Vragen en antwoordenmei 2010

V. Hoeveel interviews heeft Maitreya tot nu toe gegeven?
A. Maitreya heeft, bij het ter perse gaan van dit nummer, 10 interviews gegeven.

V. Waren dit allemaal interviews op dezelfde zender?
A. Ja.

V. Vinden de interviews elke keer rond dezelfde tijd plaats?
A. Min of meer.

V. Dank u voor het inspirerend nieuws over Maitreya’s tv-interviews in de VS. Is het juist dat u adviseert dat wanneer iemand meent Maitreya’s interviews op de Amerikaanse tv te hebben gezien, hij dat ten ene male voor zich houdt? Zijn er uitzonderingen denkbaar?
A. Mensen kunnen wel zeggen dat ze Hem gezien hebben, maar niet meer dan dat. Je moet niets zeggen dat Zijn anonimiteit kan ondermijnen. Evenmin moet je iets zeggen waardoor anderen erachter kunnen komen in welk tv-programma of als wie Hij verschijnt.

V. Wat gaat u doen om een einde te maken aan de dwaasheid in de Stephen Colbert-show in de VS? Gaat u beseffen dat Raj Patel niet Maitreya is of gaat u de wereld vertellen dat hij het wel is? Er moet een einde komen aan deze onzin. Maitreya is er nog niet en dat zal nog wel 20 jaar duren of zo. Help ons alstublieft om een eind te maken aan deze lichtzinnigheid en laat de wereld weten dat Hij er nog niet is. Dank u.
A. Gedurende de afgelopen 35 jaar heb ik, op Maitreya’s verzoek, wat Hij noemt Zijn weg bereid – dat wil zeggen, de mensheid voorbereid op Zijn verschijning in de wereld van alledag, samen met een groep Meesters, Zijn discipelen. Hiertoe heb ik wereldwijd lezingen gegeven, vele boeken geschreven en het maandblad Share International uitgegeven. Samen met een groep sympathisanten, die met elkaar de stichting Share International vormen, heb ik geprobeerd bekendheid te geven aan de aanwezigheid en de verschijning van Maitreya, de Wereldleraar, sinds 1977, toen Hij vanuit Zijn verblijfplaats hoog in het Himalaya-gebergte aankwam in de Aziatische gemeenschap van Londen, als volgroeide, volwassen man. Hij ziet Londen als Zijn brandpunt in de moderne wereld.
Op 12 december 2008 onthulde Share International aan de media wereldwijd dat er een ‘sterachtig hemellichaam’ aan de hemel zou verschijnen, dat over de hele wereld gezien zou worden, en dat dit een teken was, een voorbode voor Maitreya’s eerste tv-optreden in de VS in de zeer nabije toekomst. Sindsdien is die ‘ster’ wereldwijd waargenomen. Tijdens een lezing in Londen op 14 januari 2010 maakte ik bekend dat Maitreya’s eerste interview op de Amerikaanse televisie inmiddels had plaatsgevonden. Hij heeft nu deelgenomen aan tien van zulke optredens, waarvan er meer zullen volgen. Hij verschijnt incognito, als één van ons, een gewone man, zodat wanneer de mensen op Hem reageren, zij dat doen omdat zij voor de wereld willen wat Hij voor de wereld bepleit, en niet vanwege Zijn geestelijke status.
Ik heb nooit naar iemand gewezen en gezegd dat hij Maitreya was. Het ‘dwaze onzinverhaal’ waar u naar verwijst, is niet afkomstig van mij of van iemand anders die bij Share International betrokken is. Zoals ik Scott James vertelde, de journalist die met dit verhaal begon in een artikel voor de New York Times, had ik nog nooit van Raj Patel gehoord. Ik heb hem nooit ontmoet en weet alleen wat anderen van hem zeggen. Zoals ik ook tegen de heer James gezegd heb, is het niet mijn taak om te zeggen dat iemand Maitreya is of niet, en zal ik dat ook niet doen totdat Maitreya op Verklaringsdag Zijn ware identiteit bekendmaakt. Ik heb de heer James ook verteld dat de heer Patel (die zelf ontkent dat hij Maitreya is) Maitreya niet kan zijn. Naar het schijnt was hij nog maar vier jaar oud toen Maitreya in juli 1977 als volwassen man in Londen aankwam.
Ik heb letterlijk tientallen mensen ontmoet die geloven dat zij Maitreya, de Wereldleraar, zijn. Het ‘hangt’ zozeer in de lucht, als gevolg van de inspanningen van Share International om de verwachtingen van mensen voor de komst van de Wereldleraar op te wekken, dat het in hun denken opkomt dat zij ‘Hem’ zouden kunnen zijn.
Dus het spijt mij, maar ik kan uw verzoek om mijn eigen kennis en ervaring te ontkennen niet inwilligen. Wees ervan verzekerd dat u Maitreya spoedig zult zien, of u hem nu herkent of niet. Hij is er hoe dan ook en hard aan het werk voor de verlichting van de mensheid.

V. Op 31 maart 2010, toen ik naar buiten ging om koffie te kopen en om even mijn gedachten te ordenen voordat ik naar mijn werk ging, zag ik een ster. Terwijl ik hem zag, vroeg ik me af, “Is dit een teken?” en hij ontbrandde in een ruitvormig helder licht. Eerst vroeg ik mij af of dit echt was, toen werd hij groter, vervolgens weer kleiner, weer groter en bewoog van links naar rechts; hij leek met mij te spelen! Toen ik bedacht dat ik aanstalten moest maken om weg te gaan,  werd het licht weer kleiner en schoot weg met een spoor van kleine vonkjes. Ik moest glimlachen en dacht “wat mooi”. Was dit de ster?
A. Ja, inderdaad. Dit is een prachtige beschrijving van hoe de ‘ster’ zich gedraagt.

V. 1) Zijn coalitieregeringen de weg voorwaarts voor veel politieke stelsels die te lijden hebben onder partijpolitieke tegenstellingen? 2) Is het een vorm van regeren door consensus die we in de toekomst vaker zullen zien?
A. 1) Ja. 2) Ja.

V. Ik heb een zoon van 12 (die autistisch is), een oude ziel; hij kan soms heel wijs zijn. Ik heb hem verteld over Maitreya. Hij bezit een zekere mate van onschuld, een openheid in zijn geloof. Hij vroeg of Maitreya zou verschijnen als hij zou bidden. Ik zei dat alles mogelijk is. Heeft u weleens gehoord of Maitreya ooit aan kinderen verschenen is?
A. Ja. We hebben verscheidene brieven gehad van ouders van kinderen die door Maitreya ‘bezocht’ waren.

V. Ik zou u graag willen geloven en u had me inderdaad ook een tijdje zo ver. Mijn vrouw en ik hebben altijd mensen in nood geholpen, vaak volkomen vreemden, en dat zouden we nog steeds doen als onze omstandigheden niet zo drastisch waren veranderd en wij nu, bijna zestig jaar oud, spoedig zelf op straat dreigen te belanden. Als er echt een verlosser of een God was, waarom laat hij dan al die oorlogen en armoede toe? We steunden ook een paar televisiedominees, maar toen ik schreef om wat hulp die we hard nodig hebben, had geen van hen zelfs maar het fatsoen om te antwoorden. Nu ja, ik moest het even kwijt.
A. Het spijt mij bijzonder te horen hoe drastisch de omstandigheden in uw nadeel gekeerd zijn, zoals u het zo gematigd uitdrukt, vooral omdat ik deze economische ineenstorting waarvan u een slachtoffer bent, al jaren heb aangekondigd. Ik hoop maar dat uw situatie heel snel zal verbeteren. Ik wil er graag op wijzen dat ik nooit over Maitreya heb gesproken als een God of een verlosser. Onze problemen worden door onszelf gecreëerd door onze hebzucht en ons egoïsme (niet in uw geval), en door wat Maitreya ziet als de wortel van alle kwaad: onze zelfvoldaanheid en gevoel van afgescheidenheid. Niemand kan ons “redden” behalve wijzelf, door een groeiend begrip dat we broeders en zusters zijn in één wereld, en door het samendelen van de hulpbronnen van de wereld, het scheppen van rechtvaardigheid en daarmee het totstandbrengen van vrede.

V. Is het redelijk dat Argentinië zijn schulden aan het IMF, de Wereldbank en andere internationale financiële instellingen aflost uit de reserves van de Argentijnse centrale bank? Zo niet, wat zou dan de correcte wijze van aflossen zijn? Zoals altijd, dank u voor uw mening in deze.
A. Het is aan het Argentijnse volk zelf om een manier te vinden om hun schuld af te lossen. Dat is niet aan mij.

V. In mijn land, Japan, wordt gezegd dat emissiehandel een uitstekend idee is. Logisch gezien klinkt het slim, maar volgens mij is er iets niet in de haak. Hoe meer ik sommige politici en economen het hoor prijzen en de economische gevolgen ervan benadrukken, hoe meer ik lont ruik. Ik betwijfel of kleine bedrijven of arme landen hun emissiequota kunnen kopen. Zij zouden er schulden voor moeten aangaan of anders hun quota gewoon moeten negeren. Is dit systeem niet gewoon weer een manier voor financiers om geld te verdienen? Is dit nieuwe, zogenaamd uitstekende systeem niet weer bedacht in het voordeel van rijke landen en personen? Kunt u wat licht werpen op de valkuilen van het systeem van de emissiehandel?
A. U zegt het zelf al. Het is hoogst onrechtvaardig.

 

 


 


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.