn alleen de vliegende voorwerpen zichtbaar voor mensen?
Overigens vind ik Share International het beste tijdschrift in de wereld en naar mijn gevoel het enige dat ons waarachtige informatie kan bieden, aangezien ik naast Benjamin Creme niemand ken die direct met de Meesters spreekt. Ik heb jarenlang Sai Baba gevolgd, maar zelfs wanneer ik naar India ga om hem te zien, kan ik niet zo dichtbij komen als door wat Benjamin Creme ons vertelt.
Dank voor uw fantastische tijdschrift en aan Benjamin Creme dat hij onze ogen opent en ons zoveel meer laat zien dan wat we gewoonlijk zien.
A. Het is waar dat mensen van bijvoorbeeld Mars op het etherische niveau van de stof leven, in plaats van op ons grofstoffelijke niveau. De etherische niveaus, waarvan er vier zijn, zijn fysiek maar fijnstoffelijk en, tot dusver, voor ons gezichtsvermogen onzichtbaar. Dat zal veranderen wanneer we op Aarde etherisch gezichtsvermogen ontwikkelen.
Wanneer iemand van Mars gezien wenst te worden, kan hij de trillingssnelheid van zijn lichaam en/of zijn ruimtevaartuig verlagen, zodat het voor ons zichtbaar wordt; wanneer hij de trillingssnelheid weer verhoogt ‘verdwijnt’ het. Ik houd er niet van om onze Broeders in de ruimte aliens te noemen; zij zijn werkelijk onze Broeders en wij staan enorm bij hen in het krijt, zo zwaar is het werk dat zij onafgebroken voor ons verrichten.
Dank u voor uw vriendelijke woorden van waardering.

V. Geachte heer Creme, hoe weet u zeker dat foto’s die u ontvangt met zegeningen van Maitreya echt zijn en welke niet?
A. Voor elke foto vraag ik het mijn Meester.


Lees ook de antwoorden van vorige maanden