De mens zal de Oproep beantwoorden
door de Meester —, via Benjamin Creme (8 november 2009)

Sinds de dageraad der tijden heeft de mens zichzelf de vraag gesteld: waarom ben ik hier, wat is de zin van het leven? Ondanks de leringen van de verschillende godsdiensten en van de heiligen uit het verleden, verkeren de meeste mensen in verwarring en onzekerheid of dat wat we ‘leven’ noemen daadwerkelijk enig doel of betekenis heeft, en vragen zich evenzo af welke ervaring, als die er al is, ons na de ‘dood’ te wachten staat.
In deze komende tijd zullen de antwoorden op deze lang bestaande zorgen en angsten algemeen bekend worden aan allen. Dit zal in hoge mate het gevolg zijn van de openlijke aanwezigheid van Maitreya en Zijn Groep Meesters. Jullie Oudere Broeders zullen het bewustzijn van mensen dermate stimuleren, en de lering die Zij geven dusdanig voorleven, dat in betrekkelijk korte tijd een reusachtige bewustwording zal plaatsvinden. Voor miljoenen zullen de twijfel en angst tot het verleden behoren. Mensen zullen zeker weten dat zij, allen, bezig zijn met een avontuur van ontdekking dat hen, te zijner tijd, naar een volmaaktheid zal brengen die tot dusver onvoorstelbaar is. Zódanig besef van betekenis en doel zal de plaats van de huidige onvruchtbare en angstige twijfel innemen, dat een tijdperk van ongekende creativiteit en verandering zal opbloeien en gedijen. Zo zal het zijn, en zo zullen de mensen zich bewust worden van hun bestemming als toonbeeld van het goddelijke. Alle mensen zijn goddelijk, maar niet iedereen weet dat dit zo is. De mensen zullen deze waarheid in steeds grotere mate beseffen en zo de wereld om hen heen veranderen.
De Meesters maken Zich gereed om openlijk bekend en actief te zijn. Hun aanwezigheid zal vertrouwen schenken in het feit dat de noodzakelijke veranderingen in ons sociale leven gunstig zullen zijn en al sinds lange tijd nodig. Het doel is dat de Meesters en mensen samenwerken op elk terrein van het leven en zo de vereiste veranderingen bespoedigen.
De eerste prioriteit is dat oorlog voor altijd, volkomen en volledig afgeschaft wordt. Dit vereist een mate van vertrouwen die tot nu toe onbekend is in de wereld. Alleen samendelen, zo zal men zien, zal het noodzakelijke vertrouwen teweegbrengen en zo wereldwijd rechtvaardigheid scheppen. Tenzij rechtvaardigheid heerst, zal er nooit echte vrede zijn.  Stap voor stap zullen mensen deze logica onderkennen. Ze zullen gaan begrijpen dat er geen alternatief is. Indien hij wil leven en gedijen, moet de mens onrechtvaardigheid en oorlog opgeven. Kan de mensheid de uitdaging aan? De mens heeft tijdens zijn lange verblijf op Aarde vele wisselvalligheden gekend en overwonnen. Thans, onder leiding van Maitreya en Zijn Groep, zal hij worden geïnspireerd te handelen in zijn beste eigenbelang en te reageren op de oproep tot rechtvaardigheid en samendelen.
Vele zijn de stemmen van het verleden die zullen aandringen op voorzichtigheid en uitstel, maar wanneer Maitreya’s stem in het hart van de mensen weerklinkt, zullen ze door een hevig verlangen worden aangevuurd tot Rechtvaardigheid en Vrede, tot Samendelen en Juiste Verhoudingen, tot Broederschap en Liefde.
Zo zal het zijn.

 

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden