Vragen en antwoordenapril 2010

V. Hoeveel interviews heeft Maitreya tot dusver gegeven?
A. Maitreya heeft tot nu toe acht interviews gegeven [bij het ter perse gaan van dit nummer].

V. Staat het ‘gunstige tijdvenster’ dat u in Share International van maart 2010 noemde nog steeds open?
A. Ja.

V. Hebben Maitreya’s interviews in Amerika plaatsgevonden of ook elders?
A. Maitreya’s interviews hebben vooralsnog in Amerika plaatsgevonden. Maar vanuit Amerika zal Hij naar vele andere landen gaan: naar Japan, Europa, Zuid-Amerika, Rusland en China, en tot de wereld spreken. Vergeet niet dat elk interview dat Hij geeft in de meeste gevallen tegelijkertijd ook via internet wordt uitgezonden. Dit zijn grote interviews in vooraanstaande tv-programma’s, en via internet kan Hij tegelijkertijd door miljoenen mensen gehoord en gezien worden.
In Amerika spreekt Hij Engels; als Hij in Japan is zal Hij Japans spreken, in Rusland in het Russisch, in China in het Chinees, in Zuid-Amerika in het Spaans of Portugees. Dus elk interview dat Hij geeft zal voor miljoenen mensen te beluisteren zijn.

V. Hebben alle interviews met Maitreya tot dusver op dezelfde Amerikaanse zender plaatsgevonden?
A. Ja. Tot dusver op dezelfde zender.

V. Hoe lang duren de interviews gemiddeld?
A. Ze duren ongeveer een half uur.

V. 1) Ik geloof dat er ooit in Share International gestaan heeft dat Maitreya gedurende Zijn eerste interviews op televisie Zich terughoudend zou opstellen, om mensen niet direct Zijn volle uitstraling te laten voelen, zeg maar om ons de tijd te geven te wennen aan Zijn aanwezigheid. Is dit wat er gebeurt? 2) Kunnen we in de komende maanden een duidelijker ‘energetische boodschap’ of inwerking verwachten, wanneer we Hem op televisie of op internet zien? 3) Hebben de interviews van Maitreya het succes gehad dat ervan verwacht werd?
A. 1) Dat is niet helemaal juist. Hij presenteerde Zichzelf op terughoudende, kalme wijze. Hij doet er alles aan om degenen die Hij probeert te helpen, niet af te schrikken. Dat blijft zo, ofschoon Hij al directer is dan in het begin. Het heeft niets te maken met zijn ‘uitstraling’. 2) Hij zal zeker nog directer worden, maar Hij probeert ook Zijn ‘energetische aanwezigheid’ te beperken of te temperen. 3) Ze zijn tot nog toe redelijk succesvol geweest.

V. 1) Gebruikt Maitreya in Zijn tv-interviews in Amerika steeds dezelfde naam? 2) Ziet Maitreya er altijd hetzelfde uit in zijn tv-interviews? Gebruikt Maitreya zijn eigen lichaam voor de interviews of verschijnt Hij in een of andere gedaante?
A. 1) Ja. 2) Hij heeft wel andere kleren aan (zoals wij allemaal). Hij gebruikt het lichaam waarin Hij in de wereld verschijnt.

V. In Share International van januari/februari [2010] zegt u dat u om bepaalde redenen geen specifieke tijd, dag of andere informatie kunt geven over Maitreya’s interview, en in antwoord op de derde vraag zegt u dat er geen specifieke datum is voor Verklaringsdag en dat die niet voor 2012 gepland staat. Ik neem aan dat de reden hiervoor nog altijd is dat mensen Maitreya moeten aanvaarden om Zijn voorstellen en niet omdat zij denken dat hij de Wereldleraar is. Maar in antwoord op de vierde vraag zegt u dat de media zullen aankondigen wanneer Verklaringsdag zal plaatsvinden. Kunt u dit toelichten?
A. De media zullen alles regelen voor Verklaringsdag, wanneer de mensen erom vragen dat Maitreya voor de wereld verschijnt.

V. Het is echt geweldig dat Maitreya door tientallen miljoenen of zelfs honderden miljoenen mensen over de hele wereld gezien en gehoord kan worden. Ik herinner mij dat journalisten met Patricia Pitchon in Londen op Maitreya wachtten [op 31 juli 1985], toen de Hiërarchie kennelijk had besloten om een stap te zetten maar door kwade krachten werd aangevallen, met name uit de ruimte, de kosmische Krachten van het Kwaad. Toen moest de Hiërarchie de Aarde afschermen en sommige stappen in de Wederverschijning moesten worden uitgesteld. Nu Maitreya naar voren is getreden, betekent dit dat onze planeet nu beter beschermd is tegen indringing van het Kosmische Kwaad, als gevolg van toestemming vanaf goddelijke niveaus van onze planeet en daarbuiten, om de Hiërarchie in staat te stellen zonder onderbreking te werken?
A. Nee. Maitreya maakte gebruik van een gunstige gelegenheid die zich op een gegeven moment voordeed.

V. Kunt u iets zeggen over de recente aardbevingen in Haïti en Chili?
A. Aardbevingen zijn het gevolg van een combinatie van factoren. De aardschollen bewegen en veroorzaken drukverschillen die een uitweg vinden in vulkaanuitbarstingen of aardbevingen. Dat gebeurde zowel in Haïti als in Chili, maar de aardbeving in Haïti had ook een karmische oorsprong vanwege de innerlijke spanning in Haïti gedurende vele jaren tussen een reeks repressieve regimes en de bevolking. Die uitwisseling tussen het volk en de regeringen die het volk onderdrukten, resulteerde in spanning. Door die relatie ontstond een uitstroom van spanning die zich opbouwde tot een karmische situatie, zodat wanneer de aardschollen bewegen er zeker een aardbeving zal plaatsvinden. De aardbeving in Chili werd alleen veroorzaakt door de beweging van de aardschollen. Daar was geen sprake van een karmische oorsprong, zoals in Haïti.

V. Er lijkt een proces van toenemende openbare ontevredenheid te ontstaan, zoals in Griekenland, tegen bezuinigingsmaatregelen enzovoort. Is dit het begin van de opkomst van de macht van het volk, wat uiteindelijk zal leiden tot de erkenning van Maitreya, of althans Zijn prioriteiten, Zijn denkbeelden, en tenslotte zal uitmonden in een roep om meer van Hem te zien op internationale televisie?
A. Nee. Vooralsnog is het vooral een lokale zelfzuchtige reactie op impopulaire bezuinigingsmaatregelen.

V. Kunt u uw Meester vragen wat de recentste cijfers zijn voor 1) voedseloverschotten en 2) het jaarlijkse aantal doden in de wereld als gevolg van honger en ondervoeding?
A. 1) Ongeveer 12 procent. 2) Bijna 3 miljoen mensen.

V. Ik las dat op het schilderij “Madonna en de kleine Johannes” van Leonardo da Vinci op de achtergrond iets te zien is wat lijkt op een ufo. 1) Is de gouden bol in de achtergrond van Da Vinci’s schilderij een afbeelding van een ufo? 2) Had Da Vinci tijdens zijn leven directe kennis van de Ruimtebroeders? 3) Zijn er andere schilderijen uit de Renaissance waarin ufo’s zijn afgebeeld?
A. 1) Nee. 2) Ja. 3) Ja. Er is er een in het Courtauld Institute of Art in Londen.

V. Op 11 januari 2010 luisterde ik naar Susan Richards op BBC Radio 4 die sprak over de lezing die ze ging houden voor de Royal Geographical Society in Londen, getiteld ‘Gevonden voorwerpen in Rusland’. Ze vertelde vreemde verhalen over haar vele bezoeken aan Rusland, waaronder die over een welvarende, gelukkige gemeenschap in een afgelegen gebied, onbekend in het Westen. De hele omgeving waarin deze gemeenschap woont, is zwaar vervuild en ook heerst er politieke onrust. De gemeenschap wordt bezocht door een epidemie van paranormale verschijnselen: waarnemingen van “wezens afkomstig van ufo’s en kleine harige duiveltjes”. De leider van de gemeenschap is ervan overtuigd dat dit goedgunstige verschijnselen zijn die worden veroorzaakt door een kosmische intelligentie en bedoeld zijn om de mensen te helpen. Susan Richards vergeleek de leiding van de gemeenschap, in de Quaker-traditie van leiderschap door voorbeeld, met het autoritaire leiderschap van Poetins Rusland. Wat is hier gaande?
A. Deze gemeenschap is een buitenpost die is geïnspireerd door de Meester Jezus als een experiment in gemeenschapsleven.

 


 


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.