Broederschap
door de Meester —, via Benjamin Creme (12 mei 2010)

Zonder enige twijfel is dit een tijd die voor de mensheid van enorme betekenis is. De beslissingen die de mensen nu nemen, zullen in hoge mate bepalend zijn voor de gehele toekomst van deze planeet. Toekomstige generaties zullen zich verwonderen over het kennelijke gemak waarmee zovelen tegenwoordig de zorgen over het onheil in de wereld van zich afschudden: miljoenen mensen verhongeren en sterven door gebrek in een wereld gezegend met een geweldig overschot aan voedsel; miljoenen anderen lijden voortdurend honger en zijn ondervoed. Velen weten dat dit waar is en toch doen zij niets. Hoe kan dit zo zijn? Waarom komen zij niet in actie? De oorzaak van dit gebrek aan daden is zelfvoldaanheid, de bron van al het kwaad in de wereld. Zelfvoldaanheid heeft haar wortels in de misdaad van verdeeldheid, die mensen uiteenrukt en voorkomt dat Broederschap opbloeit.
De mensen moeten zich spoedig van deze waarheid bewust worden of zullen ten onder gaan. Broederschap is zowel een denkbeeld als een feit van ons planetair leven. Zonder de werkelijkheid van Broederschap als de basis voor al zijn handelen zal elke inspanning van de mens op niets uitlopen.
Wanneer de mensen Broederschap aanvaarden als de wezenlijke aard van het leven, zal elk aspect van ons dagelijks leven ten goede veranderen. Elke manifestatie van Broederschap lost de barrières op die zich tussen mensen vormen en tot misverstanden en wantrouwen leiden. Broederschap verzacht de pijn van verlies en tegenslag. Zij is een kostbaar geschenk dat aangekweekt en gevoed moet worden. Koester Broederschap, de sleutel die toegang geeft tot de intiemste kamers van het hart. Wij, jullie Oudere Broeders, koesteren Broederschap als Onze hoogste aard, en werken voor het behoud en de versterking van haar realiteit. Wanneer ook de mensen de weldadige waarheid van Broederschap inzien, zullen zij zich bewust worden van de schoonheid die haar aard tentoonspreidt en iets van de schoonheid van goddelijkheid zelf begrijpen. Broederschap is goddelijk zoals mensen goddelijk zijn. Het zou niet anders kunnen zijn.

Diepgaande waarheid

De mensen staan op het punt een diepgaande waarheid te ervaren, een gewaarwording van hun essentiële Wezen. Voor de meesten zal het zijn alsof ze opnieuw geboren worden in een toestand die in een ver verleden verloren is gegaan. Een ieder, op zijn eigen wijze, zal zich verlost voelen, nieuw gemaakt, gereinigd en gezuiverd. Hun Wezen zal zinderen van de vreugde en schoonheid van Broederschap, en ieder zal zichzelf zien als een deel van die schoonheid en liefde.

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden