Lezers schrijven – november 2010


Houd vol!

Bij de lezing van Benjamin Creme op 8 mei 2010 in Tokio was ik een van de plaatsaanwijzers. Toen ik naar de gang ging om even te pauzeren, zag ik een oudere vrouw van 85-90 jaar die mijn richting uit kwam. Zij droeg een bril en een witte hoed. Haar rug was 90 graden gebogen en haar benen stonden naar buiten gekeerd. Zij had een lange wandelstok in haar rechterhand en een dichtgevouwen plastic paraplu in haar linker, die zij ook als stok gebruikte. Met deze twee stokken steunde ze haar bovenlichaam. Haar armen leken sterk. Toen ik haar met zo’n vastberadenheid zag lopen terwijl ze zo krom was dat het leek alsof ze kroop, voelde ik de grote vitaliteit waarmee ze leefde. Toen ik de deur naar de zaal voor haar openhield zei ze alleen maar: “Dank u.”
De volgende dag dacht ik weer aan de oudere vrouw, haar voeten en de stokken die haar stevig en sterk steunden. Ik had sterk het gevoel dat ik mijn leven moet leven met iedere voet stevig op de grond, ongeacht hoe zwak het lichaam wordt of hoe moeilijk het leven ook zou worden. Die oudere vrouw leek heel erg op de moeder van een vriendin. Was zij een bijzondere vrouw?
MO, Ibaraki-ken (Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de ‘oudere’ vrouw de Meester Jezus was.

Tijdige ontsnapping

Op ongeveer 25 september 2010, terwijl ik met mijn zuster Dorothy en haar man Tom in Parijs was, nam hij van de zesde verdieping,waar ons appartement was, de lift naar de begane grond om vuilnis buiten te zetten. Net toen we ons gingen afvragen waar Tom toch bleef, hoorden we hem bonzen en om hulp roepen. Hij was in de lift tussen twee verdiepingen blijven steken en werd behoorlijk angstig. We hadden geen telefoon die het deed en de alarmknop in de lift werkte niet. We begonnen in paniek te raken, dus vroeg ik Maitreya of hij Tom uit de lift zou kunnen krijgen.
Even later kwam de lift naar onze etage, de deur ging open en Tom stapte eruit.
Heeft Maitreya Tom geholpen om uit de lift te komen?
BW, Dallas (Texas, VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat Maitreya Tom uit de lift redde.

Vergeten vriend

Een paar jaar geleden moest ik een tandheelkundige operatie ondergaan om een ontstoken tand te laten verwijderen. In de nasleep van deze operatie moest ik verscheidene weken lang om de dag mijn tandvlees laten cureteren. Het was echt pijnlijk en moeilijk te verdragen.
Op een dag, op weg naar de tandarts, kwam ik een man tegen die me letterlijk staande hield. Hij was eenvoudig, maar niet armoedig gekleed. Hij zei tegen me: “Ik ken u, we kennen elkaar.” Ik probeerde tevergeefs me hem te herinneren, maar hij hield voet bij stuk: “Ja, ik verzeker u, we kennen elkaar.” Ik was heel verbaasd omdat hij er niet uitzag als iemand die ik in mijn werkomgeving zou kunnen ontmoeten. Hoe dan ook, hij zag er helemaal niet als een bedelaar uit. Toen vroeg hij me: “Wat kun je voor me doen?” Ik begreep de vraag helemaal niet, dus gaf ik hem een voedselbon. Hij zei toen: “Dat is goed, maar je kunt wat anders doen.”
Hij ging na een poosje weg en zei alleen maar: “God zegene u!” Ik lachte en dacht aan Maitreya en dat maakte me gelukkig. Ik ging opgewekt naar de tandarts.
Wilt u me laten weten of deze man Maitreya was?
GJ, Lyon (Frankrijk).
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de man de Meester Jezus was.


Lees ook de brieven van vorige maanden.