Onze Broeders uit de ruimte

een compilatie

Het wereldwijd groeiende aantal waarnemingen van ufo’s of buitenaardse ruimteschepen resulteert in een toenemende vraag naar meer openheid van de kant van regeringen en objectief onderzoek door de media. Daarnaast trekken ook graancirkels de aandacht van de media. Het spectaculaire ontwerp, de buitengewone complexiteit en de snelheid waarmee graancirkels worden gecreëerd maken het werkelijk onmogelijk om ze terzijde te schuiven als door de mens gemaakt. Volgens Benjamin Creme’s informatie zijn beide verschijnselen het werk van de Ruimtebroeders en een teken dat Maitreya’s naar buiten treden aanstaande is.
Hier volgt een compilatie die de realiteit en missie van de Ruimtebroeders onthult en nieuw inzicht biedt in de aard van ons universum en onze plaats daarin. De compilatie omvat citaten van Maitreya (Boodschappen van Maitreya de Christus en Maitreya’s Leringen — De Wetten van het Leven), Benjamin Creme’s Meester (Een Meester spreekt) en Benjamin Creme.
(Zie voor de integrale tekst Share Nederland, oktober 2008.)

Mijn Lering zal jullie laten zien dat achter alle verschijnselen Datgene staat wat we Leven noemen. Er is niets anders in de hele kosmos. Draag dit denkbeeld altijd met je mee, en besef je verbondenheid met dat Leven. (Maitreya, uit Boodschap 133)

In vele delen van de wereld vinden belangrijke gebeurtenissen plaats. Overal ter wereld zullen mensen verbaasd zijn door de berichten. Die zullen ook gaan over waarnemingen, in ongekende aantallen, van ruimtevaartuigen van onze naburige planeten, voornamelijk van Mars en Venus. Deze verhoogde activiteit boven uitgestrekte gebieden van de Aarde zal alles te boven gaan wat ooit gezien is. Zij die halsstarrig geweigerd hebben de realiteit van dit verschijnsel serieus te nemen, zullen het moeilijk vinden het te ontkennen. Steeds meer verhalen over contact met de bemanning van de ruimtevaartuigen zullen het feit van hun bestaan verder bevestigen. Wonderbaarlijke gebeurtenissen van allerlei aard zullen zich blijven voordoen en in aantal en verscheidenheid toenemen. Het denken van mensen zal verbijsterd en verbaasd zijn door deze wonderen, en dit zal hen tot diep nadenken stemmen.
In deze wonder-volle, verwonderde wereld zal Maitreya stil binnentreden en Zijn openlijke werk beginnen. Hem zal worden gevraagd de twijfels en angsten van de mensen te weerleggen, deze gebeurtenissen te verklaren en Hij zal de echtheid ervan bevestigen. Deze buitengewone gebeurtenissen zullen onverminderd voortduren en velen ertoe brengen het einde van de wereld te voorspellen. Maitreya, echter, zal op Zijn eenvoudige wijze doorgaan deze gebeurtenissen anders uit te leggen.
Zo zal Maitreya de mensen stimuleren de wonderbare veelomvattendheid en reikwijdte van het leven te begrijpen, de vele lagen waarvan de mens vooralsnog zo weinig weet heeft. Voorzichtig zal Hij hen, stukje bij beetje, inleiden in de grondwaarheden van ons bestaan, in de Wetten die het besturen, en in wat ons ten deel valt door volgens deze Wetten te leven. Hij zal de mens vertrouwd maken met de onmetelijkheid van onze Melkweg en laten zien dat, mettertijd, mensen van de aarde Ruimte en Tijd zullen veroveren. Hij zal de mensheid stimuleren om zowel binnen als buiten zichzelf te zoeken naar de antwoorden op hun problemen en hun onophoudelijke verbondenheid met elkaar en met de Kosmos te bekrachtigen. Hij zal de mensheid herinneren aan haar lange geschiedenis en aan de vele gevaren die zij heeft overwonnen. Hij zal het zaad van vertrouwen in onze eigen luisterrijke toekomst zaaien en de eeuwige goddelijkheid van de mens bevestigen. Hij zal laten zien dat het levenspad, de evolutiereis, zonder falen opwaarts en ook voor eeuwig voorwaarts leidt, en dat het gezamenlijk maken van de reis als broeders en zusters de veiligste weg is die het meest door vreugde wordt verlicht. Zie dan uit naar de tekenen van Maitreya’s binnentreden, maak dit bekend en verhef de hoop van je broeders. (Benjamin Creme’s Meester, ‘De bundeling van de Krachten van Licht’)

Alle planeten staan op hiërarchisch niveau met elkaar in contact en communiceren met elkaar. Dit zonnestelsel functioneert als een eenheid — het bestaat niet voor één planeet en een heleboel dode planeten. Ze wemelen van leven in verschillende stadia. Wij bevinden ons halverwege; Venus is ongelooflijk vergevorderd vergeleken met onze planeet, evenals Jupiter, Mercurius, Saturnus en verschillende andere planeten. (Benjamin Creme, De Grote Aantocht)

De mensheid heeft altijd naïef geloofd dat zij alleen is in het heelal. Maar er zijn daar anderen, ver geëvolueerd, die altijd over ons hebben gewaakt en ons hebben onderricht om niet te doden, anderen te respecteren en te leren gelukkig en vrij te zijn. Zij hebben de mensheid altijd beschermd en zij zullen haar niet toestaan zichzelf te vernietigen door uitbuiting van wetenschap in de ruimte. (Maitreya, Maitreya’s Leringen— De Wetten van het Leven)

Er zijn oneindig veel vormen overal in de kosmos en alle, inclusief alle mensen, zijn met elkaar verbonden in de zin dat zij uit atomen bestaan. In de hele kosmos bestaat alleen de atomaire structuur. Daar komen we vandaan. Dat is, zoals de Meester zegt, “de Bron van ons Wezen”. (Benjamin Creme, De Kunst van Samenwerking)

Het is de liefde van God voor Zijn schepping die de Logos Zelf ertoe drijft te incarneren en Zich uit te drukken in planetaire vorm. Wij maken deel uit van die planetaire vorm. Wij zijn gedachtevormen in het denkvermogen van de Logos. Of zoals de Christus het zo mooi uitdrukte: “Wij zijn Zijn dromen.” Hij bracht ons tot openbaring en op dezelfde manier kan Hij ons uit openbaring nemen. Wij danken ons hele bestaan en bewuste gewaarwording aan Zijn daad van dienst ten behoeve van de Zonnelogos. Deze heeft op Zijn beurt Zijn lichaam van openbaring, het zonnestelsel, geschapen op basis van Zijn bewustzijn van het Plan van ‘Degene over wie niets gezegd kan worden’, in het centrum van ons melkwegstelsel. Telkens wanneer we dienen verbinden we ons met deze zelfde impuls. Elke impuls van de ziel die in dienstbaarheid wordt omgezet, is een demonstratie, op ons nogal geringe niveau, van een impuls die ontelbare lichtjaren ver weg en lang geleden in werking werd gezet door de Logos in het hart van ons melkwegstelsel. (Benjamin Creme, Maitreya’s Missie, dl. I)


Weldra zal een nieuwe benadering tot de wetenschap de weg banen naar een volledige verandering in de houding van de mens tegenover de Werkelijkheid waarin wij leven. De nieuwe wetenschap zal de mensheid tonen dat alles Eén is, dat elk afzonderlijk deel waarvan wij ons bewust zijn nauw verbonden is met alle andere, dat die verwantschap wordt geregeld door zekere wetten, mathematisch bepaald, en dat in elk deel het potentieel van het Geheel aanwezig is. Deze nieuwe kennis zal de menselijke ervaring van de wereld en elkaar transformeren en voor hen de waarheid bevestigen dat God en de mens Eén zijn… In dit vruchtbare klimaat zullen de verborgen psychische krachten van de mens zich vanzelf ontplooien en het enorme potentieel van het menselijk denkvermogen zal tijd en ruimte overwinnen en de energieën van het universum zelf beheersen. De bronnen van de menselijke geest zijn onbeperkt. In een crescendo van openbaring zal de heerlijkheid van de onzichtbare werelden zich onthullen aan de verbaasde blik van de mens en de volle grootsheid van de goddelijke schepping zal beseft worden. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘De nieuwe beschaving’)

Het doel van ons leven, of we het beseffen of niet, is de vestiging van eenheid, als weerspiegeling van de eenheid die al bestaat omdat elk atoom in het geopenbaarde universum onderling verbonden is met elk ander atoom. Eenheid is niet slechts een idee dat je kunt hebben of niet; het stuwt ons voort in ons evolutieproces. Deze evolutie, uitbreiding van bewustzijn, moet een proces zijn van een steeds ruimere gewaarwording van eenheid en een synthese van alle mogelijke aspecten van eenheid die bestaan tot aan het ‘Denken van God’, tot je de eenheid ziet die aan het gehele bestaan ten grondslag ligt. (Benjamin Creme, De Kunst van Samenwerking)

Leren van de Ruimtebroeders

Zonne-energie — Dit is de energie van de nieuwe tijd — er zal geen behoefte zijn aan kernenergie. De kracht van de zon zal worden gebruikt voor verwarming, vervoer en industrie. De ‘Broeders’ leren technici op dit moment hoe zonne-energie kan worden opgeslagen. (Maitreya, Maitreya’s Leringen — De Wetten van het Leven)

De Ruimtebroeders hebben op deze planeet verschillende mensen, zoals Adamski en anderen, door middel van wie zij de werkelijkheid van de Ruimtebroeders aan de wereld bekend willen maken, maar ook voor andere doeleinden, waar ik hier niet over kan uitweiden. Er zijn verschillende aspecten van dit werk die althans voor nu geheim moeten blijven. Zij hebben een grootse taak in de redding, het helpen herstellen van het evenwicht van onze planeet, met name om de vervuiling van onze planeet in zekere mate, binnen de wet van karma, teniet te doen. (Benjamin Creme, Share International, juli/augustus 2004)

Men kan dikwijls waarnemen dat mensen niet altijd het bewijs geloven dat zij met hun eigen ogen hebben gezien. Vandaar dat veel ervaringen worden verworpen die voor hen van waarde zouden zijn geweest bij het zoeken naar betekenis en doel in hun leven. Het gebeurt bijvoorbeeld vaak dat velen niet geloven dat zij een UFO, zoals die algemeen bekend staan, hebben gezien, terwijl alle bewijzen op het tegendeel duiden. Mensen hebben er een hekel aan om het nieuwe en onbekende te aanvaarden, hoezeer het ook in hun voordeel zou zijn als zij dat wel zouden doen. Hierdoor belemmeren ze hun gewaarwording en ontwikkeling.
Al vele jaren lang nu doorkruisen de vaartuigen afkomstig van onze zusterplaneten ons luchtruim, bewijzen ons onschatbare diensten en hebben, van tijd tot tijd, overvloedig en inspirerend bewijs gegeven van hun werkelijkheid en bestaan. Alleen, getweeën en in onnoemelijke aantallen hebben ze belangeloos gewerkt om, binnen de karmische Wet, de schadelijke gevolgen van onze dwaasheid en onwetendheid te verzachten. Velen op Aarde hebben ze gezien, hebben in ontzag en verwondering gestaan bij hun onmiskenbaar volmaakte beheersing van de ruimte en, bang om uitgelachen te worden, het stilzwijgen bewaard. Zo zijn kennis van hun werkelijkheid en dankbaar begrip van hun doel voor de mensheid verloren gegaan. Waarom moet dit zo zijn? Waarom zouden mensen dat verwerpen waarvan aanvaarding en begrip hun vooruitgang ten goede zou komen?
Er zijn verscheidene redenen waarom mensen zich op zo’n onredelijke manier gedragen. De voornaamste ervan is angst. De grote, verlammende angst voor een mogelijke vernietiging ligt diep in de menselijke psyche verborgen, gereed om de kop op te steken en alle reacties, alle spontane uitingen van hoop en verwondering te conditioneren. Voor velen is het, helaas, altijd zo geweest.
De regeringen en de media van de meeste landen hebben hun plicht verzaakt om de mensen te informeren en opheldering te verschaffen. Veel is bij overheidsinstanties bekend en voor het publiek verborgen gehouden. Bovenal is nooit bevestigd dat de UFO onschadelijk is, ook al was dit bekend. Integendeel, alles in verband daarmee wordt gehuld in vage geheimzinnigheid en gepresenteerd als een bedreiging.
Mensen in posities van macht en gezag weten dat indien hun volk de ware aard van het UFO-verschijnsel kent, en begrijpt dat het afgezanten zijn van beschavingen die ons ver vooruit zijn, zij niet langer de omstandigheden van het leven op Aarde passief en zwijgend zouden aanvaarden. Zij zouden eisen dat hun leiders deze doorluchte gasten uitnodigen om openlijk te landen, en ons te leren om op dezelfde wijze te leven en succesvol te zijn.
De tijd is niet ver af dat dit het geval zal zijn. De tijd nadert dat de ware aard van het leven op andere planeten dan de Aarde algemeen bekend zal zijn; dat mensen het Zonnestelsel gaan zien als een samenhangend geheel, waarvan de planeten zich op verschillende punten in de evolutie bevinden, maar dat alle samenwerken om het Plan van de Zonnelogos te vervullen en elkaar onderweg te helpen en ondersteunen. (Benjamin Creme’s Meester, ‘Het Pad naar de Zon’)


Het werk van de Ruimtebroeders

Maitreya: “Als je iemand de kunst van Zelf-verwerkelijking kunt leren, zodat hij vrij in en uit het denken kan bewegen, zal hij geen drugs meer nodig hebben.” De Ruimtebroeders hebben onze wetenschappers al geleerd hoe ze met de lichttechnologie een einde kunnen maken aan drugsverslaving door bepaalde gebieden van de hersenen te behandelen. Deze methoden worden reeds toegepast in ziekenhuizen in China en Hongkong, waar drugsverslaving een groot probleem is. (Maitreya, Maitreya’s Leringen— De Wetten van het Leven)

Star Wars — Amerikaanse wetenschappers hebben het “Star Wars-spel” nog niet opgegeven. Ze hebben begrepen dat de Russen veel verder zijn dan de technologie die in het Star Wars-programma wordt gebruikt, en proberen nu wanhopig om hen in te halen. De Amerikanen proberen de technologie te ontwikkelen om niet alleen de planeet maar de ruimte zelf te beheersen. Maar de Ruimtebroeders waken. “Het zal wetenschappers niet worden toegestaan om technologie te gebruiken die ingaat tegen de wetten van de schepping. Hun technologie moet wellicht worden vernietigd, want die kan zelfs de evolutie van de [Ruimte]broeders zélf belemmeren.” (Maitreya, Maitreya’s Leringen— De Wetten van het Leven)

De wetenschap van de 21ste eeuw — De Ruimtebroeders trainen wetenschappers in de kunst van het produceren van energie door middel van licht. De gevolgen van het ozonprobleem zullen verdwijnen, maar de klimaatsveranderingen die op stapel staan, zullen niettemin plaatsvinden. De dagen en nachten zullen overal ter wereld warmer worden. We zullen veranderingen zien in het menselijk gedrag, want men zal meer tijd gaan besteden aan rusten en minder tijd aan werken. Mensen zullen meer gaan genieten van recreatieve bezigheden. Het planten- en dierenrijk zullen eveneens worden beïnvloed — een aantal soorten zal verdwijnen. We zullen zien dat de samenleving in mondiale termen gaat denken en er zal een mondiaal beleid ontwikkeld worden. Volkeren zullen nader tot elkaar komen, en leren samen te delen en in harmonie samen te leven. De wetenschappers worden getraind hoe ze met de technologie van licht kunnen materialiseren, zodat voorwerpen kunnen worden verplaatst van het ene naar het andere deel van de wereld. Deze technologie, die gebruik maakt van kleur, geluid en trilling, is de wetenschap van de 21ste eeuw. De samenleving zal er welvarender en gelukkiger door worden. Mensen zullen meer van het leven genieten en veel ziekten zullen ogenblikkelijk genezen worden. Naarmate wetenschappers leren de stralen van het licht te ontwikkelen, zullen ze in staat zijn niet alleen in het stoffelijk brein door te dringen, maar zelfs in het denkvermogen. Er worden al met succes experimenten uitgevoerd in het genezen van het denkvermogen, vooral bij mensen die verslaafd zijn geraakt aan drugs. Het komt er op neer dat de stralen de conditionerende factoren in het denkvermogen oplossen die de persoonlijkheid in hun greep houden.
Veel experimenten met betrekking tot de technologie van licht worden uitgevoerd in Rusland. Dit omdat de Ruimtebroeders 15 jaar geleden in dat land een gemeenschap hebben opgezet. Rusland werd gekozen omdat het zo’n gesloten samenleving was, waar wetenschappelijk onderzoek niet werd beïnvloed door commerciële druk. Op dit gebied liggen de Russen nu ver voor op de rest van de wereld. Daarom gaat Rusland voorop bij het aandringen op wapenvermindering. (Nov. 1989) (Maitreya, Maitreya’s Leringen— De Wetten van het Leven)

Een van de belangrijkste activiteiten van de Ruimtebroeders is het neutraliseren van de vervuiling waarmee we onze planeet vernietigen — voornamelijk veroorzaakt door de radioactieve straling van de kerncentrales overal ter wereld. Bij elke ondergrondse kernexplosie komt atoomstof vrij in de atmosfeer die volledig is besmet met radioactieve straling, met een halfwaardetijd van duizenden jaren. De Ruimtebroeders ruimen zoveel straling en vervuiling op als binnen de grenzen van karma mogelijk is. Ze gaan ook naar de bodem van de oceanen om afvalstoffen onschadelijk te maken die we daar gedumpt hebben, die anders het zeeleven zouden vernietigen en de planeet verder zouden vergiftigen. De planeet is al zodanig vervuild dat het nu gevaar oplevert. Vervuiling is een grotere doodsoorzaak voor de mens dan welke ziekte ook en voor een groot deel komt dat voor rekening van radioactieve straling. Het advies van Maitreya en de Meesters zal zijn om onmiddelijk alle energiecentrales die werken met kernsplijting te sluiten. Deze zouden morgen vervangen kunnen worden door een veilig proces van kernfusie, als overgangsmaatregel tot de komst van de Technologie van het Licht. Onze Ruimtebroeders vormen een van de belangrijkste factoren bij de instandhouding van ons ecosysteem: we zijn hun zeer veel verschuldigd. (Benjamin Creme, De Grote Aantocht)


Maitreya zal jullie laten zien dat de weg naar de sterren een haalbare reis van verlichting is. Maitreya zal laten zien dat de eenheden van het ene leven zich overal in de hele Kosmos uitdrukken; dat deze kennis de mensen tot nog toe is onthouden, maar dat ze een zeker pad zal verschaffen voor toekomstige generaties.
Veel hangt daarom af van de respons van de mensen op de raad van Maitreya. Mensen hebben inderdaad een keuze: als mensen geremd te blijven in de groei van hun grootsheid, of te worden wat ze in Waarheid zijn, ware Goden. Maitreya weet zeker dat de mensen vanuit hun hart zullen reageren en dat Hij hen naar hun Bestemming zal leiden. (Benjamin Creme’s Meester, ‘De weg naar de sterren’)

Tenzij men de werkelijkheid begrijpt van de etherische niveaus van energie als fijnere, subtielere niveaus van de stof, kan men het ufo-verschijnsel niet begrijpen, noch de manier waarop graancirkels worden gemaakt — want dit hangt allemaal met elkaar samen. De graancirkels worden gemaakt door mensen die voornamelijk afkomstig zijn van Mars en Venus, en in enkele gevallen van andere planeten. De overgrote meerderheid is Marsiaans, sommige Venusiaans en ze verschijnen overal ter wereld. (Benjamin Creme, Share International, juli/augustus 2004)

Foto's van graancirkels (Engels)