De Aarde getransformeerd
door de Meester —, via Benjamin Creme (13 september 2010)

Over ongeveer twintig jaar zou iedereen die de Aarde zou bezoeken verbaasd zijn over de transformatie die hij zou aantreffen in elk aspect van ons leven. Het beste van het verleden zal intact zijn, maar een nieuwe en vitale schoonheid zal overal de overhand hebben en er zal een nieuwe verwantschap gevestigd zijn tussen de mensen en het milieu waarin ze leven. Voorgoed zullen de krottenwijken en hutjes zijn verdwenen waarin miljoenen tegenwoordig een ‘bestaan’ bijeenscharrelen. Een nieuw zelfrespect in de ‘Mens’ zal eenzelfde belangstelling opwekken voor zijn vrije tijd en sociale activiteiten, en zal geleidelijkaan leiden tot een nieuw begrip van de wezenlijke behoeften van de mens. Nieuwe technologie zal talloze miljoenen mensen bevrijden van de eentonigheid van geestdodend werk; de vraag naar kennis op elk gebied zal de deuren van zowel universiteiten, fabrieken als boerderijen wijd openen, en een nieuw enthousiasme voor leren zal zich over de hele wereld openbaren. Zo zullen mensen de achterliggende doelen van onze incarnatie-ervaringen beter begrijpen en zo zal de noodzakelijke beheersing van onze fysieke, astrale en mentale uitrusting groeien. Dit zal mensen tot de deur van Inwijding leiden, en daarmee naar volmaaktheid.

Terugkeer

Zo zullen mensen weer terugkeren tot het eeuwenoude Pad naar Volmaaktheid en, bevrijd van de begoochelingen en dwalingen van het verleden, opnieuw de weg betreden van opoffering, van verzaking van al wat het hoogste begrip en licht verhindert. De mens is ver afgedwaald van dit eenvoudige pad, afgeleid door grof materialisme dat hem tot aan de rand van de afgrond heeft gelokt. Maar, zoals de mensen zullen ondervinden, hun eeuwige goddelijkheid heeft zich opnieuw doen gelden en hen van de afgrond weggetrokken.
Een toenemend aantal mensen, overal, begint te beseffen dat dit waar is en begint zich bewust te worden van de taak van transformatie. Op deze wijze wordt hun gevoel van verantwoordelijkheid versterkt en zullen zij daarnaar handelen. Zo worden de werkers van de toekomst gevonden en ook zo verandert de wereld ten goede.

Gestaag

Vooralsnog rustig, maar gestaag werkt Maitreya om dit proces te intensiveren. Zijn weldadige energieën werken als gist dat de aspiratie verhoogt en de vastberadenheid versterkt van allen die kunnen reageren. Dit zijn er velen, en zo wordt een groot leger gevormd van werkers in het licht, het licht dat de wereld zal transformeren en de toekomst voor alle mensen zal verzekeren.

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden