Vragen en antwoorden – mei 2009


V. Gedurende meer dan 20 jaar kon Maitreya’s openlijke verschijning niet plaatsvinden omdat er eerst een wereldwijde beurskrach moest komen, die Maitreya in 1988 had voorspeld. Eindelijk vindt de beurskrach plaats en mensen overal ter wereld kunnen nu de noodzaak van de verandering zien waartoe Maitreya oproept. Toch is er nog geen openlijke verschijning. Nu is er een ‘ster’ aan de hemel die zijn verschijning aankondigt, maar moet er eerst in de media over de betekenis van de ‘ster’ gesproken worden voordat zijn verschijning kan plaatsvinden. Ik begrijp niet waarom er nu een nieuwe voorwaarde is voor Maitreya’s verschijning. Kunt u uitleggen waarom dit gebeurt?

A. Zoals u al zegt, heeft Maitreya medio 1988 een wereldwijde beurskrach voorspeld die, naar Hij zei, in Japan zou beginnen. In 1989 stond de Nikkei-index rond de 40.000 punten en daalde plotseling naar 7000 punten. Momenteel beweegt hij zich rond de 10.000 punten. Maitreya noemde de Japanse voorspoed tot aan 1989 “een ‘zeepbel’ die onvermijdelijk moet barsten”. Dit werd gevolgd door de ineenstorting van de markten in Zuidoost Aziatische landen: Thailand, Maleisië, Hongkong, Singapore en Indonesië. Vervolgens stortten de markten in van Rusland, Brazilië, Mexico en Argentinië. Amerika en Europa hebben een aantal ‘bijna-crashes’ gemist tot het huidige debacle. Denkt u echt dat Maitreya meteen de volgende dag kan verschijnen? Hij heeft een “stralend hemellichaam gelijk een ster van buitengewone schittering” geschonken als een Teken, een Aankondiging van Zijn Terugkeer. Hij wenst dat er een openlijke discussie in de media over plaatsvindt om een algemene verwachting van Zijn Verschijning te creëren. Ik heb niet gezegd dat Zijn Verschijning daar van afhankelijk is. Dat is het niet, maar het zou natuurlijk miljoenen mensen attenderen op wat er gaande is. U weet van Maitreya en verwacht, ongeduldig, Hem te zien en te horen, maar miljarden mensen weten van niets. Hebben zij niet ook het recht om dit te weten? Is er een betere manier om hun te vertellen over Maitreya en, tegelijkertijd, het bestaan van de Ruimtebroeders en hun ruimteschepen, de zogeheten ufo’s, te bevestigen?
Mensen hebben geen idee hoe kolossaal deze onderneming is en weten niets over de wetten die hiervoor gelden. Zij verlangen naar iets en wachten ongeduldig tot zij ervaren dat hun verlangen vervuld is. Maar wat doen zij om te helpen dit tot stand te brengen? In het algemeen weinig tot niets. Zoals Maitreya zegt: “Niets gebeurt vanzelf. De mens moet handelen en zijn wil omzetten in daden.”
Mijn collega’s en ik hebben ons jarenlang tot het uiterste ingespannen om deze informatie bekend te maken. Wij hangen geen datum aan Maitreya’s verschijning; wij weten dat Hij er is en dat Hij op het vroegst mogelijke moment naar buiten zal treden.

V. Ik was op 23 april 2009 bij uw lezing in Londen, waar u heel indringend sprak over de noodzaak om het bestaan van de ‘ster’ aan de media bekend te maken (radio, televisie, internet, enzovoort), zodat er publieke discussie over de betekenis ervan ontstaat. Waarom is dat zo belangrijk?
A. Zoals Maitreya zegt: “Niets gebeurt vanzelf. De mens moet handelen en zijn wil omzetten in daden.” Maitreya wenst zoveel mogelijk publieke discussie omdat anders de functie van de ‘ster’ als aankondiging van Zijn aantocht verloren gaat.

V. Ik heb het nieuws over de ‘ster’ gevolgd. Ik hoop heel erg dat wat mensen zien inderdaad de wonderbaarlijke ster is. Maar ik vraag me af of er ongebruikelijke waarnemingen zijn gemeld door mensen die hun dagen doorbrengen met naar de sterren te kijken door grote telescopen, enzovoort. Als wetenschappers iets nieuws zouden waarnemen dan zou ik ervan overtuigd zijn dat het niet gewoon Venus is die voor iets ongebruikelijks wordt aangezien. Is dit al gebeurd?
A. De reactie van professionele sterrenkijkers tot dusver is een oorverdovende stilte. Waarom deze stilte? Gehoorzamen zij overheidsvoorschriften om niets te zeggen over ongebruikelijke waarnemingen (zoals ufo’s)? Anderzijds stromen de waarnemingen binnen van over de hele wereld – van Noorwegen tot Nieuw-Zeeland en van de VS tot Japan. YouTube staat vol met meldingen, vele van de ‘ster’, ofschoon de mensen in kwestie meestal geen idee hebben wat zij eigenlijk zien. Bij een aantal vroege meldingen ging het inderdaad om Venus, maar sinds 28 maart bevindt Venus zich buiten ons gezichtsveld. Nu is er dus geen verwarring meer mogelijk. De ‘ster’ is nog helderder dan Venus, verandert geregeld van kleur en verandert van positie. Het is dus duidelijk geen echte ster. Er zijn eigenlijk vier van zulke “hemellichamen gelijk een ster” die de wereld dekken. Het zijn gigantische ruimteschepen (elk met de afmeting van vijf voetbalvelden). Ze zijn alle afkomstig van planeten in ons eigen zonnestelsel. Ze vormen een teken, de aankondiging van het eerste openbare tv-optreden van Maireya, de Wereldleraar.

V. Dank u voor al het geweldige werk dat u al zo vele jaren zo goed doet. Ik heb één vraag die al weken aan mijn denken knaagt: waarom heeft u het licht aan de hemel ‘de ster’ genoemd, terwijl sommige van uw vaste lezers weten dat het om één of meer ufo’s gaat?
Het lijkt mij dat veel mensen nogal in de war zouden raken door uw verwijzingen naar ‘de ster’, vooral als zij de foto’s (en de bijgevoegde teksten) op de website van Share International zien, waaruit blijkt dat hij verschijnt en verdwijnt op zeer uiteenlopende locaties, in verschillende kleuren en vormen en dat hij zich als een ruimteschip naar willekeur verplaatst (in tegenstelling tot enige andere ster).
Naar mijn mening maakt de term ‘ster’ het alleen maar des te verleidelijker voor het publiek (inclusief degenen die openstaan voor het verschijnsel ufo) om het verhaal af te doen als larie. Waarom dan niet afgedaan met voorwendselen en het een ufo genoemd?
A. Het is geen voorwendsel. Daar ik op de hoogte was van de aard van de ‘ster’, zijnde vier gigantische ruimteschepen van verscheidene planeten uit ons zonnestelsel, vond ik het heel moeilijk om te bepalen hoe ik dit het best aan het grote publiek en de media kon presenteren. Ik besloot om het voorbeeld van mijn Meester te volgen. Hij noemde het een “stralend hemellichaam gelijk een ster van buitengewone schittering” en bracht hem in verband met de ‘ster’ die de ‘drie wijzen uit het oosten’ naar de geboorteplaats van Jezus leidde. Sommigen van ons weten dat die ‘ster’ ook een ruimteschip was, maar hij wordt door miljoenen gezien als een wonderbaarlijke ster.
Het was vlak voor Kerstmis, dus ik besloot het een ‘Kerst-ster’ te noemen, in de wetenschap dat dat meer belangstelling en aandacht zou trekken dan een voorspelling over een ufo. In Groot-Brittannië althans zijn mensen veel sceptischer over ufo’s dan bijvoorbeeld in de VS. Natuurlijk maak ik in elke lezing duidelijk dat wat eruit ziet als een ster eigenlijk een van die vier kolossale ruimteschepen is. In een lezing heb je de tijd en de gelegenheid om over een onderwerp uit te wijden en over de betekenis en het doel van het verschijnsel. In een persbericht of een advertentie heb je maar beperkte ruimte en moet je beknopt zijn. De reactie van het publiek is bemoedigend – men is enthousiast, opgewonden en verbaasd over de absolute schoonheid van het schouwspel. De reactie van de media is vrijwel nihil, alsof er een embargo rust op het melden van iets gewichtigs als de aankondiging van de Christus. Maar het zou kunnen dat de media nu belangstelling beginnen te krijgen. Dank u voor uw vriendelijke woorden.

V. Veel mensen in andere landen hebben het genoegen gehad om de ‘ster’ te zien, maar volgens mij loopt het in Engeland nog niet zo’n vaart. Ik woon in het zuidoosten en ik heb nog van niemand in de omgeving gehoord die hem gezien heeft. Al te vaak is het bewolkt, maar ik kijk er elke dag en nacht naar uit. Ik heb de foto ervan boven Oslo gedownload en aan veel mensen uitgedeeld met de bedoeling om het nieuws over Maitreya te verspreiden. God zegene jullie allen bij Share International. Ik vind het een geweldig blad.
A. We hebben enkele voortreffelijke foto’s opgestuurd gekregen van mensen uit onze eilanden, maar onze bewolkte hemel vormt inderdaad een obstakel. Maar blijf vooral kijken en neem, indien mogelijk, foto’s. Dank u voor uw opmerkingen over Share International.

V. Het valt mij op dat het lezingenprogramma van Benjamin Creme voor 2009 het hele jaar doorloopt. Waarom hebben we nog lezingen nodig? Als we allemaal de ‘ster’ gezien hebben, wordt Maitreya dan niet de belangrijkste spreker of gaat het verhaal rond de ster nog een heel jaar duren voordat Maitreya verschijnt? Ik ben al 25 jaar amateur-astronoom. Sterren zijn zonnen, die verplaatsen zich niet in banen rond planeten. Kunt u mij vertellen hoe dat zit met een ster die beweegt? Misschien is het een ander object met een geprojecteerde loopbaan?
A. De lezingen worden gegeven om nieuw publiek van onze informatie te voorzien. Dat wil zeggen zes miljard mensen die nog niet hebben gehoord wat er in de wereld gaande is. De ‘ster’ heeft een beperkte duur als teken van Maitreya’s aanwezigheid en eerste openbare interview. Sterren bewegen niet, zoals u zegt. Ook veranderen ze niet steeds van kleur of verdwijnen met hoge snelheid. Er zijn vier “hemellichamen gelijk een ster” die nu door vele mensen over de hele wereld worden gezien. Het zijn enorme ruimteschepen afkomstig van verschillende planeten uit ons zonnestelsel. Hun aanwezigheid hier is nader bewijs van het bestaan van ufo’s en van intelligent en onschadelijk leven in ons eigen zonnestelsel.

V. 1) Hoe kun je het ‘ster’-teken herkennen zonder het te verwarren met andere hemellichamen? 2) Ik weet dat je naar het westen moet kijken. Beweegt hij? Ik zoek ernaar in mijn omgeving, maar ik denk niet dat ik hem al gezien heb. Is er een mogelijkheid dat hij in de toekomst even snel boven Schotland verschijnt?
A. 1) Om te beginnen is hij heel helder, helderder dan Venus, hij verandert van kleur en beweegt. 2) Ik geloof niet dat we al meldingen hebben ontvangen uit Schotland, maar wel uit Canada en Nieuw-Zeeland waar, zoals u weet, veel voormalige Schotten wonen. Ik zal zien of ik iets kan regelen voor een indrukwekkende waarneming boven Glasgow, mijn dierbare geboortestad!

V. Tijdens mijn verblijf in de Braziliaanse staat Miñas Gerais zag ik een handafdruk op het raam van mijn slaapkamer. Ik herinnerde me dat ik ook vingerafdrukken had gezien op de spiegel in mijn eigen huis in São Paolo. 1) Werden deze handafdrukken gemanifesteerd door Maitreya? (Zo ja, dan is het een terugkerend verschijnsel in mijn huis!) 2) Is dit een teken dat Maitreya’s verschijning nabij is? 3) Op 14 april 2009 om 21.30 uur kwam ik thuis in São Paolo, toen ik een vreemde ster zag die een aantal keren heel snel van kleur veranderde en toen verdween. Was dit de ‘ster’ en werd hij ook door anderen gezien? 4) Op 6 april 2009 zag ik buiten mijn huis een voorwerp aan de hemel op grote afstand. Het straalde op gezette tijden een licht uit en ik herinner me dat sommige mensen die de ‘ster’ hadden gezien, gevraagd hadden of hij helderder kon schijnen. Ik besloot om hetzelfde te doen. Toen ik dat deed werd hij echt helderder, zelfs toen hij achter de wolken stond, en alleen toen ik erom gevraagd had. Het was een geweldige ervaring die voelde als een bevestiging. Was dit de ‘ster’?
A. 1) Ja, het is een teken van Zijn Aanwezigheid. Ze verschijnen in vele delen van de wereld. 2) JA, heel nabij. 3) Ja, het was de ‘ster’ en hij werd door vele anderen gezien. 4) Het was de ‘ster’.

V. Op uw website zag ik de foto van de ‘ster’ die in Nieuw-Zeeland was genomen. Als er iets ongewoons wordt waargenomen in ons hemelruim krijgt dat meestal direct uitgebreid aandacht in allerlei radioprogramma’s en de overige media. Tot dusver geen woord hierover!
Als deze ‘ster’ al in zoveel landen gezien is, verbaast het mij dat astronomen er nog steeds niets over zeggen en erover discussiëren! Het feit dat zij dat niet doen lijkt onlogisch.
Ik heb vergeefs gezocht naar commentaar vanuit de lokale astronomengemeenschap. De oorverdovende stilte wekt geen vertrouwen! Ik hoop met heel mijn hart dat de ‘ster’ bestaat, maar vooralsnog vind ik het moeilijk te geloven.
A. Ik ben het met u eens. Het is buitengewoon, deze stilte van de media en de beroepsgroep. De ‘ster’ wordt over de hele wereld gezien, soms zelfs op klaarlichte dag, maar toch weigeren de media en de astronomen erover te praten. Het begint erop te lijken dat ze instructies van hogerhand opvolgen.

V. Ik heb op uw website over het ‘ster’-teken gelezen. Ik heb mijn oom gevraagd naar de nieuwe ster, maar hij kon er verder niets over vinden, terwijl hij een paar redelijk geavanceerde telescopen en fototoestellen heeft. Hij kan de ster niet aan de hemel vinden (hij woont in Toronto, Canada). Kunt u wellicht wat astronomische gegevens over deze ‘ster’ verstrekken, zodat we hem in het vizier kunnen krijgen? Ik weet dat u al een aantal foto’s op uw website heeft staan, maar er staat niet voldoende informatie bij om vast te stellen waar de ‘ster’ te zien is.
A. Kijk uit naar een stralend licht dat lijkt op een ster en dat van kleur verandert, beweegt en soms gewoon verdwijnt. Het is geen echte ster in astronomische zin, maar een ruimteschip.

V. Op 14 april 2009 om 20.45 uur zag ik volgens mij de ‘ster’ toen ik uit de Transmissie-meditatiebijeenkomst kwam in Ladbroke Grove in Londen. Hij stond tamelijk laag aan de westelijke hemel en was heel helder, zoals Venus recentelijk. Ik ging met de metro naar huis, wat ongeveer een uur duurde en kon hem toen nog steeds zien. Was dit de ‘ster’?
A. Het was inderdaad de ‘ster’.

V. Op de vergadering van de G-20 in Londen, april 2009, maakten wereldleiders bekend dat zij 1 biljoen (1.000 miljard) Amerikaanse dollar zouden uittrekken om een langdurige recessie af te wenden en de economie nieuw leven in te blazen. Zal dit de uiteindelijke ineenstorting van het mondiale economische systeem vertragen, zodat de status quo nog langer zal duren?
A. Nee.

V. Kunt u iets zeggen over het vinden van een goede balans tussen onthechting, mededogen en juiste verhoudingen met betrekking tot vrienden die niet mediteren? Sinds ik de laatste paar jaar bij mijn groep betrokken ben, merk ik dat vrienden die niet meedoen met de meditatie zich voortdurend gekwetst voelen in hun relatie tot mij.
A. Als u werkelijk onthecht bent, staat u in een juiste verhouding tot hen. Het zou kunnen dat u niet echt geduldig bent met uw vrienden die niet mediteren. Het moet wel vrijwillig gebeuren, vanuit hun eigen vrije wil.

V. 1) Kan uw Meester Zijn mening geven over een uiterst moeilijk wetenschappelijk vraagstuk, namelijk dat een zo groot mogelijke versnelling van de ontwikkeling van groene technologie onvoldoende zal zijn om de gevaren van de opwarming van de aarde tegen te gaan. Deze mening werd onlangs geuit door mensen als wetenschapsjournalist Sharon Begley en de eminente wetenschapper James Lovelock. 2) Als dit juist is, zou de Meester dan aanraden om landbouwafval om te zetten in houtskool door het te verbranden in een zuurstofarme omgeving, waarmee de koolstof die de planten tijdens hun groei uit de lucht hebben opgenomen, wordt opgeslagen? 3) Of zou Hij instemmen met Freeman Dyson, een van de intelligentste mensen ter wereld, dat we moeten stoppen ons er zorgen over te maken en dat het probleem evenzeer een vals alarm zal blijken als het probleem van de Y2K computercode bij het begin van het jaar 2000, waarmee hij mensen als ik wier meningen heen en weer schommelen, geruststelt ?
A. 1) Ja. Er zijn andere factoren naast de opwarming van de aarde, bijvoorbeeld ontbossing. Het verlies van zoveel oeroude bomen heeft geresulteerd in een enorm verlies aan zuurstof, dat hersteld moet worden. 2) Ja, dat is een van de dingen die we om te beginnen kunnen doen. 3) Nee, die houding van een van de “intelligentste” mensen in de wereld zou op totale rampspoed uitlopen.

V. Enkele maanden geleden tijdens een Transmissie-meditatie had ik een visioen van een wezen in een donker gewaad met een intens blauwe, gloeiende ovaal op de plaats van het gezicht. Dit wezen kwam naar mij toe, strekte zijn hand uit en maakte een aantal snelle gebaren alsof hij aan mijn linkerkant onder mijn arm krabde, waar de milt zich bevindt. Daarna voelde ik een golf van energie aan de linkerkant van mijn lichaam. Vervolgens verliet het wezen mijn visioen, dat plaats had terwijl ik mijn ogen gesloten had.
Terwijl dit gebeurde, bedacht ik dat kwade krachten geen mogelijkheid hebben om zich in de Transmissie-meditatie te mengen. Anders zou ik behoorlijk angstig zijn geworden, maar gelukkig kon ik mijn brandpunt vasthouden, bleef ik mediteren en liet ik het wezen zijn werk doen. Later hoorde ik dat de milt de instroom van energie in het bloed regelt en dat zo’n krabbend gebaar bijvoorbeeld in kinesiologie gebruikt wordt om de energie aan te passen. 1) Was het een deva of een menselijke discipel van de Meesters? 2) Was het een etherisch of een astraal wezen, dat ik zag met etherisch of astraal gezichtsvermogen? 3) Zien deze wezens er echt zo uit, of was het mijn onvolmaakte gezichtsvermogen? 4) Is dergelijke zorg gebruikelijk? Ik heb vaak het gevoel alsof iets aan mijn arm of mijn knie kriebelt wanneer ik mijn brandpunt kwijtraak en aan het mijmeren sla. 5) Hoe kan ik het risico van overmatige stimulans van het ajna-chakra vermijden, wanneer ik mijn aandacht daar gedurende de dag op gericht houd om mijn mentale polarisatie te versnellen? Tot dusver krijg ik er een ietwat bedwelmd gevoel van, waar ik blij om ben, maar ook bezorgd.
A. 1) Het was de Meester Jezus. 2) Het was etherisch. 3) Geen van beide, maar een welbewuste vermomming. 4) Ja. 5) Mijn advies is om het rustig aan te doen – word geen fanaticus!

V. Ik voel de oprechtheid en waarheid van veel van wat u de wereld vertelt over wat er te gebeuren staat heel innig aan. Maar ik heb ernstige twijfels wanneer u suggereert dat de Bijbel (de King James versie) grotendeels nauwkeurig is wat betreft het leven van Jezus. Zoals u waarschijnlijk weet, bestaat er geen verslag over zo iemand, dat historisch bevestigd is; de mythes komen pas decennia, zo niet generaties na zijn veronderstelde dood. Wanneer u dergelijke bijbelse verhalen onderschrijft, vraag ik me af hoeveel ervan u op louter blind vertrouwen aanneemt, waardoor onvermijdelijk ook twijfels rijzen over de geldigheid van uw commentaar op andere kwesties. Wellicht wordt de weldaad van uw visie van het komende goede, althans wat deze kwestie betreft, toch gestoord door uw persoonlijke geloofsovertuiging. Ik bedoel dit niet als kritiek, maar als oprechte vraag. Denkt u er alstublieft nog eens over na: wetenschap en geloof moeten in dit tijdperk als tweespan voortgaan – op alle gebieden.
A. Ik moet duidelijk stellen dat ik niet spreek/schrijf vanuit een christelijke ‘geloofsovertuiging’. Ik ben esotericus en verstrek de kennis, tot nu toe weliswaar verborgen, over de gebeurtenissen van die cruciale periode in onze geschiedenis. Nu staan we op het punt getuige te zijn van de terugkeer van de Christus – niet langer via iemand anders (Jezus), maar in elk opzicht als Zichzelf. De Meester Jezus, die Hij nu is, zal tot de eerste groep Meesters behoren die Maitreya in het openbaar zullen volgen. Dan zult u Hem zelf kunnen zien.

V. Dit is niet zozeer een vraag, als wel een mededeling/gedachte. Wanneer onze kinderen zien hoe hard hun moeder en vader jarenlang hebben gewerkt en nu geconfronteerd worden met faillissement, werkloosheid en armoede, zullen zij besluiten dat hard werken niet loont. Hoe kan ik mijn zoon deze realiteit onthouden? Mijn zoon werkt ook hard en ik weet dat hij twijfelt aan de toekomst wat betreft het resultaat van zijn harde werken.
De grimmige realiteit voor miljoenen mensen is dat hard werken niet loont. Ik ben getrouwd met een invalide Vietnam-veteraan en ben in januari ontslagen. Ik probeer wanhopig een nieuwe baan te vinden, maar zonder succes. Ik zal zo BLIJ zijn wanneer onze LERAAR KOMT! Dank u voor uw tijd.
A. Dank voor uw brief, maar ik ben bang dat ik het niet eens ben met uw conclusies. Wanneer we – onder leiding van Maitreya, de Wereldleraar, en de andere Meesters – de economische en politieke systemen op orde brengen door Samendelen en Rechtvaardigheid, zullen uw kinderen en miljoenen andere geïnspireerd worden om te werken voor het welzijn van de wereld, in plaats van voor “het resultaat van hun harde werk”. De jeugd is vol idealisme wanneer zij een verstandige en eerlijke wereld zien. Intussen hoop ik dat u spoedig een baan zult vinden.

V. Ik ben een beetje in de war. U spreekt over Maitreya alsof hij een god is, maar toch wil hij als broeder benaderd worden. Hoe zit dat?
A. Ik heb inderdaad vaak over Maitreya gesproken als een God-gelijk mens, maar tegelijkertijd heb ik altijd geprobeerd te laten zien dat Hij een mens is als wij, maar Vervolmaakt. Zozeer Vervolmaakt dat Hij de Wereldleraar is, het Hoofd en de Leider van onze Planetaire Hiërarchie, een Christus, een Boeddha, een machtig Avatar.

 


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.