Vragen en antwoorden – juli/augustus 2009


V. 1) Is de nieuwe ‘ster’ de weergekeerde ster van Bethlehem of het “teken van de Mensenzoon” zoals voorzegd door Jezus? 2) Is alles wat in het recente verleden is gebeurd een teken van Zijn spoedige verschijning? 3) Hoe legt u de bijbelse voorspelling uit in Mattheüs 24:29-31, waarin Jezus zegt dat Hij zal komen “op de wolken des hemels, met grote macht en heerlijkheid”? En het Bijbel-boek dat zegt: “…plotseling zal tot zijn tempel komen de Here, die gij zoekt, namelijk de Engel des verbonds, die gij begeert. Zie, Hij komt, zegt de Here der heerscharen.” (Maleachi 3:1) Hier wordt (wat mij betreft althans) duidelijk over een echte tempel in Israël gesproken. Het probleem is dat het Joodse volk de tempel van Solomon nog niet heeft herbouwd. Deze voorspelling moet nog vervuld worden. 4) Hoe ziet u dit gebeuren?
A. 1) De ‘ster’ is, symbolisch, het teken van de Mensenzoon en kondigt het eerste optreden aan van Maitreya, de Wereldleraar, op de Amerikaanse tv, waarbij Hij niet als Maitreya geïnterviewd zal worden, maar als een gewone man. 2) Ja. 3) Maitreya daalde op 8 juli 1977 af uit Zijn hooggelegen verblijfplaats in de Himalaya, verbleef enkele dagen in Pakistan en reisde vervolgens op 19 juli 1977 per vliegtuig van Karachi naar Londen, zoals we tegenwoordig allemaal kunnen doen, “op de wolken des hemels”. 4) De tempel waarnaar in deze symbolische tekst verwezen wordt, is geen gebouw, maar verwijst naar de mensheid, naar wie de Mensenzoon terugkeert als de oudste en hoogste onder de mensen.

V. Angst verkoopt nog steeds beter dan hoop. Dat is een van de redenen voor de aarzeling die de media tegenover de ‘ster’ aan de dag leggen. Angst overheerst ook hun hoofdredacteuren. Ik had een ervaring met een landelijk dagblad, waarvan de hoofdredacteur weigerde een advertentie over de ‘ster’ op te nemen. Hij gaf geen reden voor de weigering, maar ik neem aan dat het zijn angst voor het vreemde, ongewone en controversiële was. De meeste mensen gaan liever voort op de oude weg van zelfvernietiging en de media als geheel zijn wel de laatste die hen uit hun slaap durven wekken.
A. Ik ben het volkomen met u eens.

V. Wat is uw mening over de recente verkiezingen in Iran wat betreft het electorale proces en de vermeende uitslagen? 1) Hoe nauwkeurig waren de officiële uitslagen? 2) Welke president zou op de lange termijn beter zijn geweest voor Iran: Ahmadinejad of Moussavi?
A. 1) Volgens mij werden de Iraanse verkiezingen, net als de twee verkiezingen van voormalig president Bush in de VS, gekenmerkt door ernstige fraude door de zittende partij. De publieke reactie in Teheran is uitermate begrijpelijk en gerechtvaardigd. 2) Moussavi.

V. Wordt de nieuwe griepvariant veroorzaakt door onze verkeerde gedachten of door milieuvervuiling?
A. Niet zozeer door vervuiling, maar beslist door onze verkeerde gedachten en daden. Aan het einde van elke periode van verhoogde spanning of oorlog doen zich golven van griepepidemieën voor, soms als internationale pandemie, andere keren beperkt tot een bepaald gebied. Oorlogen zetten de mensheid onder druk. De spanning die daarvan het gevolg is, veroorzaakt onevenwichtigheid. Die beïnvloedt weer de ondermenselijke elementale krachten en de krachten die verband houden met onze gezondheid zullen de mensheid zodanig beïnvloeden dat er epidemieën ontstaan.
Op dezelfde wijze beïnvloeden wij, wanneer we in een toestand van onevenwichtigheid verkeren, de elementalen die tot taak hebben de weerspatronen te onderhouden. Die raken dan uit balans, met als gevolg de volkomen verstoorde weerspatronen van de afgelopen 20 tot 30 jaar.
Waar zich normaal bijvoorbeeld wervelstormen voordoen, zullen deze verergeren omdat de krachten uit evenwicht zijn, en worden het supertornado’s die hele delen van landen verwoesten. Vele duizenden mensen komen om bij dergelijke orkaanuitbarstingen die gewoonlijk betrekkelijk ongevaarlijk zijn.
Evenzo met de tektonische aardschollen die ten opzichte van elkaar bewegen. Terwijl dat gebeurt, ontstaat er spanning die vrijkomt in de vorm van aardbevingen. Rond de hele Stille Oceaan ligt een gebied van aardbevingsactiviteit die versterkt wordt door de verkeerde gedachten en daden van de mensheid. De aardbevingen worden zodanig versterkt dat waar zij normaliter sterk zijn, ze nu zeer ernstig worden. Het is een vervorming die wordt veroorzaakt door de onevenwichtigheid van de aarde.
De mensheid is geneigd om mechanistisch te denken, maar de wereld is een eenheid, een organisch levend wezen. Elk atoom van dat wezen staat in contact met elk ander atoom. We moeten dus op een andere manier leren denken, niet afgescheiden maar organisch. De enige manier om correct te leven volgens de Wet van Oorzaak en Gevolg, is een organisch begrip en bestaan binnen deze organische ruimte, planeet Aarde.

V. Hoe groot is het gevaar van kernwapens?
A. De mensheid is de sleutel. Als we niet luisteren naar Maitreya’s advies van samendelen, rechtvaardigheid, vrede en juiste verhoudingen, zal deze Aarde ophouden te bestaan. We moeten samendelen of we zullen omkomen. We beschikken nu over het krachtigste wapen dat ooit ontworpen is, het kernwapen. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werden er twee op Japan geworpen. Vergeleken met de bommen van nu waren dat speeltjes, maar er kwamen vele duizenden mensen bij om. Momenteel gaat men ervan uit dat er negen landen in de wereld zijn die over kernwapens beschikken. Dat zijn de officiële kernmachten; in feite zijn er 24 landen die over kernbommen beschikken, al dan niet openlijk. Als deze zouden worden gebruikt, zou dat het einde betekenen van het leven op planeet Aarde voor vele miljoenen jaren.
Deze planeet zit vol met vervuiling. Onze vervuiling loopt over in de atmosfeer, de oceanen, zeeën, rivieren en de grond – hetzij van industrieel afval of vervuiling van onze kernenergie, de zogenaamde veilige reactoren.
Net als andere landen maakt Japan zich op om nieuwe kernreactoren te bouwen. Landen die kernreactoren bouwen, verkeren in de illusie dat zij kernenergie kunnen beheersen, dat zij er alles van weten. Ze leven in een illusie, want veel mensen sterven aan de gevolgen van nucleaire vervuiling. Ze kennen slechts drie niveaus van materie: vaste stof, vloeibare stof en gasvormige stof. Zij weten niets van de vier hogere niveaus van materie, die de Meesters kennen als de etherische gebieden. Ze beschikken niet over de technologie die gevoelig genoeg is om de etherische niveaus te onderzoeken; hun instrumenten zijn ontoereikend. Er gaan onnodig mensen dood aan de gevolgen van straling op die vier hogere gebieden. We moeten zo snel als we kunnen korte metten maken met nucleaire straling in al haar facetten.

V. In februari 2009 woedden er verschrikkelijke bosbranden in de Australische staat Victoria. Er kwamen circa 200 mensen bij om, meer dan 1800 huizen gingen in vlammen op en volgens sommige schattingen zijn een miljoen dieren omgekomen. Was de oorzaak hiervan karmisch, ofwel het uit evenwicht zijn van de weerdeva’s, of was het slechts een natuurverschijnsel?
A. Karmisch, waardoor de deva’s uit evenwicht raken, maar helaas ook door gevoelloze, rancuneuze mensen.

 


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.