Vragen en antwoorden - oktober 2008


Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. 1) Hoe zullen we weten wanneer Maitreya gaat verschijnen? 2) Wat kan ik nu doen?
A. 1) Het is heel gauw. Houd de tv in de gaten. 2) Vertel iedereen die het wil horen dat Hij er is.

V. Wat zal Maitreya brengen dat uitgesproken anders is dan de waarheden die al in eerdere generaties zijn vrijgegeven?
A. Zijn liefde, Zijn wijsheid, Zijn DENKEN, Zijn ENERGIE. Er is nog nooit een Avatar geweest die beter was toegerust dan Maitreya nu.

V. Wat kunnen we doen om Maitreya’s naar buiten treden te bespoedigen en wanneer zal Hij ongeveer verschijnen?
A. Volgens mijn informatie verschijnt Hij heel, heel gauw — zelfs naar onze maatstaven. Mij is al circa 30 jaar verteld dat Hij ‘spoedig’ naar buiten treedt, maar dat is naar de tijdmaatstaven van de Meesters. Zij werken in cycli van 2000 jaar, dus een paar jaar is voor de Meesters niet meer dan een zondagmiddag.
Maitreya’s verschijning is gebonden aan zekere wetten, bovenal de wetten die onze vrij wil regeren. Hij had in de afgelopen 26 jaar op elk moment door de mensheid aangeroepen kunnen worden, wanneer de mensheid slechts een paar dingen had gedaan die Hem hadden toegestaan naar voren te treden.
Op een persconferentie in mei 1982 sprak ik tot bijna honderd journalisten van alle grote omroepen uit dit land [de VS], plus de BBC, en onthulde de exacte verblijfplaats van Maitreya — de Aziatische gemeenschap in Londen —, die ik al enkele jaren kende maar niet eerder bekend mocht maken. Ik nodigde hen uit naar Londen te komen en voor de vorm naar Maitreya op zoek te gaan. Ze hoefden Hem niet te vinden; ze zouden Hem niet kunnen vinden zonder Zijn hulp. Maar als een of twee of drie journalisten van enige naam, en derhalve met invloed, naar Londen zouden komen en slechts voor de vorm naar Hem zouden zoeken, zou Maitreya naar voren komen. En niemand deed iets.
Daarom moest Maitreya de lange geleidelijke weg nemen om terug te keren in de wereld, wat 31 jaar heeft geduurd omdat de mensheid niet gereed was of de media niet lieten handelen. De media zouden niets doen tenzij ze door de mensheid werden aangespoord, en dus gebeurde er niets.
Het heeft enige tijd geduurd voor de gebeurtenissen zich vanzelf voordoen, zoals de beurskrach die gaande is, de bankencrisis; de economische zeepbellen die barsten, zoals u weet, niet alleen hier [in de VS], maar ook in Europa en elders in de wereld. Maitreya heeft dat in 1988 voorspeld, toen Hij zei dat er een krach zou komen die in Japan zou beginnen. Die begon ook in Japan in 1989, toen de Nikkei index van 40.000 punten naar 7.000 punten daalde en meer dan tien jaar tussen de 7- en 10.000 punten bleef hangen.
Het tijdstip van Zijn verschijning is aan de mensheid. Als wij niet handelen, kan Maitreya niet handelen. Er zijn wetten die een Avatar van het formaat van Maitreya regeren. Hij kan niet zomaar komen wanneer u of ik dat willen of zelfs wanneer Hij zou willen.
En wanneer komt Hij dan ongeveer? Het is heel gauw. Dat is alles wat ik kan zeggen. Ik kan geen dag of maand noemen, maar heel, heel gauw.

V. Westerse regeringen steunen de pro-Westerse regering van Oekraïne omdat ze bang zijn dat het de frontlinie wordt in een “nieuwe Koude Oorlog”. Vooraanstaande politici betuigen hun steun en staan in de rij om Georgië en Oekraïne te bezoeken. 1) Waarom is het Westen zo vastbesloten in zijn steun aan Georgië en Oekraïne? 2) Welke rol zou de NAVO hierin moeten spelen?
A. 1) Ze spelen met enorme krachten, wat uiterst gevaarlijk is. 2) Geen.

V. Wat kunnen we doen, behalve eisen en bidden, om vrede te creëren en oorlog tussen de VS en Israël enerzijds en Iran anderzijds te voorkomen?
A. Verhef je stem tegen dergelijke dwaasheid. Demonstreer. Protesteer. Schrijf naar je vertegenwoordigers in het Congres of het parlement, enzovoort, enzovoort.

V. Hoe kunnen we het ethische dilemma van overbevolking en overconsumptie het best oplossen om de Aarde voor toekomstige aardbewoners te behouden?
A. Door de hulpbronnen van de wereld samen te delen.

V. Veel mensen die foto’s hebben gemaakt van ufo’s beweren dat zij de vaartuigen nooit met eigen ogen gezien hebben. Worden de afbeeldingen van de ufo’s in de camera’s van mensen geprojecteerd door de bemanningen van de ufo’s?
A. Ja, het is heel zeldzaam, maar het gebeurt. Het is niet de gebruikelijke gang van zaken. De meeste mensen zien een ufo en fotograferen die, zodat hij wordt vastgelegd. Het kan een goede foto of een minder goede foto zijn. Ik heb voorbeelden gezien van beide — heel duidelijke foto’s alsof je er 2 meter vanaf staat en andere die niet meer dan een lichtbol laten zien.
Ufo’s zijn niet grofstoffelijk, maar bestaan in etherische stof. Wanneer wij ze zien heeft de bemanning slechts de trillingssnelheid van de atomen waaruit het vaartuig is opgebouwd, verlaagd,  zodat het voor ons zichtbaar wordt. Ons gezichtsvermogen is beperkt; het reikt niet verder dan een bepaald niveau. Boven dat niveau zijn de vaartuigen onzichtbaar, tenzij je etherisch gezichtsvermogen hebt. Wanneer ze verdwijnen, zoals ze lijken te doen, verheffen ze de trillingssnelheid weer tot het gebruikelijke niveau en ‘verdwijnen’ uit ons zicht. Waarschijnlijk zijn ze er dan nog, maar ze kunnen ook accelereren tot duizenden kilometers per uur en dan verdwijnen.
Er zal in de nabije toekomst steeds meer informatie worden vrijgegeven door regeringen overal ter wereld, omdat de Ruimtemensen in de ufo’s, die voornamelijk op Mars gemaakt worden, zichzelf steeds vaker laten zien. De Meester noemt het de Bundeling van de Krachten van Licht. Naarmate de Krachten van Licht van Maitreya zich bundelen terwijl Hij in het volle zicht voor de wereld treedt, zullen ook de ufo’s, die ook tot de Krachten van Licht behoren, zich in overweldigende aantallen laten zien. Ze worden nu al in grotere aantallen gezien en door meer mensen dan ooit tevoren, over de hele wereld.
De regeringen openen hun archieven en komen nu voor de draad met de informatie over ufo’s die zij 60 jaar lang verborgen hebben gehouden, terwijl ze allerlei leugens over de aard van ufo’s hebben verspreid. Ze zijn volkomen ongevaarlijk voor de mensheid en beslist niet verantwoordelijk voor de afschuwelijke wandaden waarvan ze door de [Amerikaanse] regering, verschillende agentschappen en anderen rond de wereld, worden beschuldigd.
Ik ben eens bij het Engelse ministerie voor Luchtvaart geweest in Londen om te vragen wat hun opvatting is over ufo’s en men zei: “Wij zien ufo’s niet als schadelijk voor de veiligheid voor dit land.” Ik zei: “O, dus u gelooft dat ze bestaan, maar ze vormen geen bedreiging voor de veiligheid van Groot-Britannië.” Toen zei men: “Nee, dat zeggen we niet. Wij zeggen slechts dat ze geen bedreiging vormen voor de veiligheid van Groot-Britannië.” “Ja, dat weet ik, maar ze moeten wel eerst bestaan om geen bedreiging te kunnen vormen.” Men zei: “Nee, dat zeggen we niet.”
Nu beginnen regeringen te laten zien dat ze archieven hebben, mappen vol. Ik heb ze gezien, allemaal aangeduid als ‘Geheim’ en ‘Uiterst geheim’, en men begint de archieven geleidelijk open te stellen. Zelfs het Vaticaan, het laatste instituut waarvan je ‘opening van zaken’ zou verwachten over ufo’s, zegt dat het mogelijk is dat ufo’s bestaan, dat het mogelijk is dat er leven is op andere planeten. “We kunnen het scheppen van de mens door God niet beperken tot één kleine planeet in ons stelsel.” Dus zij krijgen de boodschap ook.

V. Op 18 juni 2008 zagen meer dan 100 kinderen en volwassenen in het gebied rond Hunter’s Point bij San Francisco een ongeïdentificeerd vliegend voorwerp. De etnische minderheid van Bayview in Hunter’s Point wordt al jaren blootgesteld aan de ergste vervuiling door giftige stoffen rond San Francisco. 1) Was deze ufo-waarneming een teken voor de lokale activisten om hun strijd voor sociale en ecologische rechtvaardigheid voort te zetten? 2) Steunt Maitreya de roep om gerechtigheid van deze gemeenschap?
A. 1) Nee, ze maakte deel uit van de ‘bundeling van de Krachten van Licht’. 2) Niet specifiek.

V. Is er een verband tussen Verklaringsdag en het erkennen of accepteren van het bestaan van buitenaards leven?
A. Nee.

V. Welke landen en politieke en economische figuren beoefenen momenteel de leringen van Maitreya?
A. Geen.

V. Er is groeiende overeenstemming onder de Amerikaanse politieke klasse dat niemand van de regering-Bush ter verantwoording zal worden geroepen voor marteling, schending van burgerrechten en het beginnen van een afschuwelijke oorlog op basis van leugens. Veel mensen zijn woedend! Zal er dan nooit een van deze sinistere mensen zijn gerechte straf ondergaan?
A. Waarschijnlijk niet. Hoe dan ook, het is beter om zulke kwesties over te laten aan de Heren van Karma.

V. Wat vindt u van de wedijver die nu gaande is bij de Olympische Spelen in China?
A. Wedijver moet beperkt blijven tot spelen.

V. 1) Wat is de rol van het vrouwelijke beginsel in het proces van evolutie? 2) Is er in deze tijd iemand die dit beginsel in een fysiek lichaam vertegenwoordigt?
A. 1) De rol van het vrouwelijke beginsel is die van schepper van de vormen voor alle stoffelijke openbaring. 2) Ja.

V. Wat zou er met de zielen die op Aarde leven, gebeuren wanneer de planeet vernietigd zou worden?
A. Dan zouden we op een of andere onontwikkelde planeet aan de rand van het stelsel terechtkomen. De klim omhoog daar vandaan zou eindeloos zijn en gepaard gaan met onvoorstelbare pijn en lijden.

V. Zullen oude mensen ook in staat zijn Maitreya’s leringen te ontvangen in de tempels of zullen die alleen voor jonge mensen zijn, zoals ik uit uw lezing dacht te begrijpen?
A. Het hang ervan af hoe ‘kwiek van geest’ ze op hun leeftijd zijn. Ja, veel ‘ouderen’ zullen de eerste of tweede inwijding nemen voor Maitreya in de Tempels van de tijd.

V. Ik zou Maitreya graag in eigen persoon zien en Hem omhelzen. Denkt u dat dat zal kunnen als ik naar Londen kom?
A. Daarvoor hoeft u niet in Londen te zijn. Als er een goede reden voor was dat u Maitreya zou zien, kon Hij op elk moment, waar dan ook, voor u verschijnen in willekeurig welke gedaante.