Vragen en antwoordenoktober 2009


V. 1) Zijn er behalve de sterrenwacht op Malta nog andere wetenschappelijke instituten die op de hoogte zijn van de aanwezigheid van de ‘ster’? 2) Wat is de beste manier om het publieke bewustzijn van de ‘ster’ en zijn betekenis te versnellen? 3) Zijn sommige landen zich meer bewust van de ‘ster’ dan andere? Veel ufo-groeperingen zien grote ruimteschepen, maar zijn zich niet bewust van hun betekenis.
A. 1) Ik kan niet geloven dat serieuze medewerkers van sterrenwachten de ‘ster’ niet hebben gezien, hem niet hebben opgemerkt, maar omdat ze zijn betekenis niet begrijpen, hebben ze het van zich afgezet. Wanneer iemand die niet veel van astronomie weet contact opneemt met zo’n instantie wordt hij afgescheept met opmerkingen als ‘het zal Jupiter of Venus wel zijn’, of een andere planeet van ons stelsel. Zij verwerpen vooraf de mogelijkheid dat ze iets nieuws zullen vinden, zoals Maitreya’s ‘ster’.
Gewone mensen worden door zo’n opmerking met een kluitje het riet ingestuurd en zij geloven de zogenaamde astronomen. Dit geldt natuurlijk ook voor de media, die van een astronomische deskundige afhankelijk zijn om het bestaan van de ‘ster’ te erkennen.
Toch waren er gedurende 1 minuut en 47 seconden goede beelden van de ‘ster’ te zien op het Fuji tv-kanaal in Japan [op 17 juli 2009] van de ‘ster’ die zijn ‘trucjes’ uithaalde door rond te tollen, te bewegen en van kleur en grootte te veranderen. 2) A-Praat erover. B-Maak er zo mogelijk opnamen van en stuur de beelden naar de plaatselijke media en/of naar Share International.

V. Ik vind het verband tussen Maitreya en de wezens van andere planeten, bijv. de grote ruimteschepen die verschijnen als de ‘ster’, nogal verwarrend. Wat is het verband tussen Maitreya en deze Wezens? Waarom zouden zij bij Zijn komst betrokken zijn?
A. We leven allemaal in hetzelfde zonnestelsel, dat werkt als één geheel. Ook al weet het publiek grotendeels er niet van, of gelooft het niet in de realiteit van leven op andere planeten in ons stelsel, maar de Hiërarchieën van alle planeten staan met elkaar in contact. Er bestaat werkelijk een soort Interplanetair Parlement waarin alle planeten vertegenwoordigd zijn. De Ruimtebroeders zijn hier om de mensen op Aarde te helpen de moeilijkheden te overwinnen die uit onze onwetendheid zijn voortgekomen en samen met Maitreya, en onze Geestelijke Hiërarchie als geheel, nemen zij deel aan het reddingswerk.

V. Ik werk al enige tijd met de afbeelding van Maitreya’s ‘hand’ door er gewoon naar te kijken. Ik voel allerlei genezingen plaatsvinden. Momenteel denk ik ook de beeltenis van het gezicht van een man in de hand te zien, zo ongeveer onder de laatste twee vingers. 1) Is dit een gids die met mij werkt, of 2) is het gewoon mijn verbeelding?
A. 1) Nee. 2) Gewoon verbeelding. De energieën komen van Maitreya.

V. Paus Benedictus beweert dat de beenderen die in juni 2009 in Rome zijn gevonden van de H. Petrus waren. 1) Zijn het inderdaad de botten van Petrus? 2) Zo niet, van wie waren ze dan?
A. 1) Nee. 2) Onbekend.

V. Ik heb tussen 1985 en 1987 verscheidene van Benjamin Creme’s lezingen in het Friends Meeting House in Euston te Londen bijgewoond. Ik geloof dat de overschaduwing van Benjamin Creme [door Maitreya] volkomen echt is. Echter, de uitspraak over de verschijning van Heer Maitreya, zoals die beschreven wordt, is enigszins prematuur. Over duizend jaar zou beter passen. Deze tijden zijn toch veel te turbulent?Ik wacht al zo lang, zo heel, heel, heel erg lang, en ik bedoel incarnaties lang, van leven op leven, op de wederverschijning van iets als wat we kenden in de Gouden Eeuw van Atlantis; de stad van de Gouden Poorten, in meer dan één betekenis; de geestelijke kern van die stad, terwijl ik bewust de geestelijke horizon van tijdperk tot tijdperk en van incarnatie op incarnatie afspeurde, geduldig wachtend; terwijl ik de ijzige woestenij van de IJstijd verdroeg na de vernietiging van het laatste restant van Atlantis, uitziend naar deze tijd van een nieuwe opleving van de beschaving. Deze tijd op de grens van de 20ste/21ste eeuw lijkt me, ofschoon kritiek, niet geheel de juiste voor de verschijning van Heer Maitreya. Ik wou dat het zo was!
A. In mijn ogen is dit slechts één van vele (onjuiste) visies op de komst van Maitreya en Zijn groep Meesters, het naar buiten treden van de Geestelijke Hiërarchie. Niemand kan beter weten wanneer deze gebeurtenis feitelijk zal plaatsvinden dan de Meesters. Een van hen, de Meester Djwhal Khul, gaf in de Alice Bailey-leringen hoopvol aan dat de terugkeer van de Christus rond het midden van de vorige eeuw, dus rond 1950 mogelijk was, en anders tegen het eind van de 20ste eeuw. Volgens mijn informatie daalde Maitreya, de Meester van alle Meesters, in juli 1977 af van Zijn berg in de Himalaya en kwam op 19 juli 1977 aan in Londen (Zijn brandpunt in de moderne wereld), zeer dicht bij de voorspelling van de Meester DK die al in De Wederkomst van de Christus van Alice Bailey (uitg. Synthese) werd gepubliceerd.

V. Veel belezen mensen zeggen dat de ‘varkensgriep’ met opzet genetisch is ontworpen door een farmaceutisch bedrijf of meerdere bedrijven als weer een manier om het aantal mensen op Aarde te verminderen. Deze informatie is afkomstig van een zeer hoogstaande arts die aan het hoofd staat van een wereldwijde gezondheidsfederatie en die ook zegt dat mensen zich er niet tegen moeten laten inenten, omdat het alleen maar een afvalproduct is om het grootste deel van de mensheid te vernietigen. Is er iets waar van deze informatie?
A. Nee, helemaal niets.

V. Hulda Clark, een Australische dokter, zegt dat een overmaat aan micro-organismen (virussen, bacteriën, fungi) in het menselijk lichaam, naast giftige stoffen en metalen, het immuunstelsel verzwakt en tot talloze ziektes leidt, zoals chronische vermoeidheid, kanker, aids, enzovoort. Ze heeft geëxperimenteerd met een elektronisch apparaat, waarvan de trillingen dergelijke ziektekiemen doodt. Met een juist dieet, reiniging van de ingewanden en andere voorschriften bereikt ze heel goede resultaten bij kanker, aids en andere ziekten. Kan deze medische aanpak, binnen de karmische wet, mensen helpen die aan dergelijke ziekten leiden?
A. Ja, dat is mogelijk, indien correct voorgeschreven en vooropgesteld dat de diagnose juist is. De hele mensheid wordt door deze vervuiling bedreigd.

V. Het Nazareense gezondheidscentrum in Coin (Malaga, Spanje) staat bekend om de geestelijke, psychische operaties op het etherisch lichaam van de patiënt, teneinde hem te genezen. Sommige operaties hebben indrukwekkende resultaten. Vaak wordt vibuthi van Sai Baba gebruikt om de wonden te genezen. Er zijn veel foto’s van beide genezers, Esteban Molina en Stephen Turoff, waarop de energieën te zien zijn die bij het proces gebruikt worden. De genezers zeggen dat zij werken met een medisch team op het zesde astrale gebied, dat bestaat uit circa 17 specialisten die de genezingen uitvoeren ‘via’ het lichaam van Esteban en Stephen. Ze beweren ook dat ‘volgens hun informatie’ de genezende energieën afkomstig zijn van de Meester Jezus, Sai Baba en de Meester Die de Madonna was. 1) Kunt u bevestigen of het waar is dat doktoren op het astrale gebied via deze genezers werken? 2) Zijn de Meester Jezus, Sai Baba en de Meester Die de Madonna was betrokken bij het genezingsproces? 3) Het water uit een bron in het centrum heeft naar zeggen geneeskrachtige eigenschappen. Is dat waar?
A.1) Ja. 2) Zij geven Hun energie wanneer daar een beroep op gedaan wordt. 3) Ja.

V. In Jules Verne’s Reis naar het middelpunt der aarde beschrijft hij het bestaan van ondergrondse gemeenschappen van mensen, sommige onbeschaafd en agressief en andere op een hoog niveau van ontwikkeling. In enkele van zijn recente boeken beschrijft Triguerinho het bestaan van een ondergrondse menselijke beschaving. 1) Bestaat er op aarde een ondergrondse menselijke beschaving? 2) Bestaan er ondergrondse menselijke beschavingen op andere planeten in het zonnestelsel? 3) Zo ja, op welke?
A. 1) Nee. 2) Ja. 3) Niet gegeven.

V. 1) Kan een kerncentrale die is gebouwd maar nooit in gebruik is genomen (d.w.z. hij is nooit ingeschakeld) evengoed een bedreiging vormen door vervuiling van het milieu en de atmosfeer? 2) En kan een reactor die is stilgelegd nog steeds een bedreiging vormen als die buiten gebruik is of ontmanteld wordt? 3) Zo ja, hoe ernstig zou die bedreiging zijn?
A. 1) Ja. 2) Ja. 3) Dat hangt ervan af hoe voorzichtig dat gebeurt.

V. Water dat is gevonden bij de kerk N’toto Maria in Addis Abeba (Ethiopië) is, naar verluidt, geneeskrachtig. Is het water op die plek gemagnetiseerd en zo ja, door wie?
A. Ja, door de Meester Jezus.

V. Ik heb net een tv-programma gezien over het uitsterven van bijenkolonies – wat een groot probleem is. Wat zegt Maitreya hierover? Wat is de oorzaak ervan en wat kan er gedaan worden om de bijen te redden? Zonder bijen zijn we verloren.
A. Voor zover ik weet, heeft Maitreya tot dusver niets gezegd over de kwestie van de bijen, die inderdaad overal ter wereld sterven, vooral als gevolg van ons gebruik (of misbruik) van insecticiden en de veranderingen in hun habitat door de opwarming van de aarde. De oplossing ligt in onze handen: hervorming van onze landbouwpraktijken en de aarde niet langer gebruiken als stortplaats voor giftige gassen.


 


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.