Artikel van de meester - jan 2008


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Een oproep aan de media

door de Meester — , via Benjamin Creme (12 januari 2008)

Jarenlang hebben mensen, weliswaar ongeduldig, gewacht op bewijs dat Maitreya werkelijk bestaat en Zijn werk in ons midden uitvoert. Waarom deze twijfel zo lang moest standhouden is misschien moeilijk te begrijpen gezien de enorme veranderingen die onmiskenbaar in onze wereld hebben plaatsgevonden, die één voor één door Maitreya zijn voorspeld en aan het publiek en de wereldmedia ter beschikking zijn gesteld. Wat staat de aanvaarding — zelfs als hypothese — dat zo’n welkome gebeurtenis inderdaad heeft plaatsgevonden, in de weg?
De wereldmedia kennen ieder facet van deze informatie, hoe weinig zij het publiek ook informeren over de aard ervan. Vele van hun vertegenwoordigers hebben Maitreya ontmoet, hebben Hem horen spreken en blijven niettemin zelf zwijgen.
Waarom moet dit zo zijn? Wat verhindert de publieke aankondiging van dit welkome nieuws? Het probleem is voornamelijk angst: angst voor hoon, angst voor ongeloof; angst voor verlies, van status of van baan; angst dat ze wellicht misleid zijn, dat zij niet zagen wat ze zagen of hoorden wat ze hoorden. Het is gemakkelijker om hun ervaringen terzijde te schuiven en het aan Maitreya Zelf over te laten — als Hij inderdaad bestaat — om naar voren te komen en de wereld Zijn feitelijke Aanwezigheid te tonen.

Wetten

Deze zienswijze, logisch genoeg voor hen die aldus stilzwijgend afwachten, toont weinig begrip van de Wetten die de verschijning van een Leraar van Maitreya’s statuur bepalen.
Vele waardige Leraren komen ons leven binnen, doen hun werk, en veroorzaken weinig rimpelingen aan de oppervlakte van het denken en het handelen van de mens. Zij hebben zelden voorboden nodig om hun weg te bereiden. Maitreya echter, is de Wereldleraar, Hoofd van de Hiërarchie en is van plan als zodanig gedurende de volgende cyclus te dienen. Zijn invloed op de mensheid is niet te bevatten. Zijn komst is een waarlijk gewichtige gebeurtenis, die van tevoren moet worden voorbereid en adequaat uitgelegd aan mensen van alle rang en stand.
De wereldmedia verkeren in de beste positie om mensen op de hoogte te brengen van de ware gebeurtenissen van onze tijd. Miljoenen mensen die dorsten naar waarheid, kennis en hoop, richten zich tot hen voor informatie, en dikwijls leiding. Het betaamt de mannen en vrouwen van de media, mannen en vrouwen van goede wil, om, waar nodig, zichzelf vertrouwd te maken met dit verhaal, en het publiek te dienen door het op serieuze wijze over te brengen. Dan zullen zij Maitreya in het openbaar zien, gereed om ons allen te tonen hoe de wereld op orde te brengen.