Artikel van de meester - oktober 2008


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

De bestemming van de mens

door de Meester — , via Benjamin Creme (5 september2008)

Wanneer mensen zich bewust worden van hun ware vermogens zullen ze verbaasd zijn over het scala van creativiteit dat hun deelachtig zal worden. De vermetelheid van hun denken zal hen aanvankelijk verbazen en hen tot initiatieven leiden die momenteel haast onvoorstelbaar zijn. Mensen zullen zien dat zij werkelijk goden in aanleg zijn. De mensen zullen ontwaken uit de diepe sluimer van het verleden en de zware mantel van onwetendheid, die lange tijd hun voorwaartse ontwikkeling heeft gehinderd, van zich afschudden. Zo zal het zijn.
De mens staat nu op het keerpunt in zijn lange levensavontuur op planeet Aarde. Voortaan zal alle vooruitgang het gevolg zijn van zijn weloverwogen wil en rede. Niet langer zullen hebzucht en wedijver zijn reis naar volmaaktheid belemmeren; niet langer zullen oorlog en gebrek voor miljoenen zijn pad onteren en bezoedelen; nooit weer zullen wetteloosheid en afgescheidenheid op planeet Aarde heersen.

Ladder

De voet van de mens staat nu op de ladder van vooruitgang die hem naar de sterren zelf zal voeren.
Daar Wij, jullie oudere Broeders, onze plaatsen naast jullie innemen, zullen jullie in Ons voorbeelden zien en geïnspireerd zijn om te worden als Wij. Jullie zullen zien dat Wij geen wedijver kennen, dat we alle leven in welke vorm ook hoogachten. Jullie zullen zien dat Wij zonder onderscheid of voorwaarde liefhebben, en uitsluitend en altijd werken voor de vervulling van het Plan. Mensen zijn door het Plan voorbeschikt om diezelfde volmaaktheid te bereiken; Onze taak is om hun de weg te wijzen.
Het pad naar die volmaaktheid is door Ons veel betreden en We hebben de nodige bakens geplaatst: de mensen moeten de mensheid als Eén zien, broeders en zusters, kinderen van de Ene Vader. Vrijheid en Rechtvaardigheid zijn onontbeerlijk voor iedereen, overal, zonder uitzondering, en kunnen slechts door vertrouwen verwezenlijkt worden.
Alleen samendelen kan dat vertrouwen scheppen en de mensen op het pad naar hun bestemming brengen. Om gelukkig te zijn moeten de mensen leven volgens de Wetten van het Leven: van Oorzaak en Gevolg, Wedergeboorte, Onschadelijkheid en Opoffering. Deze fundamentele wetten zijn de eeuwenoude bakens die de mensen behoeden voor zelfvernietiging en wroeging.
Wanneer Maitreya in het volle zicht naar voren treedt zullen jullie deze Wetten opnieuw horen, want zij vormen de basis van al Zijn leringen en de basis van al het leven op planeet Aarde.

Belang

De bewustwording van de mensen vereist dat de mensheid het belang van deze Wetten begrijpt en dat zij bereid en gereed is om te veranderen. Deze huidige zogenaamde beschaving heeft haar kruit verschoten, is vervallen en stervende; ze heeft de mensen weinig meer te bieden dan tegenspoed en angst en, uiteindelijk, zelfvernietiging.
Maitreya komt om de mensen te laten zien dat zij alles in zich hebben wat nodig is om de Goden te worden die ze in wezen zijn; om hun te tonen hoe eenvoudig en mooi die weg is, en om hen te inspireren hun bestemming te begrijpen en te accepteren. Maitreya twijfelt niet aan hun respons.