Lezers schrijven – juni 2010


De kern van de zaak

Op 20 maart hadden we een tafel op een vredesbijeenkomst in San Francisco. Aan het begin van de dag bleef een oudere man bij de kraam stilstaan en bekeek ons materiaal, maar hij zei niets: het geluid van de demonstratie via de versterkers was oorverdovend en het was onmogelijk een gesprek te voeren. Hij was enigszins gezet, van gemiddelde lengte, had grijs haar en een jolig gezicht, een beetje als de Kerstman. Hij was gekleed in ruimvallende kleding uit een legerdump en een zware kaki jas, ook al was het een warme dag. Terwijl hij wegliep, draaide hij zich om en lachte naar me, als een oude vriend die plezier heeft in een gezamenlijk geheim. Ik vroeg me af of ik hem eerder ergens ontmoet had en was vergeten.
Aan het eind van de middag kwam hij terug en we praatten met hem over Share International en de Wederverschijning. Terwijl we praatten was hij constant in de weer met allerlei kranten die in de buitenzak van zijn jas gepropt zaten. Toen ik keek, zag ik dat een van die kranten het kwartaalblad de Wederverschijning was, dat zó was gevouwen dat het artikel van de Meester ‘Ontluikende goddelijkheid’ zichtbaar was.
In ons gesprek hadden we het ook over onze aankomende lezing over ufo’s en hun missie, die een van onze medewerkers met Pasen zou geven. Hij zei dat hij uit Eugene (Oregon) kwam en nog maar een week in de stad zou zijn. Maar omdat daar een Transmissie-meditatiegroep is, vroegen we hem om zijn naam op onze mailinglijst te zetten, als hij in contact met andere mensen wilde komen die er soortgelijke ideeën op nahouden. Toen hij de pen oppakte om te schrijven, zei hij ineens: “Het probleem met mensen is hun zelfgenoegzaamheid.”
Dit was heel onverwacht. Aan het begin van de bijeenkomst hadden we ons afgevraagd wat er sinds Obama’s verkiezing met de vredesbeweging in de VS was gebeurd dat de opkomst voor deze bijeenkomst zo gering was. Uren later beantwoordde deze bezoeker met een naar het schijnt achteloze opmerking onze vraag. Opnieuw draaide hij zich om toen hij wegliep en lachte naar me met een samenzweerderige blik vol warmte en humor, alsof hij wilde zeggen: “Nou, hoe vond je dat?”
Was dit een bijzondere bezoeker?
Francia Friendlich, San Francisco (VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de bezoeker Maitreya was.

Oranje bol

Op 24 april 2010 om 21.00 uur keek mijn man door het keukenraam naar de maan, toen hij een oranje licht in de lucht zag. Hij riep me en we zagen boven de huizen aan de overkant een stralende oranje bol van oost naar west gaan. De verplaatsing van de bol was heel doelgericht, in een rechte lijn, en toen verdween hij voor onze ogen. Het hele voorval duurde maar enkele momenten, maar gaf ons een warm en verheffend gevoel. Wat was dit stralende oranje licht?
C. Griffin, Londen (VK).
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat het oranje licht Maitreya’s lichtschip was.

Gidsen

Met z’n drieën, Armel, André en mijn vrouw Marie-Jo, brachten we in november 2009 een bezoek aan de moskee in oost-Londen bij Brick Lane. We werden verwelkomd door een jong zwart meisje met een moslim hoofddoek. Ze liet ons de gebedsruimte zien en legde ons een paar dingen uit. Terwijl ze daarmee bezig was, kwam er een Indiaas uitziende man naar ons toe en bood aan te helpen. Maar het jonge meisje verzekerde hem dat ze het alleen af kon en ik wees zijn aanbod ook beleefd af. We bleven toen nog maar een paar minuten en de man verdween in het gebouw. Was hij een Meester?
Armel Boueyguet, Parijs (Frankrijk).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man Maitreya was en het ‘jonge meisje’ de Meester Jezus.

Contact leggen

Jaren geleden zag ik op een festival in Laguna Beach een man met een tulband die met zijn rug naar mij toe zat. Terwijl ik naar hem keek, draaide hij zich doelbewust om en keek me recht aan. Terwijl we elkaar in de ogen keken, zag ik wat ik alleen maar kan beschrijven als ‘draden’ van flitsende lichten tussen ons heen en weer gaan.
Hoewel ik er rond bleef lopen, was ik er helemaal niet meer ‘bij’. Bij het weggaan verscheen hij naast me in de menigte, keek op me neer en knikte. We zeiden niets. Ik was heel erg bemoedigd door zijn aanwezigheid. Ik ben me bewust geweest van de Meester Morya. Jaren voor ik werd geboren had hij via een vrouw over mijn grootvader gesproken. Ik heb mij nooit willen aanmatigen dat hij nabij was. Ik heb echter altijd een band gevoeld. Ik heb het gevoel dat ik op dit punt in mijn leven een bepaald verband mis. Ik heb leiding nodig, kunt u iets suggereren?
Ik heb altijd mijn eigen weg gezocht en ben nooit graag ergens bij aangesloten.
Dan Andrews, Glendale (Arizona, VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man met de tulband Maitreya was. Hij is het die u nu ‘zoekt’. Ik stel voor dat u contact opneemt met Share International in de VS voor het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde groep.

Hulp bij de hand

(1) Op een ochtend zag ik in een koffiewinkel een oud Indianenvrouwtje met maar een paar tanden in haar mond en glanzende ogen. Ik zat financieel moeilijk en vond naderhand een stapeltje contant geld dat precies het bedrag van mijn huur was. Wie was zij?
(2) De accu van mijn auto was leeg en er was niemand in de buurt toen plotseling een heel aardig uitziende heer met gelige ogen aanbood om me te helpen. Door zijn verschijning wist ik dat het een bijzondere man was: een neger met een lichte huid en enigszins grijzend haar en vreemde kleren. We hadden geen startkabel, dus haalde hij de accu uit zijn oranje Plymouth en startte op de een of andere manier mijn auto. Wie was hij?
(3) Enige tijd geleden printte ik de ‘hand’ van Maitreya en nu zie ik een gezicht in de handpalm. Is dat toeval?
K.I. Scottsdale (Arizona, VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat (1) de ‘oude vrouw’ en (2) de ‘aardig uitziende heer’ beide de Meester Jezus waren. (3) Het gezicht op de ‘hand’ is een illusie.

Gelijkgestemden

Op 14 januari 2010 zat ik met mijn baas aan de lunch in een restaurant en we praatten over Jezus en spiritualiteit. Mijn baas is christen en ziet soms niet dat er vele wegen zijn die naar God leiden. Ik had net gezegd wat ik vond en zei: “Als Jezus zo’n hoog wezen is, maakt het hem niets uit of we christen, moslim, atheïst, enzovoort, zijn. Hij houdt van ons allemaal als broeders.” Op dat moment zag ik een man, niet zo lang, maar het leek voor mij of hij heel “groot” was. Hij keek me onbeweeglijk recht aan en ik vond het vreemd dat ik hem niet had gezien toen we aan kwamen. Plotseling verliet de man het restaurant en vanaf dat moment verliep ons gesprek heel anders. Mijn baas leek te begrijpen dat het christendom niet de enige weg is en zag in dat ik in mijn hart dezelfde dingen zag als hij.
Was die man de Meester Jezus of Maitreya, of werd mijn ervaring beïnvloed door mijn ziel die me inspireerde bij dat gesprek?
Natalie Majorova, Vendryne (Tsjechië).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man Maitreya was.

Gevonden voorwerpen

Ik stond bij een bushalte te wachten om naar mijn werk te gaan. Zoals altijd liep ik op en neer en keek in de etalages. Plotseling zag ik op de smalle vensterbank van een ijzerhandelaar vlakbij de bushalte een handschoen die eruit zag alsof hij daar zorgvuldig en netjes was neergelegd, precies passend in de ruimte. Toen ik nog eens keek, zag ik met een lichte schok dat hij op de mijne leek – ik voelde in mijn zak – en merkte dat ik maar één handschoen had. Ik haalde hem tevoorschijn en het was inderdaad de mijne. Ik deed snel de handschoen aan, enigszins in verlegenheid, omdat ik niet eerder langs die winkel was gelopen en de avond tevoren aan de andere kant van de weg had gelopen. Ik had heel even een gevoel dat de handschoen daar was neergelegd, zodat ik hem de volgende dag op mijn gebruikelijke wachtplaats ’s ochtends zou opmerken. Kan het echt zo zijn dat ik geholpen ben, zelfs met zo iets kleins, zoals ik eerder geholpen ben met mijn verstrooidheid?
P. Power, Londen (VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de handschoen door de Meester Jezus gevonden en daar neergelegd werd.


Lees ook de brieven van vorige maanden.