Hieronder volgt een selectie van brieven van lezers. Zie voor een uitgebreidere selectie Share Nederland, maart 2009.

Lezers schrijven - maart 2009

De juiste boodschap

Op 24 januari 2009 werd in Londen een demonstratie gehouden voor de Palestijnen in Gaza. Demonstranten hadden zich verzameld voor het gebouw van de BBC die geweigerd had om een oproep van het noodhulpcommité voor Gaza (DECG) uit te zenden.
Samen met een ander lid van de groep droeg ik een spandoek in een dicht opeengepakte menigte, toen ik plotseling een vrolijk lachend kind met blonde krullen tussen de demonstranten door en aan de zijkant zag rennen en springen. De moeder, lang, jong en met een lichte huidskleur, volgde even later blij lachend. Ik voelde me bemoedigd en lachte. Ze verdwenen in de menigte. Ik keek naar hen uit en zag de jonge vrouw met het kind op de arm. Zij stond op het brede trottoir en hield een groot, roze, hartvormig spandoek omhoog. Er stond met grote witte letters op: ‘LIEFDE IS ACTIE’. Op de achterkant stond: ‘VERANDERING GEBEURT ALLEEN ALS JE ACTIE ONDERNEEMT’. De demonstranten zetten zich in beweging en dreven mij mee. Ik heb hen en het spandoek niet meer gezien.
Kunt u bevestigen of zij echt Meesters waren?
Suzanne Philipps, Ashurst Wood (West Sussex, VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de ‘jonge vrouw’ Maitreya was, het ‘kind’ was de Meester Jezus.

Bevestiging

In de nacht van 8 februari 2009 overkwam mij iets vreemds. Ik stond erg sceptisch tegenover de informatie over het sterreteken en begon me af te vragen of het niet allemaal gewoon een illusie was. Ik ging denken wat er met de wereld zou gebeuren als Maitreya er niet was. Het zou vermoedelijk de vernietiging van het hele mensenras en de planeet betekenen. Ik was erg bedroefd en terneergeslagen, en liep naar mijn badkamer voor een douche. Ik draaide de douchekraan open en terwijl de stoom de badkamer vulde, zag ik een handafdruk op de spiegel. Hij leek op de ‘Hand’ van Maitreya. Ik had de spiegel van tevoren niet aangeraakt, dus ik was geschokt, maar de aanblik van de handafdruk deed mijn kracht, mijn verwachtingen, terugkomen en ik was weer vol vreugde, kalmte en hoop.
Werd dit gemanifesteerd door Maitreya?
Thiago Staibano Alves, São Paulo (Brazilië).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de ‘Hand’ door Maitreya werd gemanifesteerd.

Verbetering

Ik organiseer kunst- en ambachtsevenementen en in oktober 2008 was er een evenement voor ambachtelijke houtbewerking. Toen het publiek begon te arriveren voor de beurs, wandelde er een man binnen die tegen me zei: “Kijk niet zo bezorgd.” Mijn bezorgde blik veranderde vermoedelijk in een verblufte blik, omdat ik me niet kon herinneren hem eerder te hebben gezien. Daarna kwam hij naar me toe en vroeg of ik hem op een kopje thee ging trakteren. Op dat moment hield hij mijn hand vast. Ik herinner me de energie die door zijn hand stroomde. Ongebruikelijk als de situatie was, deinsde ik toch niet terug, want zijn energie maakte niet dat ik me ongemakkelijk voelde en werkte bijna als een plezierig kalmeringsmiddel.
Hij legde uit dat hij enkele van de houtbewerkers die aan de show deelnamen, heel goed kende. Ook dat zij geprobeerd hadden hem over te halen om eraan deel te nemen. Maar de gedachte om naar zijn werkplaats te gaan en daar daadwerkelijk aan het werk te gaan trok hem niet echt aan. Ik praatte met hem over de verschillende evenementen die ik in de ruimte organiseerde en hij leek belangstellend. Hij had een folder gepakt en vroeg of ik lid van het gilde was dat daarin geadverteerd stond. Toen ging hij de beurs verder bekijken.
Het leek veel later toen hij terugkwam terwijl ik met een stel dat ik kende stond te praten. Hij zei blij te zijn mij te hebben ontmoet, zei me goedendag en ging zijns weegs. Ik had het gevoel dat deze beurs bijzonder was, evenals andere ambachtsbeurzen die in deze ruimte georganiseerd werden. Ambachtslieden hebben opgemerkt dat er een goede sfeer was en dat zij het echt plezierig vonden om eraan deel te nemen. Omdat de beurzen in wezen niet bedoeld zijn om geld te verdienen, maar over creativiteit gaan, heb ik gemerkt dat samendelen, goede wil en een gevoel van groepswerk heel duidelijk naar voren komen.
De beurs was drukbezocht en ik ontmoette die dag veel mensen. Pas later toen ik in gedachten de gebeurtenissen van die dag naliep, verbaasde ik me weer over de man en concludeerde dat ik hem eigenlijk misschien wel op een kop thee had moeten trakteren.
Kunt u zeggen wie de man was – was hij een Meester?
Carol Emmerson, Hullbridge (Essex, England, VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man, die u geen kopje thee gaf, Maitreya was en dat het niet de eerste keer was dat Hij daar was.