Artikel van de meester - juni 2008


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Wanneer de mensen terugblikken

door de Meester — , via Benjamin Creme (23 april 2008)

Over enkele jaren, wanneer ze terugblikken, zullen de mensen zich afvragen waarom ze zolang aarzelden om de voor de hand liggende en meest natuurlijke maatregelen te nemen: de hulpbronnen van de wereld samendelen. Terwijl ze enthousiast het nieuwe evenwicht, de afwezigheid van spanning en het gemak van internationale samenwerking ervaren, zullen mensen zich afvragen hoe ze zó lang zó blind konden zijn voor wat vanzelf sprak, zó halsstarrig en destructief afwijzend tegenover hun eigen bestwil.
De mensheid staat nu op de drempel van een volkomen nieuwe ervaring waarin elke mondiale beslissing en daad zichtbaar opbouwend zal zijn, ter koestering en heiliging van het leven, en ter versterking van de banden van Broederschap die zij tot dan toe veronachtzaamd en bijna vergeten hadden. In blijdschap zullen de mensen nu samenwerken voor het Algemeen Welzijn, terwijl ze de haat en het wantrouwen van het verleden definitief achter zich hebben gelaten. Zo zal een nieuwe verwantschap oprijzen als Goede Wil en Respect, als bezielend gist dat hun gevitaliseerde leven doordrenkt. Evenzo zullen, in steeds sterkere mate, liefde en vreugde de harten van mannen en vrouwen overal omarmen en verlichten.

Alchemie

Welke mysterieuze alchemie kan het zijn die deze magische transformatie in het leven der mensen teweegbrengt? Geen alchemie, maar de goddelijkheid die in het hart van de mensen zelf verblijft, aangeroepen en voortgebracht door het wonder van Maitreya’s Liefde. “Samendelen”, heeft Hij gezegd, “is goddelijk; de eerste stap naar samendelen is de eerste stap naar jullie goddelijkheid.” In de mens zelf ligt de volle maat van die goddelijkheid besloten. Samendelen zal aantonen dat de mens een God in aanleg is, en toegerust om de scheppende Wil van zijn Bron uit te drukken.
Langzaam maar zeker zal dat scheppende Doel zich via de mensen openbaren en zo hun daden en beslissingen leiden. De oude wetteloosheid zal vervliegen en verdwijnen als een vage herinnering aan een ver, kinderlijk verleden. Zo zal het zijn.

Schitterende toekomst

Wij, jullie oudere Broeders, zien steeds duidelijker de contouren van een schitterende toekomst die zich voor de mensheid uitstrekt; Wij zien de blauwdrukken van een wetenschap die de meest vruchtbare en creatieve geesten van vandaag zouden doen verbazen; Wij zien eveneens kunst van een schoonheid en scheppende kracht zoals tot dusver nooit door mensen gezien is.
Bovenal onderkennen Wij dat deze scheppende uitstroming, zonder weerga in de menselijke geschiedenis, het onvermijdelijke gevolg is van de buitengewone innerlijke verandering die de mensheid doormaakt: het leren leven volgens de Wetten van het Leven. Wanneer de mensen dit bewust inzien en begrijpen, als een feit van het bestaan, zullen ze in blijdschap de stappen zetten die rechtstreeks leiden naar Vrede en Rechtvaardigheid, Vrijheid en Juiste Verhoudingen. Die eerste stap heet Samendelen.
Met de hulp en raad van Maitreya, de Heer van Liefde, en Zijn groep van Meesters kunnen de mensen niet anders dan inzien dat Samendelen en Juiste Verhoudingen één en dezelfde zijn en voortkomen uit dezelfde impuls: om de drang naar Eenheid te laten zien die ten grondslag ligt aan onze schijnbare afgescheidenheid, en zo de ware aard van de mensen als Goden te onthullen.