Vragen en antwoorden -- november 2001


Benjamin Creme beantwoordt vragen over de aanslag op het World Trade Center en het Pentagon.
(lees ook het artikel van de meester)

V. Was er geen enkele manier waarop de Meesters de terroristische aanslag op het World Trade Center en het Pentagon konden voorkomen?
A. Nee, niet direct. Daarvoor zouden Zij onze vrije wil hebben moeten schenden. Niettemin hebben de Meesters de Amerikaanse autoriteiten (inlichtingendienst van het leger) drie maanden tevoren gewaarschuwd dat een dergelijke aanval werd voorbereid.

V. Hebben de Meesters iets gedaan om de gevolgen van de aanslag te verzachten?
A. Zoals gewoonlijk werkten de Meesters onafgebroken om waar mogelijk levens te redden. En anders om de angst en het lijden te verlichten. Als gevolg daarvan was er kennelijk bijna nauwelijks sprake van lijden. (De passagiers in de vliegtuigen waren bijvoorbeeld omgeven door een energie van Maitreya, die hen als het ware afschermde van de verschrikking van de gebeurtenis, die zij met een uitzonderlijke onthechting konden bekijken. Deze ingreep van Maitreya leek heel erg op wat er op het Tainanmen-plein plaatsvond toen de studenten werden afgeslacht, waarbij er toch geen teken van verschrikking op de gezichten was te zien.)

V. Wat kunnen Amerika en het Westen moeten leren uit deze gebeurtenissen?
A. Dat de wereld onderling afhankelijk is en aan iedereen toebehoort. Dat werkelijke vrijheid (en veiligheid) niet bestaat zonder rechtvaardigheid voor iedereen. Dat er redenen zijn voor de haat die een groot deel van de wereld (niet alleen onder moslims) jegens de Westerse wereld koestert. Dat de overheersing van de wereldeconomie door de Westerse mogendheden via de globalisering verdeeldheid veroorzaakt en diep wordt veracht. Dat de automatische steun aan Israël in elke situatie, vooral van Amerika, de Arabische wereld frustreert en wanhopig maakt. In wanhoop lijken extreme maatregelen, zelfs zelfvernietiging door zelfmoordaanslagen, de enige manier om terug te slaan.

V. Hebben de Meesters een visie op hoe het Westen zou moeten reageren?
A. Ja, maar een heel andere manier dan die van Amerika en haar bondgenoten: zeker door geen angst te tonen en geen verzoening tegenover terrorisme, maar zeker niet door strijdlustige oproepen tot oorlog en vergelding. Maar meer nog door onthecht begrip van de gebeurtenissen die tot de tragedie van 11 september hebben geleid om de krachten van verdeeldheid en afgescheidenheid (waaruit haat voortkomt) in de Westerse wereld aan te pakken. Door te beseffen dat de roep om vergelding de crisis slechts verdiept en leidt tot nog meer onnodig leed. De Westerse landen moeten laten zien dat zij de regel der wet eerbiedigt, door de daders van deze verschrikkelijke misdaad voor het Internationale Hof van Justitie te brengen. Anders zullen ze in hun verlangen naar wraak de misdaad slechts herhalen.

V. Was het artikel van de Meester over onthechting in het septembernummer van Share International een verwijzing naar de ophanden zijnde ramp?
A. Ja.

V. Zal de geplande aanval op Afghanistan het begin van de Derde Wereldoorlog betekenen?
A. Nee, dat denk ik beslist niet. Op dit moment heeft deze een tamelijk specifieke en beperkte doelstelling - het uitschakelen van de militaire capaciteit en de communicatielijnen enzovoort, van de Taliban en Osama bin Laden, en het lijkt de bedoeling om deze tot Afghanistan te beperken. Waar Amerika en zijn bondgenoten rekening mee moeten houden, is dat er heel goed een reactie kan volgen van terroristen die zich wellicht al jaren in Amerika en Europa bevinden. Maar een Derde Wereldoorlog - nee.

V. Zal Maitreya een einde maken aan het mondiale conflict dat een einde aan deze wereld zou kunnen maken?
A. Nee, ik denk niet dat Hij dat zou kunnen doen zonder onze vrij wil aan te tasten. Maar Hij zal alles gebruiken wat in Zijn vermogen ligt en in het vermogen van de Hiërarchie om een dergelijke escalatie te voorkomen. Ik denk niet dat zo'n escalatie zich zal voordoen. Persoonlijk denk ik dat de Taliban wellicht bereid zullen zijn om Osama bin Laden uit te leveren op bepaalde voorwaarden - dat hij onder de sharia in een moslimland wordt berecht. Hier is geen plaats voor een eenvoudige, ondoordachte procedure die op wraak gericht is. Ook moet Amerika bewijzen dat hij erbij betrokken is. Hijzelf heeft gezegd dat hij er op geen enkele manier bij betrokken is. Volgens mijn informatie is hij er in zekere mate bij betrokken, maar heeft hij geen actieve rol gespeeld in deze specifieke gebeurtenis. Dus wanneer hij zegt dat hij er niets mee te maken heeft, kan dat in zekere zin wel kloppen, maar waarschijnlijk was het idee van hem afkomstig.

V. Op de ochtend van de aanslag op het World Trade Center in New York begon ik een soort 'overschaduwing' te voelen. Het is een heel zwaar gevoel in mijn hoofd- en hartcentra. Dit wordt versterkt in mijn persoonlijke meditatie en tijdens de transmissie-meditatie. Het is er voortdurend en nu, drie dagen na de aanslag, ervaar ik het nog steeds. Een ander groepslid met wie ik aan de telefoon was toen de gebeurtenissen zich voltrokken, leek hetzelfde te ervaren. 1) Is dit gevoel van overschaduwing een zegening van Maitreya om het verlies aan mensenlevens te verminderen of om degenen die lijden of treuren te troosten? 2) Waren Maitreya en de Meester Jezus "ter plaatse" om de overlevenden en de stervenden te helpen?
A. 1) Het was geen "overschaduwing" maar een zegening van Maitreya's energie die werd vrijgegeven om te troosten en de shock te verminderen. Het werd wereldwijd gevoeld. 2) Ja.

V. U heeft gezegd dat voor de Meesters de "toekomst" al heeft plaatsgevonden … wat er de reden van is dat zij correcte voorspellingen kunnen doen. 1) Was deze gebeurtenis voorzien? 2) Zo ja, waarom heeft Maitreya dan schijnbaar pas besloten om als gevolg hiervan "eerder" naar voren te treden? 3) Was het de Meesters (binnen de wet) toegestaan om te proberen dit complot onschadelijk te maken?
A. 1) Ja. De Amerikaanse autoriteiten waren drie maanden tevoren gewaarschuwd dat een dergelijke aanval gepland werd. 2) Hoe weet u dat Hij niet met de voorbereidingen begon om naar buiten te treden toen het eenmaal werd voorzien? 3) Nee. Dat zou de vrije wil van de mensen hebben geschonden.

V. In het licht van de afschuwelijke terroristische aanval op Amerika denk ik dat de Amerikanen en zelfs de hele wereld moeite zullen hebben met het mooie beeld dat u in uw boeken en lezingen van de toekomst schetst. Ik denk dat ik spreek namens velen die Maitreya volgen en wier harten uitroepen: "Waarom, waarom, waarom, waarom treedt u niet nu onmiddellijk naar voren?" Ik vind dat degenen die Share International volgen het exacte antwoord hierop nu moeten weten. Kunt u het alstublieft uitleggen?
 A. Maitreya is net zo verlangend om te verschijnen als de mensen zijn om Hem te zien. Hij is echter aan wetten en krachten gebonden die alleen Hij begrijpt. Wij kunnen er zeker van zijn dat Hij niet werkeloos toeziet, maar de mensheid waar mogelijk in de juiste richting leidt. Ik denk dat u zult zien dat de algemene visie voor onze toekomst die ik in mijn boeken en lezingen schets juist en correct is. Deze ramp, hoe droevig, onverwacht en dramatisch ook, zal een positief effect hebben doordat ze laat zien dat geen enkel land onkwetsbaar is, dat isolationisme niet langer een optie is en dat we in een onderling afhankelijke wereld leven waarin de hulpbronnen billijker verdeeld moeten worden om zodoende vrede te garanderen en een einde te maken aan de wanhoop en de wrok die tot terrorisme leiden.

V. Ik heb naar twee gedenkdiensten in kerken gekeken - één in een kathedraal in de VS en één in St. Paul's Cathedral in Londen. Wellicht was het mijn verbeelding, maar er was een groot verschil in wat ik voelde en in mijn reactie. Toen ik de ceremonie in St. Paul's zag, was het alsof er een transmissie-meditatie aan de gang was. Waarom was dat? - of was het slechts mijn verbeelding? Is er wellicht iets bijzonders met St. Paul's Cathedral?
A. Maitreya geeft Zijn energie in geweldige kracht vrij via St. Paul's Cathedral, Westminster Abbey en verscheidene andere kathedralen en kerken in dit land (GB). Hij heeft ook de uitstroom van energie in de Sacré Coeur in Parijs en in andere grote tempels van alle religies over de hele wereld versterkt.

V. Er was een bericht in de media over een van de brandweermannen in New York die klem zat onder het puin na de aanslag op het World Trade Center. Hij kon zich niet bewegen en dacht dat hij zou sterven. Plotseling zag hij vlakbij zich een zaklantaarn schijnen en hoorde hij een stem die zei: "Pak vast". Hij kon een arm beetpakken en werd opgetrokken. Iemand ondersteunde hem van achteren en hij besefte dat hij deel uitmaakte van een keten van mensen die naar buiten konden komen. Toen hij in veiligheid was, zocht hij de man met de zaklantaarn, maar die was nergens te vinden. Sindsdien noemt hij de man die hem redde, zijn "lichtengel". Was de man met de zaklantaarn een Meester of Maitreya?
A. Hij was de Meester Jezus.

V. Welke factoren maken dat iemand terrorist wordt?
A. Vervreemding. Woede, wanhoop. Afgescheidenheid. Een fanatiek geloof in de eigen zaak boven al het andere. Gebrek aan gevoel voor verhoudingen.

V. Zou het Internationale Gerechtshof in Den Haag een geschikt en aanvaardbaar gerechtshof zijn voor de berechting van terroristen, uit welk land ook?
A. Ja.

V. Als de Geallieerden hadden besloten om Hitler en zijn medewerkers voor een internationaal gerechtshof te brengen zou dat dan de voorkeur hebben verdiend en een betere oplossing zijn geweest dan oorlog? Waarom was oorlog toen 'aanvaardbaar', en is het nu niet de juiste reactie? Is de wereld veel veranderd sinds 1939?
A. Dit is geen 'reële' vraag. Hitler (en Mussolini) waren de leider van hun respectievelijke landen, niet slechts een groep terroristen. Hoe zouden die gearresteerd en berecht moeten worden? En na de oorlog zijn de medewerkers van Hitler, zoals u weet, in Neurenberg berecht.

V. In de dagen na de ramp in New York was er een jongeman met donker, krullend haar die de "Engel van New York" werd genoemd. Hij leerde mensen hoe ze elkaar konden troosten. Was hij de Meester Die in New York woont?
 A. Nee, Hij was de Meester Jezus, Die in Rome woont.

V. In zijn toespraak tijdens de herdenkingsbijeenkomst in Brooklyn Stadium wees de burgemeester van New York, Rudolph Giuliani, erop dat hoewel veel grote gebouwen rond de twee torens van het World Trade Center waren ingestort, de nabijgelegen St. Paul's Chapel, die in 1767 werd gebouwd, geheel onbeschadigd was, op een gebroken raam na. Was dit een interventie door de Meester Jezus?
A. Ja, inderdaad.

V. Staat het anthrax-incident in Florida (VS) in verband met de terroristische aanslagen op New York en Washington?
A. Nee. Volgens mijn informatie staan deze volkomen los van elkaar en is het anthraxgeval helemaal niet uit het buitenland afkomstig. Het is de oppportunistische daad van terrorisme 'van eigen bodem'.

V. Heeft u nog informatie over recente verschijningen van Maitreya op religieuze bijeenkomsten?
A. Op zondag 16 september 2001 verscheen Maitreya aan ongeveer 100 russisch-orthodoxe christenen in Lensk, zuid-Siberië, Rusland. Hij sprak er 17 minuten. Van tevoren was water in de omgeving opgeladen. Op zondag 23 september verscheen Maitreya aan ongeveer 100 boeddhisten in Sapporo, Hokkaido, Japan. Hij sprak er 17 minuten. Van tevoren was in de omgeving water opgeladen. Op zondag 30 september verscheen Maitreya aan ongeveer 200 moslims in Luxor, Egypte. Hij sprak er 17 minuten. Eerder was in de omgeving water gemagnetiseerd. Op zondag 7 oktober verscheen Maitreya aan ongeveer 200 moslims in Marokko. Hij sprak er 18 minuten. Van tevoren was in de omgeving water opgeladen.