Tekenen van de tijd - september 2008

Voormalig astronaut: “UFO’s bestaan”

“We krijgen bezoek op deze planeet en het ufo-verschijnsel is echt, ofschoon het door onze regeringen gedurende zeer lange tijd is verdoezeld,” aldus Edgar Mitchell, een voormalig Amerikaans astronaut die op de maan gewandeld heeft.
In een interview op radio Kerrang! zei Mitchell: “Er gaat meer onzin over ufo’s rond dan echte kennis, maar het verschijnsel is werkelijkheid — het is door alle regeringen in de afgelopen circa 60 jaar terdege weggemoffeld, maar het is geleidelijk uitgelekt — en sommige van ons hebben het voorrecht gehad er enigszins over te zijn geïnformeerd.”
“Ik ben nauw betrokken geweest bij een aantal commissies en onderzoekprogramma’s met zeer geloofwaardige wetenschappers en intelligente mensen die er wel het fijne van weten en ik aarzel niet om erover te praten,” zei Mitchell.
Mitchell refereerde met name aan het voorval bij Roswell in 1947, waarbij naar verluidt een buitenaards ruimtevaartuig buiten Roswell (New Mexico, VS) neerstortte. “Er vinden nogal wat contacten plaats… Ik ken niet alle vertrouwelijke details aangezien het niet echt mijn specialisatie is — maar we hebben bezoek gehad, de crash bij Roswell was echt en er zijn een aantal andere contacten geweest en die zijn nog gaande.”
De gewezen astronaut zei dat de buitenaardse wezens geen kwade bedoelingen jegens de mensheid hebben. “Het lijkt me duidelijk dat als ze [de bedoelingen] vijandig waren geweest, we er onderhand niet meer zouden zijn.”
Mitchell zei dat de publieke bewustwording en aanvaarding van het ufo-verschijnsel toenemen, en dat de hoeveelheid misinformatie en pogingen van regeringen om het verschijnsel te verdoezelen, verminderen. “Ik denk dat we op een belangrijke openbaarmaking afstevenen en serieuze organisaties begeven zich in die richting.” (Bronnen: Epoch Times, VS; www.kerrangradio.co.uk)

UFO-waarnemingen

Engeland — Op 7 juli 2008 berichtte The Daily Telegraph dat het aantal ufo-waarnemingen in Groot-Britannië “bizarre niveaus” had bereikt,met meldingen die uit het hele land afkomstig waren.
Op zondag 29 juni 2008 om 21.45 uur reden Michael Madden, ingenieur bij de Koninklijke Marine, en zijn collega Michael Casson huiswaarts in Weston-super-Mare (Somerset) toen ze een “gloeiende schijf” zagen die drie minuten lang bleef zweven alvorens “weg te schieten”.
In Basingstoke (Hampshire) meldde David Osborne dat hij op 28 juni 2008 omstreeks 22.40 uur een half uur lang 12 oranjekleurige voorwerpen aan de nachtelijke hemel had gezien.
Op 25 juni 2008 was een ufo-waarneming voorpaginanieuws voor het grootste Britse sensatieblad, The Sun, toen drie soldaten op nachtwacht bij hun legerbasis in Shropshire meldden dat zij op zaterdag 7 juni 2008 net na 23.00 uur 13 ongeïdentificeerde vliegende objecten hadden gezien. Korporaal Mark Proctor filmde een van de objecten op zijn mobiele telefoon en gaf de waarneming door aan legerfunctionarissen. “Ze leken op ronddraaiende veelkleurige kubussen,” zei hij. Een andere soldaat vertelde: “Er waren ongeveer 30 lichten die in een paar minuten overvlogen, heel hoog maar niet met grote snelheid. Ze waren helder rood.” Drie uur later dezelfde nacht en ongeveer 129 kilometer verderop in Cardiff, Zuid-Wales, maakte de bemanning van een politiehelikopter melding van een reusachtig voertuig. Enige tijd daarna meldde een echtpaar dat ze boven de A5 dichtbij Shrewbury een vreemd licht in de lucht zagen.
In St. Athan in de Glamorgan-vallei meldde de bemanning van een politiehelikopter op 8 juni 2008 dat ze “een ongewoon voertuig” in de lucht zag. (Bron: The Telegraph, The Sun, VK)
Op zaterdag 12 juli 2008 meldde Shiela Dukes uit Heathfield (Sussex) een ufo-waarneming aan haar plaatselijke krant nadat ze een zich snel verplaatsend licht had gezien dat leek te stoppen en vervolgens abrupt in de nachtelijke hemel keerde. Ze beschreef twee afzonderlijke waarnemingen van een vreemd kegelvormig voorwerp: “Ik zag het de vorige zaterdagnacht voor het eerst en pakte mijn verrekijker erbij. Het zag er uit als een diamant of een kegel met een punt aan de onderkant. Het veranderde in kleur van rood, naar wit en vervolgens een schitterend blauw. Toen zag ik het deze zaterdag opnieuw. Het zweefde boven de moerassen en verplaatste zich heel langzaam.”(Bron: Rye and Battle Observer, VK)
Rusland, Moskou — Op zaterdag 21 juni 2008 zagen inwoners van noordwest-Moskou omstreeks 23.40 uur tijdens een voetbalwedstrijd tussen Rusland en Nederland 11 lichten in de lucht. (Bron: Theparanormal dimension.wordpress.com)
Australië: Northern Territory — Op vrijdag 30 mei 2008 reden Lawrie en Gwen Fuchs naar hun huis in Elliot. Om ongeveer 16.00 uur zagen ze een “donkere, zilverkleurige flits en hoorden een hard geluid”. De heer Fuchs zei: “Het bewoog zich voort met een enorme snelheid.”
Eind mei 2008 berichtte Alan Martin dat hij dichtbij Tennant Creek een ufo had gezien. Hij beschreef een schijfvormig voorwerp met rode, groene en blauwe lichten. (Bron: Northern Territory News, Australië)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat alle ruimtevaartuigen van de planeet Mars afkomstig waren.)

UFO’s boven Wales

Verzoeken om toegang tot ufo-archieven van de regering ingevolge de Wet op Vrijheid van Informatie hebben geleid tot hernieuwde belangstelling van de plaatselijke media voor waarnemingen in de eigen regio’s. Hier volgt een selectie die werd gepubliceerd door de Cardiff News van maar enkele van de waarnemingen in Wales die van 2004 tot 2007 door het ministerie van Defensie en ufo-websites in Zuid-Wales (VK) zijn geregistreerd.
2004: Barry, september: Een helder, op een ster lijkend voorwerp, in de vorm van een doosvormige vlieger vliegt tussen 600 en 900 meter hoogte in de richting van het vliegveld van Cardiff, dat later meldde niet over bijbehorend visuele of radarsignalen te beschikken.
Cardiff, oktober: Een immens groot vaartuig zweeft geruisloos op duizend meter hoogte door de lucht boven een drukke weg even ten westen van de stad. Ten minste 16 bestuurders stapten uit hun auto’s om te kijken.
2005: Cardiff, februari: Een helder blauw voorwerp vliegt om 09.50 uur over de stad en  breekt op in drie of vier segmenten alvorens te verdwijnen.
Cardiff, Tyla Garw, Pontyclun, juli: Twee ufo’s worden waargenomen door een vrouw die benadrukte dat zij “niet gek” was, zich goed bewust was van wat ze had gezien en dat “de twee ufo’s geen vliegtuigen waren”. Een volgende waarneming werd in dezelfde maand boven de stad gemeld, en nog eens twee andere in een naburig dorp.
2006: Gwaelod-y-garth, maart: Ongeveer 30 minuten lang werd een sigaarvormig voorwerp (of 40 vliegende lichten in sigaarvormige formatie) gezien terwijl het met grote snelheid naar de berg Garth vloog, waarbij zijn lichten afwisselend verdwenen en weer verschenen.
Cardiff, april: Om 23.45 uur worden dansende lichten in de lucht gezien; één ervan verplaatste zich plotseling in een andere richting en daar voegden zich twee andere oranjekleurige, maar ietwat minder duidelijke lichten, bij, die om elkaar heen dansten voordat ze verdwenen.
2007: St Mellons, Cardiff, september: Wat leek op de helderste ster aan de vroege morgenhemel gaf een lichtshow met schitterende lichten die leken op het flitslicht van een camera, terwijl het zich grillig van de ene kant naar de andere en op en neer bewoog. (Bron: icWales.co.uk)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat alle gemelde waarnemingen authentiek zijn en ruimtevaartuigen van Mars waren.)

Foto's van deze maand (Engels)