Vragen en antwoordenmaart 2010

V. Heeft Maitreya nog meer televisie-interviews gegeven?
A. Bij het ter perse gaan van dit nummer heeft Hij vijf interviews gegeven.

V. Dank u voor de informatie over het eerste interview van Maitreya, de Wereldleraar; geweldig nieuws! Vond het eerste interview van Maitreya plaats binnen het ‘gunstige tijdvenster’ tussen Thanksgiving en Kerstmis?
A. Het vond inderdaad plaats binnen het gunstige tijdvenster, dat nog steeds open staat.

V. 1) Is het mogelijk om een algemene schatting te maken van hoe lang het zal duren vanaf Maitreya’s eerste interview (dat nu geweest is) en Verklaringsdag? 2) Was de hartverwarmende respons op het lijden van de Haïtianen na de aardbeving in januari 2010 een van de factoren die Maitreya in staat stelde Zijn eerste tv-interview te geven tijdens het gunstige tijdvenster? 3) We weten dat Maitreya tot aan Verklaringsdag nooit zal zeggen Wie Hij is. Hoe werd Hij in Zijn eerste tv-interview voorgesteld? 4) Hoe zal Hij in komende interviews worden voorgesteld? 5) Zullen Zijn interviews van tevoren worden aangekondigd door de zenders die Hem interviewen, al is het niet onder Zijn naam? Of zal geen van Zijn interviews door de programma’s worden aangekondigd? Wordt Hij dan geïnterviewd zonder enige voorafgaande aankondiging, ook al gebruikt men Zijn naam niet?
A. 1) Niet met enige nauwkeurigheid, denk ik. Mijn Meester heeft echter gezegd dat het waarschijnlijk is dat dit betrekkelijk kort zal zijn. 2) Nee. 3) Als een gewone man, een van ons. 4) Op dezelfde manier, natuurlijk. 5) De gebruikelijke procedure zal worden gevolgd, behalve dat men Zijn ware naam niet zal gebruiken.

V. Ik kan maar geen mensen vinden die mij het gevoel geven dat Maitreya je zou geven als je hem op tv hoorde spreken. Ik bespeur geen mensen van wie een spirituele energie uitgaat als je ze hoort spreken. Wie nog het meeste lijkt op een gewoon mens is Raj Patel, de schrijver van The Value of Nothing (”De waarde van niets”) die in 2010 op Democracy Now en in The Colbert Report verscheen. Hij reisde in 1977 ook van India naar Londen. Hij lijkt het echter niet zoveel te hebben over het creëren van een nieuwe beschaving op basis van samendelen en rechtvaardigheid, als je van Maitreya zou verwachten. Is hij inderdaad gewoon maar iemand die door Maitreya geïnspireerd is? Hij ontkende ook dat hij Maitreya was, maar is het wel eens met uw denkbeelden en doelstellingen.
A. De denkbeelden van Maitreya doordringen al jaren alle gebieden en duizenden mensen worden door deze ideeën geïnspireerd.

V. Denkt u dat de verschijning van Maitreya in 2012 zal plaatsvinden, aan het einde van de Maya-jaartelling waar veel mensen het over hebben, of daarvoor al? Dank u hartelijk voor uw antwoorden op al onze vragen.
A. De verschijning van Maitreya is al begonnen nu Hij op televisie interviews geeft. Zijn verschijning is niet gerelateerd aan of afhankelijk van de Maya-kalender die in 2012 afloopt. Het houdt er geen enkel verband mee. Maitreya zal Zichzelf openlijk aan de wereld bekendmaken wanneer voldoende mensen reageren op Zijn boodschap van rechtvaardigheid, vrede en samendelen, en daar aan werken.

V. In september 2004 zei Benjamin Creme dat 30 miljoen mensen hadden gehoord van de Wederverschijning van Maitreya, 20 miljoen stonden open voor de mogelijkheid en twee miljoen geloven het echt. Kan de heer Creme aangeven wat de aantallen inmiddels zijn, meer dan vijf jaar later?
A. Dit aantal is nu gestegen van 30 miljoen tot 38 miljoen. Zeven miljoen mensen geloven het verhaal echt en ongeveer hetzelfde aantal gelooft er niets van, en de rest staat open voor de mogelijkheid dat het waar is.

V. Hoeveel mensen staan nu gereed om de denkbeelden van Maitreya te volgen?
A. Ruwweg 1,8 miljard.

V. Zal Maitreya zichzelf op zijn “Verklaringsdag” in zijn ware fysieke gedaante tonen? Hiermee bedoel ik dat hij, toen hij verschillende landen bezocht, aan mensen verscheen in een gedaante die voldeed aan de verwachtingen van die mensen, zodat ze zich op hun gemak voelden. P.S.: Ik wacht nog steeds op die verdraaide ster boven Glasgow! [Noot: Tussen 1988 en 2002 verscheen Maitreya, in wisselende gedaante, aan honderden religieuze bijeenkomsten overal ter wereld.]
A. Ja. Blijf kijken, de ‘ster’ is er nog steeds.

V. Ik volg uw verhaal nu al geruime tijd en tot gisteren had ik alleen over de komende Maitreya gehoord op uw en andere websites. Ik was dan ook verrast toen ik gisteren op mijn werk (metselwerk in de bouw) in Omaha (Nebraska, VS) mijn voorman en een metselaar hoorde praten over Benjamin Creme’s bewering dat Maitreya naar voren is getreden. Dit gaat over twee puriteinse bouwlieden in Nebraska, die ik vrij goed ken en die ik NOOIT over religie, buitenaardsen, samenzweringen of iets kosmisch heb horen praten. Uw boodschap verspreidt zich. Laten we hopen dat het niet uitdraait op weer een “goddelijke interventie” die niet uitkomt, zoals zovele in het verleden.
A. Ik garandeer u dat het daar niet op uit zal draaien. Dit is echt. Uw ervaring bewijst overigens wel dat de mensen in Omaha goed zijn in het bewaren van een geheim.

V. Er is sprake van dat de Ruimtebroeders enige tijd nadat Maitreya in de wereld bekend is, zullen landen. 1) Zullen deze landingen (a) over de hele wereld plaatsvinden; (b) de aandacht van wereldwijde media wekken? 2) Zullen de inzittenden zichzelf bekendmaken, zodat wij kunnen zien hoe zij eruitzien? 3) (a) Zullen ze spreken, (b) wellicht op tv? 4) Zullen de Ruimtebroeders ontmoetingen hebben met regeringsfunctionarissen? 5) Totdat we ze zien, zullen veel mensen niet geloven dat ze echt bestaan; een grote meerderheid van mensen zal argwanend zijn en denken dat de vaartuigen aan de hemel gewoon door mensen gemaakt zijn en bestuurd worden om mensen te misleiden. Er zal iets heel groots moeten plaatsvinden om mensen ervan te overtuigen dat het echt is, dus wat denkt u dat we kunnen verwachten?
A. 1) (a) Ja. (b) Ja. 2) Ja. 3) (a) Ja. (b) Nee. 4) Nee. 5) Een geleidelijke en tactvolle openbaring van henzelf.

V. Vandaag, 4 februari 2010, ontving ik een brief van een vriendin. Enkele weken geleden zat zij te kijken naar het weerbericht op tv. Toen de tv-camera op de hemel boven Tokio werd gericht zag ze een doorschijnend helder spiraalvormig licht voorbij zweven in de lucht. Ze hoorde de weerman naar adem snakken van verbazing, maar al snel begon hij zijn weerpraatje. 1) Was dit licht een van de ‘sterren’? Ik heb niets meer gehoord over ‘sterren’ sinds Maitreya’s eerste tv-interview. 2) Kunnen we nog meer manifestaties verwachten zoals het spiraalvormige licht in Noorwegen?
A. 1) Ja. 2) Ja.

V. Onlangs deden speculaties de ronde over foto’s van bolvormige voorwerpen nabij de oppervlakte van de zon. Het zijn kennelijk geen nieuwe verschijnselen, maar pas sinds kort valt het op dat het om iets heel ongewoons gaat. Mensen vragen zich af of deze bollen slechts grafische artefacten zijn of dat het daadwerkelijk ruimteschepen zijn. Aangezien Benjamin Creme heeft gezegd dat de gigantische ruimteschepen die fungeren als de ‘ster’ geregeld naar de zon gaan om zich ‘op te laden’, vroeg ik me af wat de feiten zijn betreffende deze verschijningen?
A. Het zijn ruimteschepen.

V. In Share International nr.1, januari/februari 2010, drukte u een foto af die fotograaf Steve Alexander op 19 juli 2009 had gemaakt van een graancirkel nabij Martinsell Hill (Wiltshire, VK). Niet alleen is het een magnifieke foto, maar de prachtige graancirkelformatie is ook nog eens heel ongebruikelijk doordat het ontwerp aan de rand van de akker is afgekapt, in plaats van door te lopen in de naastgelegen akker, waar zo te zien een ander gewas groeit. Als gevolg daarvan lijkt het ontwerp ‘onaf’. Toen ik me realiseerde dat deze graancirkel was verschenen op dezelfde dag als Maitreya’s aankomst in Londen, in 1977, ging ik me afvragen of er misschien iets meer achter het bijzondere ontwerp stak. Wilden de Ruimtebroeders met dit ontwerp vorige zomer wellicht aangeven dat Maitreya’s openlijke verschijning ‘bijna voltooid’ was, gezien het feit dat Zijn eerste interview pas heeft plaatsgevonden? Of zoek ik er nu teveel achter?
A. Een 10 voor vlijt, mijn beste Watson, maar deze keer heeft je verbeeldingskracht het van je gewonnen. Onze vrienden uit de Ruimte beseften op het laatste moment dat in de naastgelegen akker een ander gewas stond dat niet geschikt was voor hun ontwerp, en daarom lieten ze het onvoltooid. Het was tevens een manier om te zeggen: “Wij zijn ook maar mensen.” Simpel, Watson, ouwe jongen. Was getekend, Sherlock Holmes.

V. De aardbeving die Haïti heeft getroffen, was bijzonder navrant, aangezien het een van de armste landen op het westelijk halfrond is. Wat was de oorzaak van de aardbeving? 1) Werd deze veroorzaakt door karma, de natuurlijke verschuiving van de aardschollen, of door iets anders? 2) Hebben de Meesters een nog grotere ramp voorkomen? 3) Waren de Meesters betrokken bij het helpen van de gewonden en de stervenden op Haïti?
A. 1) Het was karmisch, het gevolg van de langdurige spanning tussen de armen op Haïti, de armste mensen op de Amerikaanse continenten, en de lange opeenvolging van tirannieke en corrupte leiders op Haïti gedurende vele decennia. 2) Ja. 3) Zoals altijd, ja.

V. Kan uw Meester zeggen hoeveel Haïtianen ongeveer zijn omgekomen als gevolg van de aardbeving in januari 2010?
A. Ongeveer 200.000.

V. Na de aardbeving werden hulpacties georganiseerd om de bevolking van Haïti, die (al) honger leed,  te voeden. Ik meen dat ook de VN daar bij betrokken was.
Ik vraag me af of dat mechanisme en die structuur gehandhaafd zouden kunnen blijven, zodat Maitreya en Zijn discipelen daar in de toekomst gebruik van kunnen blijven maken, gezien het belang dat aan voedsel wordt gegeven (in dit geval in fysieke zin) in de leringen die Benjamin doorgeeft. Niettemin zou ik zeggen dat het geen kwestie is van structuren behouden, die snel genoeg kunnen worden opgezet, maar van het opwekken van goede wil in het hart van mensen.
A. Daar ben ik het mee eens.

V. Indien er, zoals uw Meester zegt, nog voor 78 jaar olie is (en waarschijnlijk bedoelt Hij “bij het huidige of toekomstige niveau van verbruik”, want elke daling in beschikbare voorraden voordien zou tot chaos leiden), betekent dit dan dat we niet alles in het werk hoeven te stellen om schone technologieën te ontwikkelen, maar gewoon kunnen wachten op de “lichttechnologie”? Wat is de noodzaak van laatstgenoemde als de huidige zonne-energie en andere technologieën snel genoeg ontwikkeld worden om olie (en steenkool en aardgas) te vervangen voordat deze opraken?
A. We moeten wel “alles in het werk stellen” om schone technologieën te ontwikkelen. We hebben nog maar 10-15 jaar voordat bepaalde schade die de planeet al is berokkend, onomkeerbaar wordt.

V. Is het waar dat olie geen “fossiele brandstof” is, maar diep in de Aarde doorlopend wordt aangemaakt? Sommige wetenschappers denken dat, omdat sommige olievelden dieper liggen dan fossiele vegetatie kan liggen. En zo ja, zal er altijd ten minste wat olie resteren?
A. Nee. Olie is fossiele brandstof en wordt niet doorlopend aangemaakt. Vegetatie ligt dieper begraven, en gedurende langere tijd, dan de meeste mensen zouden geloven.


 


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.