Tekenen van de tijd - juli/aug 2008

Lichtzegeningen over de hele wereld

Share International publiceert geregeld foto’s, ingezonden door lezers, van diverse lichtverschijnselen, zoals kruisen van licht en lichtformaties. In het geval van lichtzegeningen zijn het foto’s waarop na het ontwikkelen een lichtbundel of -werveling wordt aangetroffen. Deze lichtpatronen worden niet veroorzaakt door fouten op de film of tijdens het ontwikkelen en komen alleen voor op de foto in kwestie, niet op de rest van de film. De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat dit zegeningen zijn door Maitreya dan wel de Meester Jezus. Verspreid over deze pagina’s plaatsen we een nieuwe selectie van foto’s van lichtzegeningen uit de talloze foto’s die Share International ontvangt.

Maria-verschijningen in Amerika

“In heel Amerika doen zich plotseling Maria-verschijningen voor die sprakeloze ooggetuigen een boodschap van hoop geven,” aldus het Amerikaanse sensatieblad Sun. Het artikel beschrijft de ervaring van een 12-jarig meisje uit Winthrop, Washington, dat tijdens de Kerstvakantie van 2007 met familie en een vriend in een afgelegen huisje verbleef. Terwijl ze buiten met een nieuwe camera experimenteerde, bemerkte ze ter hoogte van de boomtoppen een ongewoon bewegend voorwerp en nam een foto: tot haar verbazing verscheen het voorwerp op de foto als een dame in een witte mantel.
Ongeveer een week na de waarneming in Washington zag Joel Sullivan, een fietskoerier uit San Francisco, een verschijning van Maria. Terwijl hij door de stad fietste, slipte Sullivan tegen de zijkant van een grote metalen vuilnisbak. “Toen ik opkeek zag ik een verblindende blauwe gloed die achter uit het straatje kwam, met in het midden daarvan een dame in een lang gewaad,” zo vertelde Sullivan. “Mijn eerste gedachte was: ‘Ze is prachtig.’ Mijn tweede gedachte was: ‘Wat doet ze hier?’” De dame keek naar Sullivan en zei: “De oorlog zal spoedig voorbij zijn.” Toen verdween ze in een lichtflits.
Jennifer Wilson uit Richmond, Virginia, beschreef haar ervaring met Maria. Terwijl ze haar dochter naar een voetbaltraining reed, zag Wilson een vrouw die midden op een kruispunt stond. “Zij was jong en droeg een blauw gewaad met een lange blauwe hoofddoek,” vertelde ze. Wilson stopte de wagen en haar dochter draaide het raampje naar beneden. De vrouw keerde zich “met een stralende glimlach naar haar toe en zei: ‘Je zult een mooie wereld erven.’ Toen leek ze geleidelijk aan te vervagen.” (Bron: Sun, VS; www.uforc.com)

Wonderbaarlijke ontsnapping

Joanne Denobriga, een vrijwilliger bij de Britse organisatie voor de opvang van zwanen, was bezig een in nood verkerende zwaan te redden toen ze in een waterkering viel en bij Colthrop Lock aan het Kennet and Avon kanaal onder de sluisdeur werd gezogen. Ze was gedurende 10 minuten onder water verstrikt en bewusteloos, en kwam ten slotte 15 meter stroomafwaarts aan de oppervlakte waar ze erin slaagde zichzelf met behulp van wilgentakken uit het water te slepen.
“Ik geloof dat mijn beschermengelen voor me zorgden,” zei Denobriga. “Het was alsof ik door een afvoer omlaag werd getrokken,” vertelde ze. “Ik raakte gevangen in de stroming die uitkwam in een maalstroom, zoals een draaikolk, en herinner me alleen door een tunnel te schieten, als een glijbaan. Ik kwam pas bij toen ik in het ondiepe water was.”
De neuroloog van het ziekenhuis zei dat het koude water hielp te voorkomen dat de hersenen zuurstofgebrek leden, maar niettemin was haar overleving “een wonder”, aldus de therapeut Paul Mitchel. Helaas heeft de zwaan het niet overleefd. (Bron: dailymail.co.uk)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat ze door de Meester Jezus werd geholpen.)

Heilige boom

Een islamitische geleerde in Skokie (Illinois, VS) ontdekte voor zijn huis een stuk boomschors waarin door insecten het woord ‘Mohammed’ in het Arabisch was geknaagd. Terwijl hij op een dag in mei 2008 naar eekhoorns keek die de boom voor zijn huis in renden, hoorde Assad Busool een stuk schors met een luide klap op de grond vallen. Toen hij het van dichtbij bekeek, was hij verbaasd het woord ‘Mohammed’ te zien. “Ik zei: ‘Wat betekent dit?’ Ik heb een heilige boom in mijn tuin.”
Sommige moslims in zijn gemeente geloven dat de inkervingen op het 36 cm lange stuk schors een teken uit de hemel is. “Het is overduidelijk dat er Mohammed op staat,” zei Andala Mbengue, een taxichauffeur uit Senegal die het hout zag na de gebeden in de Islamitische Universiteit van Amerika te Chicago. “Allah laat altijd van zich horen. Soms negeren mensen het, maar hij laat ons altijd tekenen zien.”
Islamitische geleerden die over dit verschijnsel werden geïnterviewd, zeiden dat sommige moslims dergelijke verschijningen zien als herinneringen dat God overal in de natuur is.
Busool doceert religie en Arabisch aan de Islamitische Universiteit van Amerika in Chicago en is een islamitische rechter in familiezaken. Hij wijst op een strofe in de Koran om uit te leggen waarom insecten lijnen in hout zouden kunnen knagen om het woord Mohammed te spellen. De strofe zegt dat elk levend wezen op aarde de verheerlijking van God zingt in talen die mensen niet kunnen verstaan. “Zij kennen geen Arabisch. Om het binnenste van de tak te eten en die tekst te maken, werden ze natuurlijk door God gestuurd,” aldus Busool.
Busool heeft de schors aan enkele mensen in het Islamitische Gemeenschapscentrum in Chicago laten zien. Hij heeft het ook getoond aan ongeveer 50 mensen die voor de Vrijdaggebeden op de Islamitische Universiteit van Amerika waren gekomen. Een van de gelovigen, Walid Guerfal, zei dat hij zeer onder de indruk was van de tekst. “Het is een wonder van God,” zei hij. (Chicago Tribune, VS)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het een teken is, gemanifesteerd door Maitreya.)

UFO-waarnemingen

Namibië — Verscheidene inwoners van Usakos zeggen dat zij op 18 mei 2008 een ufo over zagen vliegen. Inwoner Hester Schmidt zat met haar man op de waranda toen zij iets zagen wat er uitzag als een “ronde bal met een lange staart” die overvloog. “We hoorden niets, maar het was uitermate snel en vloog heel laag,” zei Schmidt. Twee andere ooggetuigen, Thomas Ismaël en Sabina Naruses, bevestigden het verhaal van Schmidt. “Het veroorzaakte een enorm licht boven de stad,” vertelde Ismaël. “Mijn kinderen, mijn vrouw, zij zagen het allemaal. Iedereen praat erover.” (Bron: www.allafrica.com)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het een ruimtevaartuig van Mars was.)

Verenigd Koninkrijk — Drie inwoners van de Londense voorstad Woodford Green meldden op de avond van 31 mei 2008 vijf ongewone lichten in de lucht te hebben zien zweven. De lichten doofden één voor één terwijl het als een donker voorwerp naar de aarde daalde, vertelden ze. Een ooggetuige, Bradley Gross, zei: “Ik krijg nog steeds de rillingen wanneer ik er aan denk. Het zag er werkelijk bizar uit en we zagen die heldere vlekken en toen daalde dit ding langzaam diagonaal naar de aarde. Het was ongetwijfeld iets vreemds en kon geen vliegtuig of ballon zijn geweest omdat het zich helemaal niet bewoog en heldere lichten had.” (Bron: Wanstead and Woodford Guardian, VK)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het een ruimtevaartuig van Mars was.)

Verenigde Staten — De 12-jarige Brandon Puckett en zijn moeder Laura zagen op 19 april 2008 twee vurige oranje bollen in de lucht bij St Augustine (Florida). Dezelfde vlammende bollen vlogen om 21.00 uur langs de kustlijn en werden door anderen in de regio gezien. Brandon was ervan overtuigd dat het ufo’s waren. Ooggetuigen in Duitsland berichtten eveneens dat zij rond dezelfde tijd vlammende bollen zagen. (Bron: firstcoastnews.com)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het ruimtevaartuigen van Mars waren.)

Graancirkel in Zuid-Korea

In Zuid-Korea werd begin juni 2008 door een fotograaf in een veld dichtbij de stad Boryoung een reusachtige graancirkel ontdekt. De diameter van de eerste graancirkel die uit Korea wordt gemeld, werd geschat op tussen 150 en 200 meter. (Bron: x-cosmos.it/cropcircles; kornkreise-forschung.de)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat hij werd gecreëerd door een ufo van Mars.)

UFO-waarnemingen VK met 40 procent gestegen

Het Britse ministerie van Defensie heeft een dossier vrijgegeven met 135 meldingen van vreemde voorwerpen in de lucht in 2007, een toename van 40 procent ten opzichte van de 97 meldingen in 2006. Het dossier van het MvD werd vrijgegeven als onderdeel van het nieuwe beleid onder de Wet Openbaarheid van Informatie om de archieven over ufo-onderzoek open te stellen.
Terwijl in de meeste gevallen ooggetuigen onbekend blijven, vermeldt het dossier dat in twee gevallen bij de waarneming twee piloten betrokken waren die boven Alderney (Kanaaleilanden) vlogen, toen zij doorgaven twee heldere oranje voorwerpen te zien. In een afzonderlijk voorval meldde een andere piloot een op een ballon lijkend voorwerp te zien in het zuidwesten van het VK. Vele ooggetuigen berichtten heldere lichten te zien, maar een aantal bellers bleef erbij dat ze “beslist een ufo” hadden gezien.
Een vroegere functionaris van het MvD, Nick Pope, die tussen 1991 en 1994 verantwoordelijk was voor onderzoek naar ufo-waarnemingen, zei: “Ik verwelkom de nieuwe openheid van het MvD over deze kwestie. Wat mensen ook mogen geloven over ufo’s, de regering geeft iets van het fascinerendste materiaal in haar dossiers vrij. Zowel sceptici als mensen die erin geloven zouden dit moeten verwelkomen.”(Bron: Metro, VK)

Foto's van deze maand (Engels)