Vragen en antwoorden - mei 2008


Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Share International publiceerde onlangs [april 2008] twee brieven waarin de nadruk lag op publiciteit en het op grotere schaal bekendmaken van uw informatie. 1) Waarom is dit zo belangrijk? 2) Kun je zeggen dat Maitreya nu veel nadruk legt op de noodzaak van doeltreffende publiciteit voor uw informatie, ongeacht of het lezingen, de boeken, het maandblad of de informatie zelf betreft? 3) Is het dan ook juist dat de groepen overal ter wereld veel meer, en wellicht ook veel doeltreffender, zouden kunnen adverteren? 4) Moeten de groepen zich richten op lokale of nationale publiciteitscampagnes, of is het wellicht ook een idee om samen te werken aan een wereldwijde campagne?
A. 1) Het is ons werk om de mensheid bewust te maken van het feit van de terugkeer van Maitreya en de Meesters in de uiterlijke wereld, om het klimaat van hoop en verwachting te scheppen voor deze gebeurtenis, en Maitreya en Zijn groep op die manier in staat te stellen ons leven binnen te treden zonder onze vrije wil aan te tasten. Maitreya treedt heel spoedig naar buiten en dus is er nog maar heel weinig tijd om de weg te bereiden. 2) Ja. 3) Ja. 4) Al deze mogelijkheden.

V. Samendelen is een bewonderenswaardig doel én nodig voor de wereld, maar het is wel dat wat mensen het minst waarschijnlijk zullen doen. Kijk maar om u heen. Zelfs mensen die we overigens ‘goed’ zouden noemen, lijken er niet toe bereid. Zelfzucht, lijkt mij, is algemeen verbreid. Ik vraag me af wat er in hemelsnaam voor nodig is om deze houding te veranderen. Bereid zijn tot samendelen is iets heel anders dan gedwongen worden tot samendelen. Wat heeft Maitreya in petto om de houding van zes miljard mensen te veranderen, los van de ervaringen op Verklaringsdag, die volgens mij niet voldoende zullen zijn, aangezien velen ze zullen afdoen als bedrog, hallucinatie, enzovoort?
A. Dit is een heel gebruikelijke reactie op mijn informatie, zelfs van mensen die er geen moeite mee hebben om het feit van de Meesters of Maitreya te accepteren, of de dringende noodzaak van samendelen als de enige weg naar rechtvaardigheid en vrede. Maar ik geloof dat deze geheel en al op een misvatting berust. Het is waar dat we in diep materialisme vervallen zijn, dat zich uit als de wurggreep die commercialisering nu over elk aspect van ons leven heeft. Maitreya waarschuwt dan ook dat commercialisering gevaarlijker is voor de mensheid dan een atoombom.
Een van de problemen is dat de gemiddelde mens het moeilijk vindt om zich voor te stellen langs welke weg samendelen ingevoerd of georganiseerd zal worden. Mensen zijn geneigd samendelen te zien in zuiver persoonlijke termen: ze stellen zich voor dat ze gedwongen worden om hun inkomen te delen met vreemden aan de andere kant van de wereld. Maar het beginsel van samendelen zal, wanneer de mensheid de noodzaak ervan inziet, mondiaal georganiseerd worden, waarbij elk land aan een gemeenschappelijk fonds alleen dát afstaat wat het zelf niet nodig heeft. En vanuit dat gemeenschappelijke fonds zal in de behoeften van allen worden voorzien.
Dit zal niet gebeuren tenzij en voordat de mensheid het beginsel van samendelen aanvaardt. Onze vrije wil wordt nooit door de Meesters geschonden. In werkelijkheid, in de échte echte wereld (niet in de wereld van de commercie) hebben we geen andere keuze dan samen te delen. Elke andere methode is geprobeerd en heeft gefaald en geleid tot de erbarmelijke toestand waarin de economische structuren van de wereld nu wankelen op het randje van de afgrond, en heeft de ecologie van de planeet in een gevaarlijke onbalans gebracht. Alleen samendelen kan het noodzakelijke vertrouwen tussen de landen vestigen om de vele gevaarlijke problemen waar de mensheid voor staat serieus aan te pakken. Wat heeft Maitreya ‘in petto’ om ons ertoe aan te zetten juist te handelen om onze planeet te redden? Zijn energie van Liefde die rechtstreeks in het hart doordringt en het beste in mannen en vrouwen voortbrengt. Niemand kent de kracht van Maitreya.

V. Ik zou graag op welke manier dan ook dienstbaar willen zijn, maar of ik waardig ben is een tweede. Toen ik Benjamin Creme’s lezing in New York via het Internet beluisterde, huilde ik als een klein kind, zowel gedurende de lezing als daarna. Het was alsof ik thuis kwam.
A. Er is niemand, waar dan ook, die niet waardig is om te dienen. Dat is nu juist waarvoor we in incarnatie komen. Als u kunt “huilen als een klein kind” bij het horen van een van mijn lezingen, dan bent u beslist gereed om te reageren op Maitreya’s oproep om te dienen. Treuzel niet!

V. Ik volg Benjamin Creme al vele jaren en heb zijn boeken gelezen. Ik vertelde iedereen jaren geleden al dat Maitreya zou komen. Dus waar blijft Hij dan toch, verdorie? Ik raak heel gedeprimeerd en verlies alle hoop. Kortgeleden las ik over een meisje dat werd gemarteld door haar vader die haar in kokend heet water dompelde. Als dat karma is, dan is karma wreed en idioot en wie of wat het in gang heeft gezet moet sadistisch zijn. Ja, ik ben boos dat de zogenoemde Meesters (en ik ontken niet dat ze wellicht bestaan) kennelijk werkeloos toezien hoe de verschrikking die wij ‘mensheid’ noemen wordt uitgedrukt in het martelen van kinderen. Als we vrede willen in deze wereld, zal dat alleen kunnen door de definitieve uitroeiing van de mens. Mijn mening is: we zijn niet opgewassen tegen de taak. Er is iets met ons mensen dat vrede kennelijk onmogelijk maakt, tenzij de Meesters vrede opleggen en de touwtjes volledig in handen nemen.
A. Ik begrijp uw frustratie en woede, maar verlies de hoop nu niet. Dit is bijna het einde van een lange periode waarin Maitreya door ons, de mensheid, gedwongen werd te wachten. We hebben de gelegenheid gehad om op elk moment in de afgelopen 30 jaar Maitreya voor de wereld te laten treden. Al wat nodig was, was een begin maken met ons eigen huis op orde te brengen en als één te handelen. Alle pijn en lijden (die u en miljoenen anderen terecht verafschuwen) is het gevolg van het feit dat de mensheid ‘uit de pas loopt’ met haar ware zelf en er uit hebzucht voor kiest om haar leven te laten sturen door commercialisering. Grote aantallen mensen worden ontmenselijkt door hebzucht en grof materialisme. Het resultaat zijn de verschrikkingen waar u dagelijks over leest.
Beter dan wie van ons ook kent Maitreya de Wetten die Hem beperken in relatie tot ons handelen. Hij is de Heer van Liefde, Zijn Mededogen kent geen grenzen en Hij toont dat op miljoenen manieren waar niemand ooit van hoort. Houd nog heel even vol en uw woede zal oplossen in tranen van vreugde. Echt.