Maitreya’s eerste interview
door de Meester —, via Benjamin Creme (11 januari 2009)

 

In de zeer nabije toekomst zullen mensen overal de gelegenheid hebben om getuige te zijn van een buitengewoon en belangrijk teken dat slechts éénmaal eerder, bij de geboorte van Jezus, werd gemanifesteerd. Toen verscheen er, volgens de christelijke lering, een ster aan de hemel die drie wijze mannen uit het Oosten naar de geboorteplaats van Jezus leidde. Spoedig zal, over de hele wereld, opnieuw een stralend hemellichaam gelijk een ster van buitengewone schittering gezien worden. Wat heeft dit te betekenen? Hoe is dit mogelijk?
Het antwoord ligt in het feit dat deze mysterieuze gebeurtenis een teken is, en het begin van Maitreya’s openlijke missie aankondigt. Spoedig nadat het teken aan onze hemel verschijnt, zal Maitreya Zijn eerste media-interview op de Amerikaanse televisie geven.

Publiek

Bij die openlijke, publieke gebeurtenis zal de Wereldleraar, nog niet voorgesteld als Maitreya, Zijn visie geven op de huidige economische en financiële chaos die de wereld nu in zijn greep heeft. Hij zal de oorsprong en het uiteindelijke resultaat ervan uiteenzetten, en een begin maken met het voorleggen van Zijn recept voor verbetering van de huidige zware last voor de armen van de wereld. Zo zal Hij de weg bereiden voor een gedetailleerder en specifieker aankondiging van Zijn denkbeelden.
Hoe zullen de kijkers reageren? Zij zullen Zijn achtergrond en status niet kennen. Zullen ze Zijn woorden aanhoren en in overweging nemen? Het is te vroeg om dat precies te weten, maar het volgende kan gezegd worden: Nooit eerder hebben zij Maitreya zien of horen spreken. Noch hebben zij, al luisterend, Zijn unieke energie ervaren, van hart tot hart. Ook is dit een unieke tijd in de geschiedenis, met hele landen die verbluft en angstig zijn over de toekomst. Daarom mogen we aannemen dat velen die Zijn woorden horen, open zullen staan en graag meer willen weten. Niet voor niets heeft Maitreya geduldig op dit moment gewacht om de publieke wereld binnen te treden; Amerika, bijvoorbeeld, zou eerder niet gereageerd hebben. Nu, voor het eerst in vele jaren, moet een nieuwe regering het hoofd bieden aan financiële chaos, werkloosheid en sociale onrust op massale schaal. Het moment van de waarheid is aangebroken voor Amerika en de wereld.

Wereldwijd

Niet alleen in Amerika, maar wereldwijd worden mensen zich bewust van de noodzaak en de mogelijkheid van verandering. Politici en economen noemen de huidige toestand een ‘neergang’ en een ‘recessie’. In werkelijkheid zijn we getuige van de laatste wankele stappen van de oude orde. Miljoenen mensen beginnen in te zien dat ongebreidelde wedijver en hebzucht niet het veiligste pad voor de mens vormen, dat dergelijke materialistische beginselen voor de onoplettenden een ‘gevaarlijke koers’ creëren en uiteindelijk de internationale crisis scheppen die we thans zien.
Natuurlijk worden veel mensen die in groeiende weelde leven niet geraakt door het huidige verlies aan vertrouwen in de methoden die hen rijk gemaakt hebben, en zij denken dat het slechts ‘een kwestie van tijd’ is voor we weer op koers liggen naar nieuwe voorspoed.
Zullen zij acht slaan op Maitreya en de bedoeling van Zijn betoog inzien? Mogelijk niet, verdwaasd als ze zijn door hun arrogantie en eigendunk. Velen zijn echter minder optimistisch over een terugkeer naar de oude situatie. Velen hebben pijnlijke verliezen geleden en het vertrouwen in de oude methoden verloren. De volken van de landen zijn rijp en gereed voor verandering. Zij roepen om verandering en een zinvoller bestaan. Maitreya zal de mensen herinneren aan de wezenlijke zaken zonder welke er geen toekomst is voor de mens: Rechtvaardigheid en Vrede. En de enige weg naar beide is door samendelen.

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden