Tekenen van de tijd – juli/augustus 2009

Icoon in Israël druppelt olie

Een religieus icoon in een Grieks-orthodoxe kerk in Israël scheidt olie af. Bezoekers van de kerk in de stad Ramla noemen het verschijnsel een wonder. Enkele tientallen straaltjes olie zijn zichtbaar op het schilderij van St. Joris, een christelijke heilige uit de derde eeuw die, volgens de legende, een draak doodde.
De priester van de kerk, Vader Nifon, zag de straaltjes voor het eerst bij het voorbereiden van de zondagmis. “Hij kuste alle iconen en toen hij bij die ene kwam, haalde hij het schilderij van de haak en maakte het schoon,” vertelde Aida Abu el-Edam, die al lang lid van de kerk is. “Na 20 à 25 minuten keek hij er weer naar en zag weer de olie en zei: ‘Dit is een wonder.’”
El-Edam vertelde dat een geur die van de icoon kwam voor haar bevestigde dat de straaltjes een wonder waren. Ze zei dat de geur haar herinnerde aan een bezoek dat ze als tiener aan een plaats in Emysh (Libanon) had gebracht. Daar, vertelde ze, kwam de geur van een zojuist overleden vrouw wier christelijk geloof legendarisch was. “Het is een bijzondere heilige geur,” zei ze. “Het is niet alledaags, zoals olijfolie. Het is iets ongewoons wat van God komt.”
Een ander lidmaat van de kerk, Edith Fanous, zei over de olie die van de icoon druipt: “Mensen denken tegenwoordig niet meer aan God en dit is een teken dat hun vertelt: ‘Ik ben er nog.’” (Bron: Associated Press)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een verslag is van een authentiek wonder, gemanifesteerd door de Meester Jezus.)

Wonderlijke grafsteen

Nadat ze voor de vierde keer ontdekte dat een grafsteen naast het graf lag, vermoedde de politie van het Friese dorp Aalsum grafschending en installeerde camera’s om te zien wat de oorzaak van de verplaatsing was. Maar in plaats van beelden van geesten, lieten de opnamen zien hoe de grafsteen uit zichzelf elke paar seconden bijna een meter verschoof. De woordvoerster van de politie, Yvonne Bijman, heeft de beelden zelf gezien. “Je kan zien hoe de grafsteen zich van het graf verplaatst. Hij hopt niet, het is meer een soort schuiven.” Gevraagd naar een uitleg, kan Yvonne Bijman alleen bevestigen dat het geen vandalisme is: “Het kan zijn dat muskusratten de grond eronder omwoelen of het kan iets te maken hebben met de zon, met de steen die krimpt en uitzet door temperatuurschommelingen.” (Bron: de Volkskrant)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de verplaatsing van de grafsteen door Maitreya werd gemanifesteerd. Het is een teken.)

bergRedders

Deze foto [rechts] uit oktober 2005 laat mijn man zien op een berg in Zwitserland op 2000 meter hoogte, terwijl hij twee geiten redt die op een stuk rots vastzaten. We hoorden ze blaten tijdens onze klimtocht. Het was niet gemakkelijk om ze te vinden en te redden – het was als een wonder dat we ze vonden en konden redden. Zonder hulp van boven was het niet gelukt. We zijn bergbeklimmers, maar geen boeren. De geiten waren uitgemergeld en zouden zeker zijn doodgegaan, omdat de eerste sneeuwval niet lang op zich zou laten wachten. Kregen we hulp van de Meesters?
M. B, Zwitserland.
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat hulp werd geboden door de Meester Jezus.)