De reactie op Maitreya's
eerste televisie-interviews

een compilatie

Op 14 januari 2010 maakte Benjamin Creme tijdens zijn openbare lezing in Friends House in Londen bekend dat Maitreya, de Wereldleraar, onlangs Zijn eerste interview op de Amerikaanse televisie had gegeven.
Hier volgen enkele citaten afkomstig uit artikelen van Benjamin Creme’s Meester, uit recente uitgaven van Share International, die de reactie van de mensheid op Maitreya’s eerste interviews beschrijven.

Wanneer Maitreya voor de wereld verschijnt, zullen mensen zich realiseren dat zij Hem eerder gekend hebben en dat Zijn lering niet vreemd is of hun niveau van denken te boven gaat. Hij zal voorwaar eenvoudig spreken, opdat allen het kunnen begrijpen.
Juist Zijn eenvoud zal verbazen. Niettemin zal men ook zien dat de meeste mensen wat zij horen op een nieuwe manier zullen ervaren, als een dagende waarheid, die nieuw is en hen op een dieper niveau raakt. Eenvoudig als de denkbeelden zijn, toch zullen ze in de harten van de mensen weerklinken en sprankelend en levendig aanvoelen. Zo zal het zijn. Zo zal Maitreya het hart van de mensen beroeren en een beroep op hen doen om zichzelf te helpen door hun broeders en zusters overal ter wereld te helpen. Wanneer de mensen Hem horen, zullen zij ernstig nadenken over wat Hij zegt, en zich ongewoon bewogen voelen door de vaak gehoorde woorden. Hun hart zal reageren zoals het niet eerder deed, en nieuw begrip en urgentie zullen hun reactie versterken. (‘De eerste stappen’, november 2006)

Wanneer de mensen [Maitreya] zien, zullen ze verbaasd zijn over de eenvoud van Zijn woorden, maar ook over de helderheid van de wijze waarop Hij spreekt. Zijn wijsheid zal in gelijke mate verbijsteren en verrukken, en diegenen tot Hem aantrekken die gereed zijn Hem te volgen en de wereld te vernieuwen. Heldenmoed is Zijn aard; evenals Vastberadenheid. De Grote Heer komt toegerust zoals niemand ooit tevoren is geweest, gereed om de strijd aan te gaan met alles wat de mens pijn berokkent en kleineert. (‘Transformatie’, juni 2007)

Hoe kan Maitreya de harten raken van de miljoenen die nodig zijn om van richting te veranderen? Het antwoord ligt in de kracht van Zijn energieën. Nooit eerder stond er een Leraar van een dergelijk vermogen voor de wereld. Met elk woord dat Hij uitspreekt, stroomt Zijn weldadige kracht van hart tot hart. Debat en discussie zijn zinloos en overbodig. Zijn Waarheid brengt de Waarheid in het hart van de toehoorder naar boven en in de smeltkroes van hun gedeelde goddelijkheid wordt deze erkend als de Waarheid Zelf. (‘De goddelijkheid van de mens’, september 2007)

Door Zichzelf aan te dienen als mens onder de mensen zal Maitreya geen aanspraken maken, geen trouw eisen. Eenvoudig en direct zal Zijn benadering zijn, bescheiden en kalm Zijn houding. Zijn helderheid van denken zal aandacht trekken. Zijn wijsheid zal de angst van de mensen overwinnen. Zijn oprechtheid van spreken zal het hart van mensen doen smelten en de last van haat en hebzucht verwijderen. Zo zullen de mensen een nieuwe verschijning van goddelijkheid ervaren, één die hen opneemt in zijn manifestatie en geen afstand of scheiding ziet. (‘Maitreya’s taak’, maart 2005)

Wanneer Maitreya het strijdperk betreedt, wordt Hij aanvankelijk wellicht niet opgemerkt temidden van de hectische gebeurtenissen die dagelijks de sereniteit en kalmte van mensen uitputten. Spoedig echter zullen mensen zien dat hun gedachten en noden gehoord en vertolkt worden door een geest die wijzer en overtuigender is dan de hunne. Op deze wijze zullen zij zich aangemoedigd voelen en zich verenigen om beter te worden gehoord.
Maitreya zal hun dringendste noden, hun diepste hoop en angst aan de orde stellen. Hij zal spreken namens iedereen, namens mensen overal, en zal aldus de hoedanigheid bekendmaken van de nieuwe samenleving die innerlijk de dromen en verwachtingen van iedereen vervult. (‘Macht van het volk in opkomst’, maart 2003)

De mensen roepen op tot eerlijkheid en rechtvaardigheid, en zijn geenszins bereid om genegeerd te worden. Derhalve is eindelijk het moment daar waarop Maitreya’s woorden kunnen worden gehoord, en gezien zullen worden als verstandig en waar. Hij zal de mensen zeggen dat voortzetting van de huidige wanorde slechts verdere chaos zal brengen, dat alleen volledige en geordende wederopbouw van het mondiale economische stelsel rechtvaardigheid en vrede zal brengen, dat zonder zulke rechtvaardigheid en vrede de toekomst er zeer somber uit zou zien. Hij zal hun zeggen dat wij het antwoord in onze handen hebben, dat de wereld één is, dat we in eenheid leven en bloeien of ten onder zullen gaan. Stukje bij beetje zal Maitreya de wereld deze dingen vertellen en de mensen zullen reageren. Eerder dan hun huidige leiders zullen ze Zijn goede bedoeling inzien en de gelegenheid verwelkomen om Zijn raad in praktijk te brengen. (‘Het moment is daar’, november 2008)

Zullen de leiders naar Maitreya’s woorden luisteren? In de meeste gevallen, nee, aanvankelijk niet. Maar spoedig zullen mensen overal de wijsheid van Maitreya’s advies horen en inzien. Zij zullen Zijn wijze woorden beamen en Zijn Zaak steunen. De wereldwijde publieke opinie zal haar stem en Raadsman vinden, en tegen haar kracht zullen de obstructieve stemmen van de hebzuchtige dictators en corrupte politici vervagen. Zo zal het zijn en zo zal de reiniging en transformatie van deze wereld beginnen. (‘Het einde van corruptie’, april 2005)

Maitreya zal spreken voor de miljoenen mensen zonder stem, voor de armen en de hongerenden die van dag tot dag in smart leven; voor hen die wegkwijnen in de gevangenissen van de wereld, omdat ze het gewaagd hebben de verordeningen van hun ‘superieuren’ te trotseren. Hij zal spreken voor alle mensen die rechtvaardigheid en vrijheid liefhebben en Zich in hun belang uitspreken. Hij zal de toorn temperen van hen die heersen middels oorlog; Hij zal voor altijd de deur verzegelen waardoor oorlog binnendringt en het rijk van de mens ontwijdt. Dit alles zal Hij volbrengen via de mensen, en zo gezond verstand en vrede herstellen op Aarde.
Gestaag en doelbewust bereidt Hij de gouden toekomst voor, het erfgoed van de mens, en roept de ‘stralende lichten’ bijeen, de mannen en vrouwen die die toekomst vorm zullen geven. (‘Voorbereiding van de toekomst’, december 2007)

Onnodig te zeggen dat niet alle mensen op Maitreya’s oproep tot Eenheid en Broederschap zullen reageren, maar naarmate de stem van redelijkheid en rechtvaardigheid het hart van de mensen binnendringt, zullen meer en nog meer de waarheid van Zijn inzicht en de noodzaak van verandering inzien. Zo zal het zijn en zo zullen mensen zich bewust worden van het Licht van Waarheid dat zich onder hen bevindt en Hem zien als hun Leider en Gids. Voorzichtig, doch beslist, zal Hij de mensen overreden om in hun hoogste belang te handelen. Als een oudere broer zal Hij de jongere leden van Zijn familie stap voor stap naar hun eigen waarheid leiden. (‘Het volk ontwaakt’, april 2008)

Wanneer je Maitreya ziet, wees dan niet verward door Zijn aanvankelijke terughoudendheid; Hij moet het vertrouwen winnen van hen die Hij wil helpen. Mettertijd zal Hij spreken zoals nodig is om het bewustzijn van de mensen wakker te schudden. Dan zal Hij de actie stimuleren om de barrières te verwijderen die mensen nu van elkaar scheiden en die zo miljoenen veroordelen om in ellende te verhongeren en te sterven. Zo zal het zijn, en zo zullen mensen zich tenslotte bewust worden van de benarde toestand van hun broeders en zusters die ook Maitreya aan hun zijde hebben geroepen. (‘Maitreya haast Zich te verschijnen, september 2002)

Wanneer Maitreya voor de wereld verschijnt, zal Hij het programma voor haar vernieuwing schetsen. Hij zal laten zien dat de huidige methoden om onze vele problemen het hoofd te bieden ernstig tekortschieten, gestoeld als ze zijn op rivaliteit en eigenbelang; dat de huidige spanningen en gevaren een direct gevolg zijn van onevenwichtigheden die door zelfvoldaanheid en hebzucht gecreëerd worden; dat alleen door samenwerking de problemen van de wereld opgelost, de armen en hongerenden gevoed, de gezondheid van de planeet verzekerd en oorlog een vergeten nachtmerrie van het verleden zullen worden.
De volkeren zullen luisteren, zich erover beraden en zich uitspreken: voor de schepping van een nieuwe en betere levenswijze die gebaseerd is op aanvaard broederschap en samendelen, of voor afdalen in verdere ontaarding en geweld en uiteindelijke zelfvernietiging.
Hoe dan zul je kiezen, lezer? Hoe zul je vorm geven aan je leven? Zul je met Maitreya staan en met Zijn oproep tot rechtvaardigheid en vrijheid? Voor een wereld die nieuw gemaakt is door samendelen en liefde? Zul je je goddelijkheid en die van je broeders leren kennen? Je pad naar de sterren als een werkelijkheid vóór je?
Zal dit besluit, de keus van je ziel, je met blijdschap vervullen? En je naar de Bron van Liefde Zelf voeren? (‘De keuze van de mensheid’, april 2002)

Het is niet mogelijk te weten hoe mensen precies zullen reageren op hun eerste ervaring met Maitreya. De Grote Heer zal bij Zijn eerste verschijning behoedzaam en betrekkelijk ingetogen zijn, opdat Hij degenen die tijd nodig hebben om Zijn denkbeelden te evalueren en de relevantie ervan te beoordelen, niet afschrikt. Binnenkort echter, veronderstellen Wij, zullen velen zich aan Zijn zijde scharen, erop gebrand om de veranderingen die Hij adviseert, doorgevoerd te zien worden. Op hun beurt zullen zij hun broeders en zusters aansporen deze kiemkrachtige ideeën in overweging te nemen, en actie te voeren voor gezond verstand in wereldaangelegenheden. Deze denkbeelden, die een volledige herziening van onze huidige levenswijze vereisen, zullen geleidelijk steeds logischer, praktischer en meer haalbaar blijken dan ze aanvankelijk leken te zijn, en zo zal een grote golf van geestdrift voor samendelen en juiste verhoudingen de wereld overspoelen. Maitreya Zelf zal deze natuurlijke beweging tot juist denken tussen de landen versterken en Zich inzetten om het groeiende verlangen naar een nieuwe richting aan te moedigen. (‘Zie Hem en verheug je’, september 2008)

Wees niet verbaasd als de reacties op Zijn uitspraken bedaard of gematigd zijn. Twijfel er niet aan dat Maitreya bij toekomstige optredens luid en krachtig zal spreken voor de lijdende armen van de wereld, voor een einde aan oorlog, voor een wereld waarin rechtvaardigheid en samendelen mensen in hun weldadige genade omhullen. Veel, zeer veel, wordt er van Maitreya verwacht, maar weinigen kunnen zich de immense reikwijdte voorstellen van Zijn grootmoedigheid van geest. Mensen zullen Hem leren kennen en liefhebben als een vriend en leraar en zullen welwillend op Zijn woorden reageren. Maitreya zal in de mensen de liefde uit hun eigen hart oproepen voor rechtvaardigheid, samendelen en vrede – de eeuwige juwelen in het hart van alle mensen. (‘Het leven van mensen zal opbloeien’, november 2009)