Vragen en antwoorden – november 2008

V. Welke aanwijzingen zullen er zijn dat Maitreya daadwerkelijk naar voren treedt?
A. Wanneer Maitreya op het punt staat naar voren te treden, zullen mensen een enorme, heldere ster zien stralen, die voor iedereen zichtbaar is.
Dat zegt nog niet wie Maitreya is. Ik mag niet zeggen hoe Hij eruit zal zien of wat voor kleding Hij zal dragen. Je moet Maitreya zelf herkennen, niet omdat het een spel is, maar omdat je gelooft in wat Hij zegt. Het doet er niet toe als je niet gelooft dat Hij Maitreya is. Als je iemand ziet die spreekt over samendelen, rechtvaardigheid en vrijheid voor iedereen, totale verandering van de mondiale verhoudingen, dan denk je wellicht: “Is dat misschien Maitreya?”
Maitreya is niet de enige die over vrijheid en rechtvaardigheid spreekt, en ik ben niet de enige die deze dingen zegt. Ik ben degene die het met Maitreya in verband brengt, maar er zijn mensen die al jaren over deze denkbeelden praten.
De informatie over de ‘ster’ is niet van mij afkomstig, maar uit een brief van een lezer, een groepslid in Duitsland. Een ‘vrouw’, van wie later bleek dat zij Maitreya was, vertelde haar hierover (zie ‘Lezers schrijven, eveneens in Share Nederland, november 2008).
Ik kan bevestigen dat de ‘gebeurtenis’ waarover de vrouw sprak de eerste stap van Maitreya in de openbaarheid zal zijn en dat de ‘ster’ een enorm ruimteschip van Mars zal zijn.

V. 1) Hoe dicht zijn de VS en de wereld bij de wereldwijde beurskrach die Share International heeft voorspeld, nu het Amerikaanse Congres het financiële reddingsplan heeft aangenomen? 2) Stevenen we af op een totale economische ineenstorting, de wereldwijde depressie zoals sommigen hebben voorspeld of 3) zijn de economische problemen die ons te wachten staan beperkter van omvang?
A. 1) Dit is de krach. Dichterbij kunnen we niet komen. 2) Misschien geen totale ineenstorting, maar wel een vérstrekkende. 3) Nee. Het gehele economische systeem en denken moeten veranderen. Hiervoor moet het beginsel van samendelen worden aanvaard.

V. Zal Maitreya’s boodschap van samendelen voor sommigen moeilijker te accepteren zijn nu de economische situatie van vele miljoenen in de VS en andere ontwikkelde landen steeds penibeler wordt?
A. Integendeel, het zal deze landen tonen dat de oude werkwijzen van hebzucht en egoïsme niet op een rationele manier werken. Alleen samendelen zal stabiliteit en rechtvaardigheid brengen, en de vrede waar we allemaal naar verlangen.

V. Is dit het einde van het hyperkapitalisme?
A. Ja. Volgens de Meesters is de beste verhouding voor succesrijk, evenwichtig en eerlijk bestuur 70 procent socialisme en 30 procent kapitalisme. Momenteel is de verhouding in de VS 95 procent kapitalisme en 5 procent socialisme. In het VK is het 85 procent kapitalisme en 15 procent socialisme, en in Frankrijk en Duitsland vrijwel hetzelfde. In Scandinavië is het 40 procent kapitalisme om 60 procent socialisme. Dit is de reden dat de Scandinavische landen, met uitzondering van IJsland, het evenwichtigste en eerlijkste bestuur kennen.

V. Een team van Franse wetenschappers onder leiding van de archeoloog Franck Goddio heeft bekendgemaakt dat zij een kom hebben gevonden uit de 1ste eeuw na Chr., waarin mogelijk de eerste verwijzing naar Christus gegraveerd staat: “DIA CHRSTOU O GOISTAIS”. Volgens het team van archeologen betekent dit hetzij “door Christus de magiër”, dan wel “de magiër door Christus”. 1) Verwijzen deze woorden inderdaad naar Jezus (die door de Christus werd overschaduwd) in Palestina of 2) naar iemand anders? 3) Kende de persoon die de inscriptie aanbracht Jezus persoonlijk? 4) Bedoelde men “magiër” in de minachtende zin zoals die vandaag gebezigd zou worden, zoals bedrieger of zo?
A. 1) Ja. 2) Nee. 3) Nee. 4) Nee. Integendeel, het was bedoeld als lofuiting aan Jezus. De woorden werden 25 jaar na de dood van Jezus gegraveerd.

V. De beroemde Canadese neurowetenschapper Wilder Penfield dacht dat het contact tussen het denkvermogen en de hersenen in een deel van het diencephalon lag. 1) Is dat juist? 2) Zo ja, is er een specifiek deel van het diencephalon dat u kunt aanwijzen waar het contact tussen denkvermogen en hersenen ligt?
A. 1) Ja. 2) Het ligt niet in een deel van, maar in het diencephalon.

V. 1) Moeten we mededogen hebben met de Heren van Stoffelijkheid? 2) Of moeten we hen helemaal geen aandacht geven?
A. 1) Nee. 2) Ja.

V. Hoe kan men een opener geest verkrijgen, minder rigide of onbuigzaam zijn in wat men gelooft?
A. Wordt verdraagzamer tegenover verschillen. Ga met mensen om die er andere ideeën op nahouden en probeer de zaken vanuit hun gezichtspunt te bekijken.

V. Wat is de hoedanigheid van de energie van Vissen en hoe verschilt die van de hoedanigheid van de energie van Waterman?
A. Idealisme, toewijding en individualiteit. Zoals wij ze gebruikt hebben, hebben deze zich via onze uitgesproken individualiteit uitgedrukt als verdeeldheid, afgescheidenheid, fanatisme en fundamentalisme. Ze heeft de idealen van eenheid, broederschap, rechtvaardigheid en vrijheid, maar als je om je heen kijkt in de wereld is er weinig van die broederschap of rechtvaardigheid te bekennen. Deze positieve hoedanigheden vereisen een bredere kijk op deze idealen; niet de simpele, fanatieke, dweperige kijk die gedurende het Vissen-tijdperk de norm is geweest.
We leven nu aan het eind van het Vissen-tijdperk en dat is een probleem. De energieën begonnen zich in 1625 terug te trekken. Ons zonnestelsel is inmiddels in eenzelfde verhouding tot de constellatie Waterman komen te staan als het eens stond tot de constellatie Vissen. We leven in de beginjaren van het Waterman-stelsel. Waterman is totaal anders — zijn hoedanigheden zijn die van synthese; deze zullen de mensheid bijeenbrengen en versmelten op een manier die momenteel onmogelijk lijkt. Dat is moeilijk voor te stellen vanwege de invloed van Vissen. De energieën van Waterman begonnen dit zonnestelsel en deze planeet binnen te stromen in 1675 en zij winnen elke dag aan kracht. De energieën zijn momenteel min of meer even sterk — geen van beide domineert. De energieën van Vissen overheersen nog enigszins — ongeveer 58 procent tegen 42 procent. Dus niet helemaal gelijk, maar in grote lijnen wel.
We leven nog steeds in een wereld met de oude structuren die we gecreëerd hebben — politiek-economisch, wetenschappelijk, godsdienstig, cultureel, enzovoort. Alle structuren zijn het resultaat van onze reactie op de energieën van Vissen. De regeringen van de wereld worstelen om de problemen van nu en de toekomst het hoofd te bieden, met het gereedschap van een tijdperk dat voorbij is. Al onze denkbeelden van internationale politiek, van economische structuren, van hoe de mensheid samen dient te leven, worden gedomineerd door de denkbeelden van Vissen. Maar we leven in de begindagen van het Waterman-tijdperk. En we vragen ons af waarom het leven toch zo moeilijk is.
Het is moeilijk omdat we proberen dat wat met morgen te maken heeft, te doen met de kennis, de denkbeelden, de denkwijzen, de werkwijzen van gisteren. Het doel van Waterman is eenheid en synthese te scheppen — maar hoe kun je dat doen als je daarvoor alleen beschikt over de techniek van wedijver? Dat kan niet. Je kunt alleen eenheid bewerkstelligen door samenwerking. Het is het gebrek aan samenwerking, de nadruk op wedijver, dat het grootste obstakel is voor verandering ten goede in elk aspect van ons leven. Het is een innerlijke tegenspraak.


Lees ook de antwoorden van vorige maanden