Het Ontwaken
door de Meester —, via Benjamin Creme (9 februari 2010)


Nu Maitreya openlijk op het wereldtoneel is verschenen en verscheidene keren in het volle zicht van de tv-camera’s is geweest, kunnen we de balans opmaken van wat tot dusver is bereikt en in enige mate de reactie interpreteren van hen die Hem gezien en gehoord hebben. Houd daarbij in gedachten dat Maitreya bij deze eerste toenaderingen tot het publiek erop bedacht is geweest om degenen die Hij wenst te helpen, niet af te schrikken door een al te grote nadruk op verandering en een al te drastisch en radicaal programma voor vernieuwing. Hoewel kritisch ten opzichte van onze huidige praktijken in financiële kwesties, die voor miljoenen tot pijn en ontbering leiden, prees Hij de mensen voor hun vele prestaties en hun aspiratie om een betere wereld te scheppen.
De respons, tot dusver, kan worden aangemerkt als getemperd maar aandachtig, in weerklank op de stille ernst van Maitreya’s denkbeelden. Vergeet niet dat Maitreya werd voorgesteld als een gewone man, als één van ons, en niet als een Messiasfiguur uit de hemel. Aldus waren de reacties van mensen echt en eerlijk, een werkelijke weerspiegeling van hun vrees en hoop. Vanzelfsprekend verschilden de reacties al naar gelang de achtergrond van de kijker, maar Maitreya is zeer tevreden met de respons tot nu toe.

Verandering

Van nu af aan zal Maitreya de noodzaak tot dringende verandering, de noodzakelijkheid van vrede gebaseerd op rechtvaardigheid en samendelen ‘opvoeren’. Hij zal ook de aandacht vestigen op de benarde toestand van planeet Aarde en de verantwoordelijkheid van de mensen voor haar problemen. Zo zal de Grote Heer de actie voor het herstel van onze wereld en ons leven tot een groots crescendo laten aanzwellen.
Over de hele wereld zullen interviews van deze aard voortgaan, en overal de mensen bewust maken van deze gelegenheid om hun leven op orde te brengen, om rechtvaardigheid en vrede te scheppen door samendelen, om henzelf te zien als Eén, om voor altijd een einde te maken aan de wedijver en hebzucht die al zolang de mensen belemmerden op hun bestemde pad naar goddelijkheid.
Zo zal Maitreya de mensen met zachte hand uit hun lange sluimer wekken en hun verlangen naar verandering aanmoedigen. Zo zal een enorme geïnformeerde Mondiale Publieke Opinie groeien, de grootste macht op Aarde.

Tegen die geweldige macht is geen enkel reactionair systeem bestand. De mensheid zelf, door Maitreya bezield en belevendigd, zal haar toekomst herdefiniëren en door vrijheid en rechtvaardigheid voor allen het Tijdperk van Goede Wil en Geopenbaarde Liefde instellen.

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden