Vragen en antwoordennovember 2010

V. Hoeveel interviews heeft Maitreya tot nu toe gegeven?
A. 27. [14 november 2010]

V. Dank u voor uw werk tot nu toe, uw inzichten en informatie. In de loop der jaren heb ik veel artikelen gelezen over de Ruimtebroeders, dat ze in etherische lichamen leven en dat het in de kosmos wemelt van beschavingen die veel verder gevorderd lijken te zijn dan wij. Maar zijn er, naast de Aarde, ook planeten op het grofstoffelijke niveau van de kosmos met beschavingen die ongeveer op hetzelfde punt in evolutie staan als wij, of daaronder?
A. Ja, vele.

V. U voorspelde Maitreya’s ‘ster’ in december 2008, maar ik zie deze ‘ster’ al sinds 2006-2007 en hij wordt elk jaar groter. Zie ik een andere ‘ster’ dan die welke u voorspelde? [Uit Håvik, Noorwegen.]
A. Dat moet wel. De ster die u ziet is een echte ster. De ‘sterren’ (het zijn er vier) die ik in december 2008 voorspelde, zijn eigenlijk ruimteschepen.

V. Een toenemend aantal ooggetuigen en ufo-onderzoekers geloven inmiddels dat de grote, geluidloze, driehoekige ufo’s die over de hele wereld worden gezien eigenlijk supergeheime experimentele vliegtuigen zijn van een of meer regeringen, met name de Amerikaanse. 1) Is dit inderdaad zo? 2) Zijn er regeringen die momenteel over vliegtuigen beschikken met voortstuwingstechnologie van de Ruimtebroeders?
1) Nee. 2) Nee.

V. Ik heb op YouTube video’s gezien van stralende ster-achtige voorwerpen die er precies zo uitzien als op de foto’s van het ‘ster’-teken in Share International, maar die opnamen waren eind 2007 en begin 2008 al gemaakt. Hebben de Ruimtebroeders de ‘ster’-ufo’s in onze atmosfeer getest, maanden voordat u hun aanwezigheid in december 2008 aankondigde? Zo ja, waren er toen nog problemen die opgelost moesten worden?
A. Ja, vele. Zelfs toen de ‘sterren’ eenmaal in positie waren gebracht, moesten er nog bepaalde technische problemen opnieuw doordacht en verholpen worden. Het is een enorme, doorlopende onderneming.

V. U heeft het gehad over een zeer geheime groep – met name in de VS – die als enig doel heeft het ufo-fenomeen zwart te maken en het publiek te conditioneren tot een negatieve houding jegens het onderwerp. 1) Beschikt deze groep in diverse grote nieuwsorganisaties over ‘mollen’ die als taak hebben om grootschalige ufo-waarnemingen aan de kaak te stellen of belachelijk te maken? 2) Veel ufo-websites hebben een forum waar lezers anoniem commentaar kunnen geven op ufo-waarnemingen. Houdt deze duistere groep die websites in de gaten om berichten over waarnemingen belachelijk te maken of aan de kaak te stellen?
A. 1) Nee. 2) Ja.

V. Zal er ooit echt een zogenoemde ‘Wereldregering’ komen?
A. Nee. De plannen van de Hiërarchie voorzien niet in de vorming van een wereldregering. Veeleer worden de Verenigde Naties gezien als het platform waar alle internationale problemen aan de orde gesteld en besproken kunnen worden. Elk land heeft zijn eigen bestemming en zijn eigen stralen- of energiestructuur die die bestemming verwezenlijkt en hoedanigheden verleent aan de individualiteit van dat land. Kort gezegd is ‘eenheid in verscheidenheid’ een nauwkeuriger weergave van de visie van de Hiërarchie.

V. Op korte termijn zal Maitreya ongetwijfeld een land-voor-vrede-overeenkomst moeten voorstellen tussen de Israëli’s en de Palestijnen. Maar zal de staat Israël op de lange duur officieel ophouden te bestaan en opnieuw een onlosmakelijk deel van Palestina worden?
A. Nee, ik denk niet dat Israël zal ophouden te bestaan, daarvoor is er teveel tijd overheen gegaan. Maar beide landen zullen naast elkaar bestaan en de hulpbronnen in de regio met elkaar delen.

V. Zal de economische ineenstorting nog verder gaan of is het ergste nu achter de rug?
A. Nee, het is nog niet voorbij. De ineenstorting zal doorgaan, ofschoon er in sommige opzichten lichte verbeteringen zullen optreden, met name op monetair gebied. Maar wat betreft de banenmarkt en de industrie is de crisis van zodanige omvang dat het jaren zal duren om bijvoorbeeld de VS en Europa, waar wekelijks duizenden banen verloren gaan, weer op de been te krijgen.
Wij kunnen voelen wat er in de rijke landen gebeurt, maar denkt u zich eens in wat er in de ontwikkelingslanden gebeurt? Hoe moet het zijn voor de hongerige miljoenen in Afrika? Ons vermogen om het verschil te maken tussen hun overleven of hun dood is met een jaar of meer teruggezet. Plotseling voelen de rijke landen zich arm. We zeggen dat we de ontwikkelingslanden niet kunnen helpen. Als het ons zo slecht gaat, hoe moet het dan niet zijn voor degenen die op het randje leven, van een of twee dollar per dag? Daar zouden we bij stil moeten staan.


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.