Maitreya's eerste interview

een compilatie

Hier volgt een gedeelte van een compilatie van uitspraken van Maitreya (Boodschappen van de Christus en Maitreya’s leringen – De Wetten van het Leven), Benjamin Creme’s Meester (Een Meester spreekt) en Benjamin Creme, met betrekking tot ‘Maitreya’s eerste interview’. Voor de integrale tekst zie Share Nederland, maart 2009.

Maitreya treedt naar voren

Deze huidige ‘tijd’ kan door de mensen gezien worden als het voorportaal waar Maitreya geduldig op het teken wacht om openlijk op het wereldtoneel te verschijnen. De huidige chaotische omstandigheden, met name op economisch en financieel terrein, hebben de balans doen doorslaan en tot een besluit geleid over een periode die de mensen zelf zouden begroeten als ‘spoedig’. Het zal daarom niet lang duren totdat de Grote Heer Zijn openlijke missie begint, zij het nog zonder Zich bekend te maken. Wees waakzaam en wacht af met een vast begrip van Zijn prioriteiten, zodat je Hem niet mist.
Hoe zal de mensheid deze uitzonderlijke man bezien, die is zoals niemand in mensenheugenis, maar toch duidelijk één van ons? Hoe zullen de mensen reageren op de eenvoudige waarheid van Zijn woorden? En hoe snel zullen de mensen reageren op Zijn analyse van hun toestand? Het is niet mogelijk te weten hoe mensen precies zullen reageren op hun eerste ervaring met Maitreya. De Grote Heer zal bij Zijn eerste verschijning behoedzaam en betrekkelijk ingetogen zijn, opdat Hij degenen die tijd nodig hebben om Zijn denkbeelden te evalueren en de relevantie ervan te beoordelen, niet afschrikt. (Benjamin Creme’s Meester, ‘Zie Hem en verheug je’, SI, september 2008)

Maak je gereed om Mij in volledig fysieke aanwezigheid te zien, en loop Mij niet mis. Kijk uit naar een Man Die jullie de weg naar God zal tonen door middel van Samendelen en Rechtvaardigheid. In heel eenvoudige woorden zal Ik tot jullie spreken en jullie brengen tot de openbaring van je volheid als goden. Houdt goed vast aan wat jullie zijn, Mijn vrienden, en laat die god tot bloei komen. Houd het beeld voor ogen van een waarlijk stralende toekomst, en steun jullie broeders. Maak in hen de belofte wakker die Mijn Aanwezigheid brengt en laat hen je helpen. Alles wat Ik zal doen, zal Ik via jullie doen. Weet dat dit zo is, Mijn vrienden, en werk voor Mij. Verkondig het feit van Mijn terugkeer. Verkondig de belofte voor alle mensen. Verkondig waar je staat, Mijn vrienden, en verlicht het lot van jullie broeders. Voorzichtig toon Ik Mijn gezicht aan het publiek. Geleidelijk word Ik bekend. Op deze manier, volgens de Wet, maak Ik Mijzelf opnieuw bekend. Zorg ervoor, Mijn vrienden, Mij niet te missen.  (Maitreya, uit Boodschap nr.114)

Wanneer de effectenhandel ineenstort, zodra duidelijk is dat het de definitieve duikeling is, zal Maitreya verschijnen. Hij zal ingaan op een uitnodiging die Hij heeft ontvangen om bij een grote televisieomroep in de VS te verschijnen en daarna in Japan. Vervolgens zullen alle omroepen deze buitengewone man willen interviewen.
Hij zal niet Maitreya genoemd worden. Hij zal niet worden voorgesteld als de Christus of de Wereldleraar, maar gewoon als mens onder de mensen, iemand met een buitengewone kracht, wijsheid, onmiskenbare liefde en zorg voor de mensen in de wereld – niet niet slechts voor één groep, maar voor alle mensen, waar ze ook zijn, wie ze ook zijn, van welk niveau dan ook. Zij zullen naar Hem luisteren. Zijn stem zal gehoord worden. Hij zal uiting geven aan de behoefte van de meerderheid van het mensenras aan rechtvaardigheid en vrijheid, aan het recht om een fatsoenlijk bestaan te leiden, wat de meesten van ons in het Westen als vanzelfsprekend beschouwen, omdat we weten waar onze volgende maaltijd vandaan komt, werk hebben en de vreugde kennen van het grootbrengen van onze kinderen zonder hen voor onze ogen te zien sterven.
Wanneer genoeg mensen reageren op Zijn boodschap, zullen ze van de omroepen in de wereld eisen dat die Hem toestaan te spreken en Zijn denkbeelden vollediger te ontvouwen voor de overgrote meerderheid der mensen. Dan zullen de televisienetwerken per satelliet met elkaar verbonden worden. Dit zal de meest buitengewone gebeurtenis van al onze levens worden, de meest buitengewone gebeurtenis in de geschiedenis, zoals geen andere ervoor van haar omvang.
Verklaringsdag zal door de media worden aangekondigd. (Benjamin Creme, De Grote Aantocht)

Wanneer Maitreya voor de wereld verschijnt, zullen mensen zich realiseren dat zij Hem eerder gekend hebben en dat Zijn lering niet vreemd is of hun niveau van denken te boven gaat. Hij zal voorwaar eenvoudig spreken, opdat allen het kunnen begrijpen.
Juist Zijn eenvoud zal verbazen. Niettemin zal men ook zien dat de meeste mensen wat zij horen op een nieuwe manier zullen ervaren, als een dagende waarheid, die nieuw is en hen op een dieper niveau raakt. Eenvoudig als de denkbeelden zijn, toch zullen ze in de harten van de mensen weerklinken en sprankelend en levendig aanvoelen. Zo zal het zijn. Zo zal Maitreya het hart van de mensen beroeren en een beroep op hen doen om zichzelf te helpen door hun broeders en zusters overal ter wereld te helpen. Wanneer de mensen Hem horen, zullen zij ernstig nadenken over wat Hij zegt, en zich ongewoon bewogen voelen door de vaak gehoorde woorden. Hun hart zal reageren zoals het niet eerder deed, en nieuw begrip en urgentie zullen hun reactie versterken. (Benjamin Creme’s Meester, ‘De eerste stappen’, SI, november 2006)

De ontvangst van Maitreya

Bij de aanvang van Zijn openlijke missie moet de Grote Heer zorgvuldig handelen om degenen die Hij tracht te helpen, niet te beangstigen. Kijk daarom uit naar een kalme, doch indringende toon. Mettertijd zullen grotere urgentie en sterkere uitspraken op hun plaats zijn, en zal Zijn oproep tot de mensen zeker krachtig zijn. Verwacht daarom een toenemende nadruk, een strengere waarschuwing van Maitreya’s lippen. Naarmate de tijd voortschrijdt, zullen er verschillende soorten reacties op Zijn denkbeelden zijn. De meer traditioneel denkenden zullen veel moeite hebben om zijn ideeën te aanvaarden en ze in scherpe bewoordingen afkeuren. Anderen, die minder vooringenomen zijn, zullen erover nadenken en ze waarderen, en in deze groep zal Hij velen vinden die met graagte Zijn zaak zullen steunen. In toenemende aantallen zullen ze tot Hem aangetrokken worden en gehoor geven aan Zijn raad.
Op deze wijze zal Maitreya’s lering de hoogste aspiratie uit de mens te voorschijn halen en hem bewust maken van de moeilijkheden en gevaren van deze tijd, alsmede van de eenvoudige middelen om voor altijd de problemen en gevaren van de huidige tijd te overwinnen. Zo zal het zijn. Zo zullen de mensen het inzicht en het leiderschap ontvangen waar zij naar snakken en zo zullen zij de veranderingen eisen die zo hard nodig zijn voor de structuur van het leven der mensen.
Natuurlijk is het te verwachten dat velen zich tegen de lering van de Grote Heer zullen verzetten. Godsdienstige groeperingen die diep ingebed zijn in hun eigen dogma’s en verwachtingen, zullen Maitreya’s aanwezigheid en denkbeelden verwerpen, en vele onaangename beschuldigingen zullen op Hem gericht worden. Desondanks zullen velen geïnspireerd en hernieuwd worden in hun geloof, en zullen hun uiterste best doen voor Maitreya’s zaak.
De zakenwereld die zoveel belang heeft bij de structuren die thans afbrokkelen, zal op een van twee manieren reageren: degenen die Maitreya als de vijand zien van alles waar ze voor staan, zullen hun uiterste best doen om Zijn advies te bestrijden en tegen te werken. Zij die Hem zien als de stem van de toekomst, als de enig mogelijke weg voor de mensen, zullen Hem verwelkomen en Zijn ideeën steunen, en hun deskundigheid aanbieden aan Zijn groeiende aanhang. Zo zullen de partijen handelen en hun standpunt innemen: voor of tegen de toekomst, de enige weg die de mens kan volgen.
Overal zullen de massa’s hun leiders volgen. Geleidelijk zullen ze beseffen dat Maitreya voor hen spreekt, voor hun behoeften, hun aspiraties voor een beter, veiliger leven voor hun gezinnen, een toekomst waarvan ze vagelijk voelen dat die rechtmatig de hunne is, die wacht om geboren te worden. Dan zullen de volkeren van de wereld hun stemmen verheffen tot steun en lof van de Grote Heer en dringend om Zijn lering verzoeken, teneinde hen te verlichten en te louteren en hen, bereidwillig, die wenkende en gezegende toekomst binnen te leiden. (Benjamin Creme’s Meester, ‘De ontvangst van Maitreya’)

De stem van Maitreya

Wanneer jullie Mij zien, zullen jullie weten dat Mijn stem die van jullie is, want Ik spreek voor alle mannen en vrouwen overal. Ik spreek de gedachten uit die bloeien in de harten en geesten van zuivere Liefde. Ik spreek over de behoefte van allen aan Samendelen en Rechtvaardigheid. Ik toon de mensen dat het pad naar Rechtvaardigheid eenvoudig is, dat de weg voorwaarts alle mensen roept. Ik spreek over Gods waarheid, over het Licht in de mensheid, over de noodzaak van vertrouwen, de Liefde van broeder tot broeder. Over dit alles spreek Ik. Spoedig zullen de mensen weten dat hun Vertegenwoordiger in hun midden is, hun Gids en Leider. Met vertrouwen zullen ze reageren, en Ik zal de weg wijzen naar de Nieuwe en Gezegende Tijd. (Maitreya, uit Boodschap nr. 108)

Heel spoedig nu, zal de mensheid weten dat onder hen een man leeft met zeer uitzonderlijke eigenschappen: een vermogen tot dienen dat alleen begrensd wordt door de Wet van Karma; een kennis van die wet die zelfs onder Zijn gelijken uniek is; een wijsheid die voortkomt uit de ervaring van duizenden jaren; vanuit de diepte van die ervaring een visie van het doel dat door het Plan van God belichaamd wordt; het vermogen om mensen, eenvoudig, in het hart aan te spreken; een besef van de noden van de mens en hoe die noden gelenigd kunnen worden; een aandacht en een liefde voor allen, grenzeloos, onmetelijk, die elk voorstellingsvermogen van de mens te boven gaan. Er is een Held, een Titaan, onder de mensen, en spoedig zullen zij ontwaken tot Zijn aanwezigheid. (Benjamin Creme’s Meester, ‘De stem van Maitreya’)

De wereld is gereed voor verandering en er zijn miljoenen mensen in de wereld die het weten, ofschoon ze wellicht momenteel niet hun stem kunnen laten horen. Maitreya zal de stem zijn van de mensen die de noodzaak van verandering inzien. Hij zal de publieke opinie van de wereld galvaniseren en de geïnformeerde, wereldwijde publieke opinie, op de juiste wijze gegalvaniseerd, is een kracht die geen enkel land ter wereld kan weerstaan. (Benjamin Creme, De Grote Aantocht)

[Hoe] kan Maitreya de harten raken van de miljoenen die nodig zijn om van richting te veranderen? Het antwoord ligt in de kracht van Zijn energieën. Nooit eerder stond er een Leraar van dergelijk vermogen voor de wereld. Met elk woord dat Hij uitspreekt, stroomt Zijn weldadige kracht van hart tot hart. Debat en discussie zijn zinloos en overbodig. Zijn Waarheid brengt de Waarheid in het hart van de toehoorder naar boven en in de smeltkroes van hun gedeelde goddelijkheid wordt deze erkend als de Waarheid Zelf. (Benjamin Creme’s Meester, ‘De goddelijkheid van de mens’, SI, september 2007)

Mijn Meester zegt dat er nu ongeveer 1,8 miljard mensen gereed zijn, bewust, beschikbaar voor de Christus als voorhoede door wie Hij kan werken om de wereld te veranderen. (Benjamin Creme, SI, september 2008)

Maitreya klopt luid aan de deur. Spoedig zal de deur opengaan en zal de Heer van Liefde in het strijdperk naar voren treden. Wanneer de mensen Hem zien, zullen ze verbaasd zijn over de eenvoud van Zijn woorden, maar ook over de helderheid van de wijze waarop Hij spreekt. Zijn wijsheid zal in gelijke mate verbijsteren en verrukken, en hen tot Hem aantrekken die gereed zijn Hem te volgen en de wereld te vernieuwen. Heldenmoed is Zijn aard; evenals Vastberadenheid. De Grote Heer komt toegerust zoals niemand ooit tevoren is geweest, gereed om de strijd aan te gaan met alles wat de mens pijn berokkent en kleineert. (Benjamin Creme’s Meester, ‘Transformatie’, SI, juni 2007)

Wanneer jullie Mij zien, zullen jullie weten dat de tijd voor actie is aangebroken, want Ik reken op jullie, Mijn vrienden, om te handelen voor de uitvoering van Mijn Plan. Voor velen van jullie is dit een oude en welbekende manier van leven; jullie zijn dienaren, gekomen om je broeders te dienen. Het is in die hoedanigheid dat Ik een beroep op jullie doe en jullie hulp stel Ik op hoge prijs. Zonder die welwillende hulp zou Mijn Missie een zware last zijn.
Nu Ik in jullie midden ben, heb Ik nog scherper gezien dat de mensheid gereed is om samen te delen.  In allen die Mij horen zie Ik het brandende licht van Rechtvaardigheid en Waarheid.  Ik verwoord slechts hun verlangen, en roep zo die Waarheid op. Zo zal het met jullie zijn, Mijn vrienden, want ook nu, terwijl Ik spreek, zie Ik in jullie dit Goddelijk Licht stralen. Laat het helder uitstralen, Mijn dierbare vrienden, en jullie broeders de weg wijzen.
Mijn komst is niet zonder problemen, want in allen die Ik ontmoet wek Ik een besef op van een nieuwe en mysterieuze toekomst. Dit doet velen vrezen, maar zonder reden, Mijn vrienden. Allen moeten weten dat, door Mijn Aanwezigheid, de toekomst voor alle mensen zeer zonnig is. Een nieuwe en heilzame Broederschap zal onder de mensen bloeien, en Gods Heerlijkheid zal getooid zijn met Gods Rechtvaardigheid. Ik kom om jullie dit te leren. Ik kom om jullie de weg te wijzen. Mijn vrienden, Ik reken op jullie. (Maitreya, uit Boodschap nr. 79)

Het tijdstip van Maitreya’s verschijnen

Maitreya wacht op het gunstigste moment om in de openbaarheid te treden. Hij wacht op de gunstigste gelegenheid, dat wil zeggen het moment waarop de aanvaarding van wat Hij te zeggen heeft het grootst en het snelst zal zijn.
Er bestaat nog een enorme groep mensen in de wereld die niets met Maitreya of Diens ideeën te maken willen hebben. Alle religieuze groepen hebben hun eigen fundamentalisten, die tezamen een geweldig blok vormen. Denk aan de fundamentalistische christenen, de fundamentalistische moslims, de fundamentalistische joden, hindoes nu, zelfs boeddhisten tot op zekere hoogte. Het is een enorm aantal mensen en zij zullen met deze realiteit moeten worstelen. Zij zullen Hem in eerste instantie niet zien als de Christus of de Imam Mahdi.
Het gunstigste ogenblik is wanneer het afbrokkelende economische systeem het Westen economisch op de knieën brengt en voor het eerst met de realiteit confronteert. We leven al zolang in onwerkelijkheid. We denken, en onze leiders denken, dat we op de oude weg kunnen blijven voortgaan, net zoals tot dusver – meer wedijver, meer hebzucht, meer van hetzelfde en het zal gewoon maar doorgaan, we zullen winnen. Dat gaat niet langer, het werkt niet.
Als tweederde van de wereldbevolking in armoede leeft, dan functioneert het economische systeem niet meer. Als wij denken dat zij door zullen gaan zonder te eisen dat het ook voor hen werkt, dan lopen we pijnlijk uit de pas met de werkelijkheid. Maitreya zal dat duidelijk maken.
Bij een onmiddellijke ineenstorting van de economische structuren, een beurskrach in Europa en Amerika, zou Maitreya meteen naar voren treden. Dat zou ons bij zinnen brengen. Dat is een van de factoren waar Hij op wacht, de realiteitszin die dat zou oproepen. Dan zouden we zien dat het systeem niet functioneert. We dachten dat het werkte, het leek te werken voor sommigen van ons, maar door onze zelfgenoegzaamheid dachten we niet eens aan degenen voor wie het niet werkt. Een van Maitreya’s belangrijkste taken is onze zelfgenoegzaamheid een koude douche te geven, het erg ongemakkelijk te maken om zelfgenoegzaam te zijn.
Ik herinner me dat mensen die eens naar een bijeenkomst van Mij kwamen, zeiden: “Ik dacht dat dit een boodschap van hoop zou zijn, maar ik voel me verschrikkelijk. Ik voel me zo ongelukkig. Ik voel me zo schuldig en akelig.” Ik zei: “Goed zo. Dat noemen we nu liefde.”
Je moet door die zelfgenoegzaamheid heen breken. Als mensen alleen maar “Ah, heerlijk” willen zeggen, zal dat de wereld niet veranderen. Het is belangrijk dat ze weten dat de Christus in de wereld is, en niet alleen, en dat de wereld klaar is voor verandering en zal veranderen. Maar als zij alleen maar een goed gevoel willen krijgen, zal dat de wereld niet helpen, omdat zij niet de mensen zijn die concreet in de wereld werken. (Benjamin Creme, De Wereldleraar voor de hele mensheid)

De herkenning van Maitreya

Bovenal zullen jullie een eenvoudig mens zien, één van jullie. Ken Hem als een mens Die reeds lang het pad naar God heeft bereisd, Die verlangt jullie mee te nemen op die Heilige Weg en jullie aan Zijn Goddelijke Voeten wil brengen. Neem Mijn eenvoudige woorden op in je hart. Laat ze daar groeien en bloeien en Licht voortbrengen. Neem ook Mijn Liefde op in je hart. Zend die naar je broeders en maak het duister Licht. (Maitreya, uit Boodschap nr. 95)

Zeer spoedig zal de wereld de Leraar zien. De vraag doet zich voor: zullen de mensen Hem herkennen? Voor de overgrote meerderheid zal herkenning niet moeilijk zijn: heel zelden treedt een man van Zijn formaat, die zichtbaar voor iedereen de Liefde, de Wijsheid, het Doel en de Genade van God openbaart en uitstraalt, openlijk in ons leven. Miljoenen zullen reageren en zich aan Zijn zijde scharen, popelend om de plannen uit te voeren die, zo zal Hij adviseren, essentieel zijn voor de wederopbloei van het leven op Aarde. Velen zullen geen uitstel dulden en zich in groepen en verbanden storten om daarmee de veelvoudige problemen en noodzakelijke veranderingen aan te pakken die de mensheid momenteel omringen. Als bezielde mensen – en dat zullen ze zijn – zullen miljoenen zich aan het werk van transformatie zetten, zeker in de wetenschap dat ze werken aan de vervulling van Gods Plan voor deze Aarde. Zo zal het zijn. En zo zullen de mensen zichzelf op de juiste wijze leren zien, als broeders die tezamen werken voor het welzijn van allen. (Benjamin Creme’s Meester, ‘De herkenning van Maitreya’)

Waarom gebruikt Maitreya niet Zijn eigen naam wanneer Hij op televisie komt? Om een aantal redenen. Eén reden is dat veel mensen niet zouden weten wie Maitreya is. Hij wil aan de wereld voorgesteld worden als een mens onder de mensen, maar iemand die ideeën heeft voor de wederopbouw van deze wereld, waaraan de meeste mensen tot nu toe niet gedacht hebben. Op deze manier creëert Hij geen scheiding tussen christenen, boeddhisten, moslims en hindoes. Als Hij wordt voorgesteld als de Christus, bijvoorbeeld, dan zouden de christenen verdeeld raken. Sommigen zouden zeggen: “Halleluja! De Christus is er!” Anderen zouden zeggen: “Hij is niet de Christus, hij is een bedrieger, hij is de antichrist.” Of als Zijn ideeën hun aanstonden, zouden ze Hem kunnen accepteren ongeacht wie Hij is. Veel fundamentalistische christenen vinden Zijn ideeën maar niks, zelfs zonder Hem gezien te hebben. Zij zijn er nu al van overtuigd dat hij de antichrist is. Ze vinden het idee van samendelen maar niks en vinden rechtvaardigheid kennelijk maar niks. Omdat Hij niet op een wolk in Jeruzalem neerdaalt, zoals zij verwachten, hebben ze direct al een vooroordeel. Als Hij zichzelf de Christus noemt, zou er een enorme verdeeldheid onder de christenen ontstaan over Wie Hij is. Als Hij zichzelf Maitreya zou noemen, zouden de boeddhisten verdeeld raken. (Ik ken tientallen mensen die zichzelf Maitreya noemen. Ze zijn net zo min Maitreya als u en ik.)
Als Hij naar voren komt als een mens onder de mensen, kunnen mensen zonder vooroordeel luisteren naar wat Hij zegt en erop reageren zonder te worden beïnvloed door het idee dat Hij de Christus is, of Maitreya Boeddha, of de Imam Mahdi, of de Messias. Deze namen staan hun spontane reacties op de ideeën in de weg. We moeten het goede ideeën vinden; we moeten samendelen en rechtvaardigheid en vrede willen. Als Hij de weg naar samendelen en rechtvaardigheid en vrede bepleit, zullen we geneigd zijn te zeggen: “Goede plannen, ik zou graag meer met die man willen praten, ik zou hem wel een paar vragen willen stellen.” (Benjamin Creme, De Grote Aantocht)

Wanneer jullie Mij zien, zullen jullie Mij herkennen van lang geleden, Iemand Die jullie al vaak eerder onderricht heeft. Velen zullen dit inzien, Mij herkennen en Mij in hun leven verwelkomen. Neem deze belofte tot je: Ik zal jullie opnieuw de Wet van God brengen; Ik zal jullie Gods Liefde brengen; Ik zal de wereld het Water des Levens schenken. In deze kostbare stroom zullen jullie je geboorterecht vinden. Mijn vrienden, als jullie Mij wilt helpen, doe dan dit: maak aan allen bekend dat Ik in jullie midden ben en geef je broeders weer hoop voor de toekomst. (Maitreya, uit Boodschap nr. 138)

De hoop op Mijn Verschijning neemt nu sterk toe. Graag zou Ik Mijzelf aan de mens presenteren. Kijk dan naar Mij uit, en zie hoe Ik wacht. Zoek dan naar Mij, en pak Mijn hand.  Ik heb jullie hulp nodig om voor jullie te verschijnen, om deze wereld te zegenen en te onderrichten, om de mens te tonen dat de weg voorwaarts eenvoudig is, slechts de aanvaarding vereist van Rechtvaardigheid en Vrijheid, Samendelen en Liefde. Deze aspecten sluimeren al in jullie en behoeven slechts door Mij te worden opgewekt. (Maitreya, uit Boodschap nr. 140)

Maitreya treedt naar voren
door de Meester —, via Benjamin Creme

De verschijning van Maitreya is bijna een feit. Zijn openlijke, openbare werk zal werkelijk zeer spoedig beginnen. Vanaf dan zal het proces beginnen van onderwijzen en het geleidelijk bekend worden aan de volkeren van de wereld. Hoeveel tijd dit zal vergen is nog onduidelijk, maar het kan relatief snel plaatsvinden. Natuurlijk kan er eerst veel verzet zijn tegen Zijn inzichten en de aard van Zijn advies. Dat kan ook niet anders, zo ver af staat het heersende denken van Zijn visie. Langzamerhand, echter, zal Maitreya’s scherpzinnig denkvermogen de gebreken in de huidige opvattingen over het milieu en sociale, economische en politieke kwesties doorbreken en blootleggen. De logica en het wijs begrip van Zijn woorden zullen velen ertoe aanzetten te luisteren en zich nader te bezinnen, terwijl Zijn Straal van Liefde de harten van miljoenen zal binnendringen en Zijn eenvoudige woorden zal omzetten in openbaringen van Waarheid. Niemand kent vooralsnog de liefhebbende kracht van Maitreya, noch kunnen mensen Zijn ondoorgrondelijke wijsheid bevatten.
Naarmate miljoenen zich achter Zijn zaak scharen, en roepen om vrede en rechtvaardigheid door samendelen en begrip, zullen mensen opgetogen zijn en aangespoord worden door nieuwe hoop en verlangen naar broederschap en juiste menselijke verhoudingen. Zij zullen verandering eisen op een tot nog toe ongekende schaal. Regeringen en gezagsdragers zullen gedwongen worden op de eisen in te gaan, en stukje bij beetje zal het bastion tegen verandering afbrokkelen onder de aanval van de dan versterkte stem van de publieke opinie. Aldus, door logica, openbaring en het vertrouwen dat wordt voortgebracht door Zijn liefde, zal Maitreya de goede wil die in ieder hart bestaat, zelfs indien onbekend, aanwenden.
Maitreya zal via televisie en radio tot miljoenen mensen spreken. Allen zullen de gelegenheid hebben te delen in Zijn zegening, die elke verschijning zal vergezellen. Zo zullen de mensen overal ter wereld vertrouwd raken met Zijn boodschap en de verheffing van hun hart. Veel speculatie zal Zijn identiteit omringen en vele theorieën zullen worden geopperd, maar allen zullen Hem, op hun eigen wijze, zien als de voorbode van het nieuwe, een brenger van heilzame waarheden en een wegbereider van een levensstijl die hen na aan het hart ligt.
Natuurlijk zullen er mensen zijn die zich bedreigd voelen door Zijn denkbeelden en die zullen pogen Zijn voortgang te stoppen, maar in toenemende mate zullen de schoonheid en de redelijkheid van Zijn woorden de mensen van alle landen inspireren om Hem te zien als hun woordvoerder en leider. Zo zal het zijn. De mensen zullen Hem oproepen om namens hen tot de hele wereld te spreken, en Verklaringsdag zal worden aangekondigd.
Die dag, die zal zijn zoals geen andere ervoor of erna, zal Maitreya de gelegenheid geven Zijn naam, titel en doel te onthullen, als de Wereldleraar voor de Nieuwe Tijd, de leider van de Geestelijke Hiërarchie en de Lang Verwachte van alle religieuze groeperingen. Als de vriend en leraar van allen die Zijn hulp nodig hebben, zal Hij zich presenteren; als een eenvoudig man Die de pijn en het lijden van mensen kent en tracht hun lot te verlichten, Die allen absoluut, zonder voorwaarden, liefheeft en Die is gekomen om ons de treden naar vreugde te tonen.
Zo iemand staat op het punt om voor de wereld te treden en Zijn raad aan allen te geven. We hebben de woorden misschien al eerder gehoord. Thans, met Zijn zegening, zullen we hun betekenis begrijpen, en ernaar handelen. (SI, januari/februari 2007)