Vragen en antwoorden - juni 2008


Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Wat is de beste manier om Maitreya te ‘zien’?
A. Zet je voor Hem in door de wereld (of jouw deeltje ervan) te vertellen dat Hij er is en gereed staat om de mensheid de weg uit onze problemen te tonen: vooral, als eerste stap, door aanvaarding van het beginsel van samendelen.

V. Wat kunnen de Tibetaanse bannelingen het beste doen: protesteren, aandacht blijven vragen voor de benarde toestand van hun land of wachten totdat China het recht van Tibet op onafhankelijkheid en vrijheid erkent?
A. Protesteren en aandacht blijven vragen voor de benarde toestand van hun land.

V. Zouden de Olympische Spelen geboycot moeten worden door 1) atleten? 2) Staatshoofden? 3) De wereldmedia die de Spelen normaliter zouden verslaan?
A. 1) Nee. 2) Nee. 3) Nee. China op deze manier buitensluiten zou het standpunt van de Chinezen niet veranderen. Het zou China slechts isoleren en de huidige situatie verergeren.

V. Zou contact en uitwisseling met China ten tijde van de Olympische Spelen de voorkeur verdienen boven een boycot, om de internationale verhoudingen te normaliseren?
A. Ja.

V. Zou u uw Meester willen vragen of er enige hulp van de Meesters of Maitreya was tijdens de opstand tussen 10 en 31 maart 2008 in Tibet en drie andere provincies in China, teneinde meer en langer durend geweld (door het Chinese leger) te voorkomen?
A. Ja.

V. Ik ben opgegroeid in de Amerikaanse middenklasse en, ofschoon ik inmiddels onder de armoedegrens leef, ben ik gewend aan het materialisme in dit land. Benjamin Creme zegt geregeld dat de komende veranderingen voor ons in de ontwikkelde wereld, in zijn woorden, “pijnlijk” zullen zijn. Maitreya zegt in Zijn boodschappen: “Mijn Komst betekent het einde van de oude orde der dingen… Dit zal velen verdriet doen, maar zo moet het zijn.” [Boodschap nr. 4] Ik voel mij hier ongemakkelijk bij.
Mijn vraag is: Zal Maitreya ons helpen omgaan met ons verdriet? Zal Hij onze hand vasthouden terwijl we dit proces doorlopen? Ik ben bang voor het aanstaande verdriet. Wees alstublieft mild in uw antwoord.
A. Het is duidelijk, nietwaar, dat als we leven als miljonairs en miljardairs, de offers die we moeten maken om onze eisen aan de planeet te vereenvoudigen pijnlijker zullen zijn dan voor degenen die al bescheidener leven. Als u, zoals u zegt, nu onder de armoedegrens leeft — zelfs in Amerika — dan zal vereenvoudiging voor u geen probleem zijn. Het is de spilzuchtige houding die, denk ik, de ontwikkelde landen het moeilijkst zullen kunnen opgeven.

V. 1) Wat is het verschil tussen Maitreya en de Meester Jezus waar op gedoeld wordt in de rubriek  ‘Lezers schrijven’? 2) Hoe komt het dat bij de brieven altijd wordt bevestigd dat een of beide van deze wezens de bron is van een spirituele/metafysische manifestatie? Het lijkt al te bevooroordeeld om bij bijna elke brief geloofwaardig te zijn! 3) Voor wat het waard is: ik ben blij met de artikelen uit uw maandblad die op internet geplaatst worden. Het is een bron van hulp en biedt inzicht in de wereldproblemen waar we dagelijks mee geconfronteerd worden.
Tenslotte wilde ik u nog laten weten hoezeer ik uw schilderijen waardeer die de omslagen van uw boeken sieren. Als abstract kunstenaar spreken uw werken mij bijzonder aan. Ik zie uit naar uw reactie.
A. 1) Maitreya is de persoonlijke naam van het Hoofd en de Leider van de Geestelijke Hiërarchie: “De Leraar van engelen en van mensen.” De Meester Jezus is een van Zijn discipelen, een zeer ver gevorderd Meester. Zij werken heel vaak samen.
In Palestina, 2000 jaar geleden, manifesteerde Maitreya, Die het Christus-beginsel belichaamt, Zich via Jezus gedurende de laatste drie jaar van diens leven. Maitreya is de Christus en Jezus was het volledig bewuste voertuig dat Maitreya gebruikte. ­
2) Ja, deze twee Grote Wezens werken vrijwel altijd samen. Aangezien Maitreya Jezus in Palestina overschaduwde bestaat er vanzelfsprekend een zeer speciale band tussen beide. Wij publiceren alleen de brieven waarvan kan worden bevestigd dat zij authentieke verschijningen van de Meesters zijn. We ontvangen er ook veel waarbij dat niet het geval is. 3) Ik ben blij dat u onze informatie interessant en verhelderend vindt. Ik ben ook blij dat u mijn schilderijen mooi vindt. Dank u.

V. Wat is uw mening over Britse plannen om menselijk en dierlijk genetisch materiaal te mengen voor onderzoeksdoeleinden?
A. Dat is clandestien achter gesloten deuren al gedaan in laboratoria in verscheidene landen. Indien zeer zorgvuldig uitgevoerd kan het nuttig zijn, maar in de verkeerde handen is het een procedure vol gevaren.