Artikel van de meester - september 2008


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Zie Hem en verheug je

door de Meester — , via Benjamin Creme (14 juli 2008)

Door de jaren heen heb Ik meer dan eens gezegd dat Maitreya ‘spoedig’ zou verschijnen, en aldus is deze verwachting levendig wakker gehouden in het hart van miljoenen mensen. Dat Zijn volledige verschijning nog niet heeft plaatsgevonden, is geen teken van misleiding van Mijn kant, maar veeleer het gevolg van de buitengewone aard en moeilijkheid van deze onderneming. In het algemeen weten mensen niets van de wetten die een dergelijke gebeurtenis regeren, noch van de grenzen die deze wetten voor Maitreya’s handelen scheppen.
Ook werken Wij, jullie Oudere Broeders, buiten en voorbij het besef van tijd en hebben moeite om Onze inzichten en informatie aan de mensen voor te leggen, daar hun begrip nog wordt beheerst door het ‘gegeven’ van tijd. Niettemin kan, alles bij elkaar genomen, deze huidige ‘tijd’ door de mensen gezien worden als het voorportaal waar Maitreya geduldig op het teken wacht om openlijk op het wereldtoneel te verschijnen. De huidige chaotische omstandigheden, met name op economisch en financieel terrein, hebben de balans doen doorslaan en tot een besluit geleid over een periode die de mensen zelf zouden begroeten als ‘spoedig’. Het zal daarom niet lang duren totdat de Grote Heer Zijn openlijke missie begint, zij het nog zonder Zich bekend te maken. Wees waakzaam en wacht af met een vast begrip van Zijn prioriteiten, zodat je Hem niet mist.

Uitzonderlijk man

Hoe zal de mensheid deze uitzonderlijke man bezien, die is zoals niemand in mensenheugenis, maar toch duidelijk één van ons? Hoe zullen de mensen reageren op de eenvoudige waarheid van Zijn woorden? En hoe snel zullen de mensen reageren op Zijn analyse van hun toestand? Het is niet mogelijk te weten hoe mensen precies zullen reageren op hun eerste ervaring met Maitreya. De Grote Heer zal bij Zijn eerste verschijning behoedzaam en betrekkelijk ingetogen zijn, opdat Hij degenen die tijd nodig hebben om Zijn denkbeelden te evalueren en de relevantie ervan te beoordelen, niet afschrikt. Binnenkort echter, veronderstellen Wij, zullen velen zich aan Zijn zijde scharen, erop gebrand om de veranderingen die Hij adviseert, doorgevoerd te zien worden. Op hun beurt zullen zij hun broeders en zusters aansporen deze kiemkrachtige ideeën in overweging te nemen, en actie te voeren voor gezond verstand in wereldaangelegenheden. Deze denkbeelden, die een volledige herziening van onze huidige levenswijze vereisen, zullen geleidelijk steeds logischer, praktischer en meer haalbaar blijken dan ze aanvankelijk leken te zijn, en zo zal een grote golf van geestdrift voor samendelen en juiste verhoudingen de wereld overspoelen. Maitreya Zelf zal deze natuurlijke beweging tot juist denken tussen de landen versterken en Zich inzetten om het groeiende verlangen naar een nieuwe richting aan te moedigen.
Zo zal Maitreya via de mensen werken om het zaad van de Nieuwe Tuin te zaaien. Zo zal Hij in mensen een verlangen aankweken naar het werkelijke en het ware, naar de openbaring van liefde en recht­­-vaardigheid. Op deze wijze dient de Grote Heer de mensheid, toont Hij haar de weg om volgens de Geestelijke Wetten te leven. Zo zal de Heer van Liefde Zich aan de mensen onthullen: als een Broeder, Vriend en Gids, een Reiziger, als zijzelf, op de Weg.
Zie Hem dan spoedig en verheug je; voeg je bij Zijn gelederen en dien; ontwaak via Hem tot je goddelijkheid.