De mensen worden zich bewust
van Maitreya

door de Meester —, via Benjamin Creme (11 april 2010)

Vanaf nu zullen mensen beter beseffen dat hulp voorhanden is, dat ze niet alleen staan, zonder steun in hun leed en ontreddering. Recente gebeurtenissen hebben de mensheid opnieuw de hoop gebracht dat wanneer de nood het hoogst is, als zij nagenoeg alle hoop op redding hebben opgegeven, hun gebeden op de een of andere wijze verhoord worden en hun pijn verzacht. Zo krachtig was de respons op de kern van Maitreya’s woorden, hoe kalm of omzichtig ook geuit, dat velen al bemoedigd en gerustgesteld zijn dat alles goed zal komen, dat de toekomst voor de mensen rechtvaardig en mild zal zijn, beter zelfs dan ze durfden hopen. Velen beginnen nu al te twijfelen of deze man wel echt ‘één van ons’ is, en misschien van boven is gezonden in antwoord op hun roep om hulp en om hun last te verlichten. Velen vinden ongetwijfeld dat Zijn woorden nutteloos zijn en hun verlangens in de weg staan, maar nog velen meer voelen de eenvoudige waarheid aan van Zijn denkbeelden en wachten vurig op de verwezenlijking ervan. Aldus staat Maitreya de mensen in hun benarde toestand kalm en onverstoorbaar bij. Sommigen hebben Hem al herkend en bidden tot Hem. Anderen zijn verheugd hardop de antwoorden te horen op hun vele problemen en wachten de gelegenheid af om een rol te spelen bij de oplossing ervan.

Weerklank

Zo weerklinken de eenvoudige woorden van Maitreya rond de wereld. Zo wekken zij in de mens de hoop op vernieuwing. Waar voldoende mensen op die wijze zijn opgewekt en gereed zijn voor verandering, zal Maitreya de frequentie en de kracht van Zijn boodschap verhogen en miljoenen aansporen om op te roepen tot actie ten behoeve van zichzelf. De mensen moeten begrijpen dat actie van henzelf moet komen, anders kan er niets nieuws gebeuren. Wanneer de mensen zich hiervan bewust worden, zullen zij spontaan in actie komen, hun hart gloeiend van hoop. Zo zal het zijn, en zo zullen de mensen hun bestemming vervullen en een betere structuur scheppen voor het nieuwe tijdperk dat zich vóór hen opent.

Begin

Maitreya staat nog maar aan het begin van Zijn taak om mensen naar juiste verhoudingen te leiden; maar nu al ondervindt Hij dat Zijn woorden hoop geven en spoedig miljoenen zullen aansporen om in actie te komen en hun bestemming op te eisen – niet door revolutie, maar door revelatie van hun eigen goddelijkheid.

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden