Artikel van de meester - mei 2008


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

De steden van morgen

door de Meester — , via Benjamin Creme (12 april 2008)

Indien en wanneer iemand van Mars met zijn ruimtevaartuig op Aarde landt en om zich heen kijkt, zal hij zeker verbaasd zijn over zijn omgeving. Tenzij zijn missie hem naar het platteland heeft gebracht, zal hij zich afvragen hoe de mensen op Aarde de troosteloze eentonigheid en de ongegeneerde lelijkheid van zovele kleine en grote steden van de wereld kunnen dulden. De ongebreidelde ellende van de armsten wordt slechts geëvenaard door de onbeschaamde, steriele grofheid van de rijksten. Waar op Aarde men ook kijkt, zo lijkt het, bedekken kantoorgebouwen de grond als gigantische mierennesten, omgeven door eindeloze rijen bijna identieke kubussen waarin de uitgeputte mieren zich tijdens hun slaap herstellen. Natuurlijk, zo zou onze vriend van Mars ontdekken, zijn er uitzonderingen op deze alomtegenwoordige zielloze middelmatigheid, maar dat, zal hij zien, zijn allemaal relieken uit het verleden, die trots bewaard en beschermd worden als lusthoven voor toeristen terwijl de plaatselijke bevolking het moet stellen met stille afgunst.
Het bovenstaande is vanzelfsprekend een karikatuur, maar het is niet voor niets dat de verfraaiing van onze steden tot de prioriteiten van Maitreya behoort. Een stad is meer dan alleen maar een plaats waar geld verdiend en van de vruchten ervan genoten kan worden. Het is een Centrum, een Magneet die groepen mensen aantrekt om het bewustzijn van allen te verheffen en te verrijken. Het is een plaats waar de ziel van het land dat zij opluistert, zich kan openbaren en de verworvenheden van mensen overal kan tooien. Een stad moet derhalve een plaats van schoonheid, van grote verscheidenheid en kleur zijn, met veel stille gebieden voor meditatie en rust. Ze moet niet te groot zijn; veel moderne steden trekken hun burgers niet aan, maar stoten hen veeleer af. Ze moeten open zijn en iedereen verwelkomen, en hun bijzondere gaven delen met zowel inwoners als bezoekers.

Centrum van energie

Een stad is een centrum geladen met energie, ieder verschillend en de uitdrukking van vele verschillende stralen of kwaliteiten. Tezamen vormen ze de persoonlijkheid van een land en maken het de ziel van de natie mogelijk om zich uit te drukken. Wanneer Maitreya en de Meesters openlijk werken, zal het belang van bepaalde steden duidelijker worden.

Wetenschap van Licht

In steden, als grote bevolkingscentra, zal de toekomstige weten–schap van energie op natuurlijke wijze tot bloei komen. De nieuwe Wetenschap van Licht zal de uiterlijke verschijning van alle steden in de wereld transformeren. De energie van licht, rechtstreeks van de zon, zal naar en vanuit “energie-accumulators” van verschillend formaat stromen, terwijl de Kracht van de Vorm de aard van de energie zal bepalen die nodig is en opgeslagen wordt.
Het zal ongetwijfeld vele jaren duren om de huidige steden te transformeren tot de plaatsen van schoonheid die ze zullen worden. Echter, mensen moeten in staat zijn te visualiseren dat dergelijke steden gebouwd, en bestaande steden geleidelijk herbouwd, kunnen en zullen worden. Naarmate de bevolking van de Aarde afneemt, wat het geval zal zijn, zullen steden hun optimale omvang bereiken en opbloeien.