Verklaringsdag – een innig gevoelde waarheid

door Benjamin Creme

Tijdens zijn lezing in San Francisco (Californië, VS) op 2 augustus 2009 gaf Benjamin Creme de volgende uiteenzetting over Verklaringsdag.

De Christus zal wijzen op de noodzaak dat de wereld zichzelf ziet als Eén. Wij zijn Eén wereld. We moeten onze wereld Eén maken en oorlog tot iets van het verleden. Dan kunnen de Meesters ons helpen. Dan kunnen Zij ons de weg tonen om de prachtigste beschaving te creëren die deze aarde ooit gezien heeft. Die komende beschaving zal gecreëerd worden door de mensheid – geïnspireerd, geholpen en geleid door de Meesters. Deze mensen zonder onvolkomenheden zullen in ons midden leven. Maitreya is een mens als wij, maar zonder welke onvolkomenheid ook. Hij kent alleen volkomen altruïstische liefde. Hij gebruikt al Zijn buitengewone intelligentie, wijsheid en liefde om de mensheid voorwaarts te helpen, om ons te beveiligen en te beschermen. Wanneer Maitreya zegt: “Ik ben je schild”, bedoelt Hij dat in absoluut concrete zin. De Meesters, en bovenal Maitreya, zijn ons schild – beschermen ons tegen lijden, tegen al te groot kwaad in de wereld dat de mensheid zou overspoelen. Hij is hier om ons een beeld van volmaaktheid voor te houden, waar wij naar kunnen aspireren.

Maitreya heeft de wereld alle tekenen gegeven – het melkwonder [1995], beelden die hun ogen openen en sluiten, schilderijen die echte tranen afscheiden – als tekenen dat er iets ontzagwekkends gaande is. Er vinden duizenden wonderen plaats over de hele wereld; zoveel dat het weekblad Time er [in april 1995] een omslagartikel aan wijdde: “Er is iets buitengewoons gaande in de wereld,” schreef het blad. Dat ‘iets’ is de Wederverschijning in de wereld van de Christus en de Meesters van Wijsheid als onze Oudere Broeders.
Nu heel spoedig zal Maitreya in dit land [de VS] op televisie verschijnen en later in Japan en daarna over de hele wereld. Hij zal heel eenvoudig spreken, zodat iedereen Hem kan begrijpen, en wanneer Maitreya spreekt zul je weten dat wat Hij zegt waar is. Hij spreekt direct uit het hart tot het hart en de energie die van Hem uitstroomt, als de belichaming van Liefde, wekt die liefde in jouw hart en je gelooft wat Hij zegt, omdat je weet dat het waar is. Het is de enige waarheid die er is. Het moet wel waar zijn. Je voelt het diep van binnen. Die eenvoudige boodschap van vertrouwen, van hoop, van samendelen, van rechtvaardigheid en vrede kan gewoon niet geloochend worden.

Wanneer voldoende mensen op deze wijze op Maitreya reageren, zal Hij gevraagd worden om op televisie te verschijnen en de hele wereld toe te spreken – inmiddels bij velen bekend als de Christus. Velen zullen Hem zien en denken: “Ik weet zeker dat dat de man is over wie Creme het had.” De televisienetwerken zullen voor deze gebeurtenis aan elkaar gekoppeld worden en “Alle ogen zullen hem zien”, zoals de Bijbel zegt.
Je zult Zijn gezicht zien, je zult die energie voelen, je zult zeggen: “Alleen de Christus kan mijn hart vullen met zulke liefde.”

Maitreya is alwetend en alomtegenwoordig en op die dag zullen alle volwassenen in de wereld Zijn stem innerlijk horen. Gedurende ongeveer 25 minuten zal Hij deze verbinding maken, dit telepathische contact leggen tussen Hem en ons, en je zult weten dat wat je hoort de waarheid is. Een van de Meesters heeft gezegd: “Mensen overal in de wereld zullen weer als kleine kinderen worden”, vol vertrouwen, vol liefde, vol goedheid, vol hoop, vol aspiratie naar alles wat zij sinds hun kindertijd verloren zijn, sinds zij verhard zijn, gecommercialiseerd, verstard, angstig, wantrouwend – nog slechts een half mens. Maar als het kind dat zij waren, zullen ze voelen dat dit waar is. “Ik maak deel uit van de hele wereld.” Ze zullen zich verbonden voelen met elkaar, zoals ze sinds hun kindertijd nooit meer meegemaakt hebben. Ze zullen die verbondenheid voelen die een kind altijd voelt als het goed is opgevoed en als dat nooit uit hem of haar gestampt is. Ze zullen zich geheiligd voelen, op hun best, op hun heiligst, zoals ze zich nooit meer gevoeld hebben sinds ze hun eerste communie deden, als ze die deden. Niet sinds ze klein waren en geloofden wat hun ouders zeiden en ze wisten dat hun ouders voor hen zouden zorgen. Toen geloofden ze in God en ze wisten dat God voor hen zou zorgen. En toen wisten ze van de paus en dat hij voor hen zou zorgen, maar dat deed hij niet en ze raakten teleurgesteld en verhardden. Ze werden ongelovig en begonnen hun menselijkheid te verliezen. Ze begonnen die draad te verliezen die ieder mens met ieder ander mens in het hele universum verbindt, op alle planeten en in alle stelsels. Wij zijn Eén. Er is slechts één mensheid onder de ene God en wij delen alle in die menselijkheid.

Op Verklaringsdag, wanneer Maitreya’s energie van liefde naar de mensheid uitstroomt, zal dit een golf van onze eigen liefde oproepen – we zullen het voelen. Ons hart zal ons zeggen dat dit de waarheid is; het kan niet anders. Dus, we moeten wel samendelen, we moeten wel in juiste relatie tot elkaar leven, we moeten wel rechtvaardigheid scheppen, oorlog achter ons laten en deze aarde nooit meer met oorlog bezoedelen.

Maitreya zal ons laten zien hoe oud we zijn, hoe lang we al evolueren en van welke hoogte we gevallen zijn tot het grove materialisme van vandaag, terwijl commercialisering via de marktwerking het levenssap uit de mensheid perst, waarin de enige schande is dat mensen in armoede geboren worden en mensen geen aanspraak kunnen maken op het leven omdat ze te arm geboren zijn.

Maitreya zal de mensheid ook een glimp tonen van de komende beschaving – de prachtige steden die we zullen hebben, het soort architectuur dat nu voor de wereld gepland wordt door de Meesters.

Terwijl dit gaande is, zullen er honderdduizenden spontane genezingen plaatsvinden. Door het telepathische contact en het overschaduwen van het denken en het hart van de mensen, overal, door de uitstroom van het Christus-beginsel, de energie van liefde, en door de wonderbaarlijke genezingen zul je weten dat Hij de Christus is. Op Verklaringsdag zul je met volkomen zekerheid weten dat de tijd van twijfel voorbij is. Dit is de tijd dat de Christus Zijn plaats als het Hoofd van de Hiërarchie openlijk zal innemen, als de Oudste van alle Broeders van de mensheid, dat Hij voor ons zal staan en ons voorwaarts zal leiden in dat Koninkrijk waarvan Hij het Hoofd is – het Geestelijke Koninkrijk dat dagelijks uit het mensenrijk groeit naarmate hier en daar een man of een vrouw inwijding neemt en geleidelijk naar het licht evolueert .

Die dag noemen de Meesters de “Dag der Dagen” en zal een dag zijn zonder weerga. Er is nooit een dag geweest als die dag. Niemand op Aarde heeft ooit ervaren wat je op die dag zult ervaren. Je zult erover aan je kinderen vertellen en zij aan hun kinderen; mensen zullen het generaties lang aan hun kinderen vertellen.

Maitreya komt om de ene na de andere openbaring te brengen. Hij komt om de ware aard van de ufo’s te onthullen; de aard van onze gelijkenis met God en een nieuwe benadering van God – niet langs geloof maar door kennis, begrip en aanroep. We zullen leren God aan te roepen en kunnen zien wat we aanroepen. We zullen zien hoe rijk en waardevol het leven in slechts één dag geworden is.

Dat is de belofte van de komst van de Christus voor alle mensen. Hij komt voor alle mensen, godsdienstig of zonder geloof. Het interesseert Hem niet of je gelovig bent of niet. Hij wil weten of je je nabuur liefhebt of niet. Dat is de maatstaf. Hij zegt: “Neem de nood van je broeder als de maatstaf voor je daden en los de problemen van de wereld op. Er is geen andere weg.”