Vragen en antwoordenjuni 2010

V. U heeft gezegd dat Maitreya [per 12 juni 2010] al 16 keer in televisie-interviews verschenen is. Gebruikte Hij daarbij steeds dezelfde naam? Verscheen Hij in het mayavirupa [een zelfgeschapen lichaam] dat Hij in de Himalaya gemaakt heeft?
A. Hij verscheen zoals Hij eruit ziet. Hij gebruikte elke keer dezelfde naam, niet Maitreya, maar een andere naam die Hij zal gebruiken tot aan Verklaringsdag.

V. Waarom gebruikt Hij niet Zijn eigen naam?
A. Miljoenen mensen wachten tot Maitreya naar voren komt en onze vuile klusjes opknapt. Met ‘vuile klusjes’ bedoel ik het aanvaarden van het beginsel van samendelen, en het scheppen van rechtvaardigheid en vrede. De naties doen het niet – het is moeilijk, dus willen ze dat Maitreya komt en het voor hen doet. Daar komt Hij niet voor; Maitreya komt om ons te inspireren en de mensheid op te wekken, maar niet om ons werk voor ons te doen.
Als Maitreya incognito komt, weet Hij dat mensen zullen reageren op Zijn ideeën; ze zullen reageren omdat ze voor de wereld willen wat Hij voor de wereld bepleit en niet omdat het de Wereldleraar is Die deze dingen zegt.

V. Op 26 maart 2010 verging een onderzeeboot van het Zuid-Koreaanse leger in de buurt van de zeegrens tussen Noord- en Zuid-Korea. Volgens het onderzoek van de Zuid-Koreanen werd de onderzeeër tot zinken gebracht door een torpedo van een Noord-Koreaanse onderzeeboot. De Amerikaanse regering en andere regeringen hebben Noord-Korea veroordeeld, maar dat beweert dat het zogenaamde bewijs was ondergeschoven en wijst elke betrokkenheid met kracht af. Was het inderdaad een Noord-Koreaanse onderzeeboot die de torpedo afvuurde?
A. Volgens mijn informatie heeft Noord-Korea niets van doen met het tot zinken brengen van het Zuid-Koreaanse vaartuig. Volgens mijn informatie is de ware schuldige de Amerikaanse CIA, die op deze manier de druk op Noord-Korea wil vergroten.

V. U heeft gezegd dat Verklaringsdag over de hele wereld tegelijk zal plaatsvinden. Zal het overdag zijn? ’s Avonds? Of zal het op hetzelfde moment zijn, ongeacht waar het dag of nacht is?
A. Precies. Maitreya verblijft in Londen. Het kan zijn dat Maitreya besluit dat het, laten we zeggen, bijvoorbeeld zondagmiddag om drie uur gaat plaatsvinden. In Tokio zal het dan ongeveer 11 uur ’s avonds zijn; dat gaat nog wel. In andere landen, zoals Australië en Nieuw-Zeeland, zullen mensen dan om 3 uur ’s morgens op moeten staan. Dus in sommige landen zullen mensen hun wekker moeten zetten of opblijven. Ze moeten zelf nagaan hoe laat het zal plaatsvinden in hun tijdzone. Het hangt ervan af waar je woont.

V. Is de Meester Die in Tokio bij uw lezingen verscheen, een vrouw?
A. Nee, alle Meesters hebben momenteel een mannelijk lichaam. Dat is nu zo, maar dat zal in de toekomst niet altijd zo blijven. Niettemin kunnen de Meesters aan de mensen verschijnen als man en als vrouw; in dat geval is het de gedaante van een ‘goede genius’.

V. Ik heb gemerkt dat het aantal condensatiestrepen in de lucht boven Orange Count (Californië, VS) is toegenomen. Ze voldoen eigenlijk aan de definitie van ‘chemtrails’ [chemische sporen], aangezien de straalvliegtuigen terugcirkelen om kruislingse patronen van groeiende wolken in de lucht achter te laten. 1) Wordt dit gedaan door de Amerikaanse regering die probeert de bevolking na Verklaringsdag in haar greep te houden? 2) Of zijn ze een teken van Maitreya’s naar buiten treden?
A. 1) Nee. 2) Nee.

V. Toen hem werd gevraagd wat hij vond van de Westerse beschaving, antwoordde Gandhi naar verluidt: “Dat zou een goed idee zijn.” 1) Mag ik vragen wat u vindt van de huidige stand van de Amerikaanse gezondheidszorg? 2) Is gezondheidszorg voor iedereen een haalbare doelstelling, niet alleen in de VS maar in elk land?
A. 1) Het huidige systeem van gezondheidszorg in de VS leidt in mijn ogen tot verdeeldheid en uitsluiting, maar wat ik vind is niet belangrijk. U kunt beter vragen aan de 44 miljoen mensen die zich geen gezondheidszorg kunnen veroorloven, wat zij ervan vinden.
2) Ja, ja, ja! Volkomen haalbaar en uitvoerbaar als we de juiste prioriteiten stellen en oorlog uitbannen, rechtvaardigheid creëren en de hulpbronnen van de wereld samendelen.

V. Deze vraag betreft het Verdrag van Lissabon dat op 1 januari 2009 werd bekrachtigd. Er schijnen mondelinge en schriftelijke bewijzen te zijn dat het Verenigd Koninkrijk hierdoor niet langer een grondwet heeft. Veel mensen zeggen dat de Europese Unie een basis is voor een communistische dictatuur, waar de mensen geen invloed meer hebben op hun kiesstelsels of hun grondwettelijke rechten, en dat al deze zaken slechts een rookgordijn zijn om de meerderheid van de bevolking tevreden te houden. Hechten de heer Creme en/of zijn Meester hier enig geloof aan?
A. Nee, ik hecht hier geen enkel geloof aan en mijn Meester evenmin.

V. Hoe kunnen Japan en andere ontwikkelde landen de wereld helpen?
A. Als landen zoals Japan, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika en China de wereld echt zouden willen helpen, in plaats van allerlei zinloze technische snufjes te produceren, dan zouden ze die zinloze snufjes die zij maken kunnen verkopen aan elke gek die ze wil hebben en de opbrengst doneren aan de miljoenen mensen die helemaal niets hebben en van honger omkomen.

V. Bezit Japan kernwapens?
A. Nee. Maar het beschikt wel over kernenergiecentrales die heel veel radioactieve straling in de atmosfeer uitstoten en daarmee vervuilen. Vergeet niet dat er duizenden ruimtevaartuigen van Mars en Venus en andere planeten 24 uur per dag bezig zijn om de radioactieve vervuiling op de etherische gebieden te neutraliseren; 90 procent van hun werk wordt hieraan besteed.

 


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.