De zoektocht naar vrede
door de Meester —, via Benjamin Creme (13 juni 2010)


De belangrijkste prestatie van de mensheid zou, zonder twijfel, het beëindigen van oorlog zijn. Dit bereikt, zouden de energieën van de mensen vrijkomen om de vele andere dringende problemen die hen bestoken aan te pakken: de miljoenen mensen die nodeloos verhongeren in een wereld van overvloed; de hachelijke ecologische onbalans van de planeet; de steeds grotere kloof tussen de ontwikkelde rijke en de zich ontwikkelende arme landen; de groeiende frequentie van en angst voor terrorisme, steeds verder geperfectioneerd; de ontbering en angst veroorzaakt door de economische ineenstorting overal ter wereld.
Sommige regeringen trachten enkele van deze moeilijke problemen het hoofd te bieden, terwijl weer andere de voornaamste schuldigen en aanstichters ervan zijn. Wat kan de mensheid doen? Hoe te beginnen, wanneer elk probleem voortkomt uit een ander en ze alle zo hardnekkig lijken?
Vanuit Ons gezichtspunt zijn deze problemen reëel en dringend, en kennen ze slechts één oorzaak: de afgescheidenheid die als een zware last op de schouders van de mensheid rust en alle vereende actie in de weg staat. Ideologie in plaats van de rede leidt nog altijd het denken en handelen van regeringen, wier beslissingen het leven van allen raken. Ze zoeken vrienden en bondgenoten die hun standpunten steunen, en zo worden er machtsblokken gevormd die streven naar overheersing in het denken en de harten van de mensen.

Religie

Thans wordt dit probleem verergerd door de heropening van de religieuze kloof tussen Christendom en Islam. In een wereld die steeds verder seculariseert, worden de fundamentalistische aanhangers van beide godsdiensten steeds oorlogszuchtiger, waardoor het vuur van confrontatie tot steeds gevaarlijker hoogte stijgt. Met name islamitisch terrorisme, in volkomen tegenspraak met de lering van de Profeet, heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de strijd voor een vreedzame wereld. Hoe kan dit proces worden gekeerd? Er is slechts één manier om deze problemen meester te worden, die nooit beproefd is, maar die in één klap het lot van talloze miljoenen zou verlichten en ten langen leste ware en blijvende vrede zou brengen aan een gekwelde wereld.

Naadloos

De mensen moeten beseffen dat ze niet van elkaar gescheiden zijn, dat nooit waren en nooit zullen zijn. Ze maken deel uit van een goddelijk en naadloos geheel dat ons allen omvouwt, aan wie wij, naar eigen gebruik, de naam God geven. Mensen moeten beseffen dat God vrede is, rechtvaardigheid, samendelen en vertrouwen, en dat hun angst ook de angst van hun broeders is.
Het is Maitreya’s taak om de mensen deze waarheid te laten zien en hen eraan te herinneren dat in de kern van hun verlangen zich de vrede bevindt die zij allen wensen en die wacht op openbaring.

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden