Het moment is daar
door de Meester —, via Benjamin Creme (11 oktober 2008)

 

Vele jaren hebben Wij, jullie Oudere Broeders, de mensen gewaarschuwd hoe gevaarlijk het is om blindelings de marktwerking te volgen, die zelf blind is. Aldus kan de huidige wijdverspreide economische en financiële crisis niet onverwacht gekomen zijn. De ‘zeepbel’ gecreëerd door wedijver en hebzucht moest onvermijdelijk barsten. Toch staan de ‘geldmagnaten’ die dit torenhoge bouwwerk op drijfzand hebben gebouwd, perplex van het resultaat, onmachtig als zij zijn om de oorzaken van de ineenstorting te begrijpen, en zoeken reeds naar betere manieren om dezelfde dwaasheid voort te zetten.
De mensen van de landen die het zwaarst getroffen worden door de recente gebeurtenissen, kennen de oorzaken van de ineenstorting echter wel en zijn boos omdat ze weten dat zij het zijn die de komende maanden en jaren ontbering en armoede zullen lijden.

Gelegenheid

Maitreya, die geduldig in de coulissen wacht, ziet dit als een periode van gelegenheid die Hem in staat stelt in het openbaar te verschijnen en Zijn openlijke missie te beginnen. Aldus is het lange wachten op Zijn naar buiten treden bijna voorbij. Nu zeer spoedig zullen mensen Maitreya’s oproep tot actie en verandering horen.
Te midden van de talloze analisten tot wie de media zich hebben gewend voor uitleg en advies, bevinden zich reeds enkelen die wijselijk waarschuwen dat radicale verandering cruciaal is; dat toezicht op en reglementering van de ‘geldmagnaten’ de hoogste prioriteit moeten krijgen om herhaling te voorkomen. De mensen roepen op tot eerlijkheid en rechtvaardigheid, en zijn geenszins bereid om genegeerd te worden. Derhalve is het moment daar, zodat ten langen leste Maitreya’s woorden kunnen worden gehoord en gezien als verstandig en waar. Hij zal de mensen zeggen dat voortzetting van de huidige wanorde slechts verdere chaos zal brengen, dat alleen volledige en geordende wederopbouw van het mondiale economische stelsel rechtvaardigheid en vrede zal brengen, dat zonder zulke rechtvaardigheid en vrede de toekomst er zeer somber uit zou zien. Hij zal hun zeggen dat wij het antwoord in onze handen hebben, dat de wereld één is, dat we in eenheid leven en bloeien of ten onder zullen gaan. Stukje bij beetje zal Maitreya de wereld deze dingen vertellen en de mensen zullen reageren. Ten overstaan van hun huidige leiders zullen ze Zijn goede bedoeling inzien en de gelegenheid verwelkomen om Zijn raad in praktijk te brengen.

Hoe lang deze fase zal duren is moeilijk te voorspellen, maar onder de huidige chaotische omstandigheden kan het relatief zeer kort zijn. De hebzuchtige ‘geldmagnaten’ zijn ontmaskerd en hun methoden ondeugdelijk gebleken. De mensen die slechts voldoende willen hebben om hun kinderen fatsoenlijk groot te brengen zijn meer dan gereed voor de veranderingen en de uitdagingen van de toekomst. Zij willen rechtvaardigheid en vrede, en zijn bereid tot samendelen om die kostbare doelen te bereiken. De mensen staan klaar; de ‘geldmagnaten’ zijn verbijsterd en likken hun wonden; ook Maitreya staat klaar en heeft Zijn hand aan de deur.

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden