Vragen en antwoorden -- juli/augustus 2002


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. In de afgelopen zes maanden hebben duizenden mensen in vele delen van de wereld last gehad van een gemene buikgriep en andere ziekten. Hier in Groot-Brittannië waren enkele ziekenhuizen en scholen gedwongen te sluiten vanwege deze uitbraak. Waarom worden zoveel mensen getroffen door de huidige griepbacillen?

A. Er zijn een aantal redenen — klimaat, vervuiling en de daaruit resulterende afbraak van ons immuunsysteem — maar de belangrijkste reden voor deze epidemie is stress. Sinds 11 september 2001 is de wereld onderworpen aan een enorme en plotselinge toename van angst en stress. De verantwoordelijken hiervoor zijn grotendeels de media en de Amerikaanse en Israëlische regeringen. Momenteel zijn het de Indiase en Pakistaanse regeringen die de vuren opstoken.

De reactie van de Amerikaanse overheid op de terreuraanslag op het WTC en het Pentagon en de daarop volgende militaire actie van Israël tegen Palestijnse steden heeft de angst voor een derde wereldoorlog doen oplaaien; die angst was geleidelijk afgenomen door het einde van de Koude Oorlog tien jaar geleden. De meer gevoelige en kwetsbare mensen zijn snel bezweken onder het krasse optreden en de retoriek van Bush en Sharon en de hysterische media die een crisis alleen maar toejuichen.

V. India en Pakistan hebben zich overgegeven aan gevaarlijke crisisdiplomatie. 1) Zal hun houding leiden tot een kernoorlog? 2) Zal Maitreya hun te hulp komen?

A. 1) Volgens mijn informatie (op dit moment), nee, dat niet, maar het vereist voorzichtig optreden. 2) Naar verwachting zal het niet zo ver komen.

V. Kunt u uitleggen waarom er in veel landen momenteel een politieke ‘ruk’ naar rechts plaatsvindt? (Bijvoorbeeld in Denemarken, ternauwernood afgewend in Frankrijk, en nu in Nederland.)

A. Mensen zijn bang – voor verandering, voor immigratie, verlies van banen, vreemdelingen. Angst brengt het slechtste in de mens naar boven en duwt hen in de richting van wat zij zien als zelfbehoud, hoe irrationeel ook. Het is ook een feit dat de ‘linkse’ politici zich in grote mate niets gelegen hebben laten liggen aan de angst van de burgers. Vandaar de ommekeer.

V. In Nederland zijn de meningen verdeeld over Pim Fortuijn, een politicus die onlangs werd doodgeschoten. Sommigen vonden hem een geweldig mens, die bewust of onbewust voor Maitreya en de Hiërarchie werkte. Was dat zo?

A. Nee, absoluut niet.

V. Was hij een hooggeëvolueerde ingewijde?

A. Nee.

V. Sommigen denken dat hij een demagoog was die louter op eigen voordeel uit was, en een slimme manipulator van angst en vooroordeel onder het publiek. Is dat zo?

A. Ja.

V. Was zijn gewelddadige dood het gevolg van karma?

A. Nee.

V. Kunt u zeggen wat zijn stralenstructuur en inwijdingsgraad zijn?

A. Z: 3; P: 4 (4); M: 1 (7); A: 4 (6); F: 7 (7). IG: 0,75.

11 September — nieuwe informatie van Benjamin Creme

Share International bevat regelmatig ‘aankondigingen en feiten’ die betrekking hebben op aankondigingen die eerder in het blad gepubliceerd werden en die later door de gebeurtenissen gestaafd werden. Hieronder drukken we opnieuw de eerste commentaren af die Benjamin Creme gaf na de aanslagen van 11 september en de antrax-brieven in de VS. Deze verschenen oorspronkelijk in Share International nr. 9, november 2001, gevolgd door recente berichten uit de media.

V. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er inderdaad waarschuwingen waren gegeven voor de aanslagen van 11 september, zoals Benjamin Creme verklaarde in Share International van november 2001. Creme stelde dat de Hiërarchie de Amerikaanse militaire inlichtingendienst drie maanden tevoren had gewaarschuwd dat een dergelijke aanslag werd gepland. Hoeveel informatie werd er verstrekt en hoe exact was die?

A. De waarschuwing was tamelijk exact. De informatie werd begin juli 2001 verstrekt aan de FBI, de CIA en de militaire inlichtingendienst in het Pentagon door een Amerikaanse discipel in het corps diplomatique. Hun werd verteld dat er gevaar bestond voor de kaping van vliegtuigen en zelfs de kans dat er kamikaze-achtige acties met de vliegtuigen zouden worden uitgevoerd. Het World Trade Center werd niet genoemd, maar het Pentagon werd gewaarschuwd en men had een aanval op het Pentagon kunnen verwachten. Ook was er de bijna-zekere aanslag op het Witte Huis, maar dat vliegtuig stortte neer.

Incompetentie, zelfvoldaanheid en het nu duidelijke gebrek aan communicatie tussen de verschillende inlichtingendiensten verhinderden elke preventieve actie.

V. Was er geen enkele manier waarop de Meesters de terroristische aanslag op het World Trade Center en het Pentagon konden voorkomen?

Benjamin Creme: Nee, niet direct. Daarvoor zouden Zij onze vrije wil hebben moeten schenden. Niettemin hebben de Meesters de Amerikaanse autoriteiten (inlichtingendienst van het leger) drie maanden tevoren gewaarschuwd dat een dergelijke aanval werd voorbereid.

Recente berichten in de media:

De directeur van het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI), Robert S. Mueller III, bevestigde dat de aanvallen van 11 september wellicht voorkomen hadden kunnen worden als functionarissen van zijn instantie anders hadden gereageerd op alle afzonderlijke informatie die beschikbaar was. Beschikbare informatie waar niets mee gedaan werd:

· Een agent van de FBI had in juli 2001, voor de aanslag, een memo geschreven dat hij een alarmerend patroon ontwaarde van Arabische mannen die vlieglessen namen en die mogelijk banden hadden met terroristen, en drong aan op een landelijk onderzoek naar deze ontwikkeling. Maar vòòr 11 september werd de aanbeveling van de agent niet opgevolgd.

· Eveneens in de zomer van 2001 deed een FBI-afdeling in Minneapolis (Minnesota) een onderzoek naar de van terrorisme verdachte Zacarias Moussaoui, maar men kreeg geen goedkeuring van het FBI-hoofdkwartier Washington voor een bevel tot huiszoeking voor de computer van de verdachte. Moussaoui, die vlieglessen nam, werd later in staat van beschuldiging gesteld in verband met de aanslagen.

· Naar verluidt, heeft de Egyptische geheime dienst een week voor 11 september ambtenaren van de Amerikaanse geheime dienst geïnformeerd dat de groep van Osama bin Laden op het punt stond een grote aanval op de VS in te zetten. President Hosni Mubarak zei: “Wij hebben hun (de VS) alle informatie verstrekt.” Egypte probeerde het te voorkomen, maar had onvoldoende informatie. Hij zei: “Wij dachten dat het om een ambassade zou gaan, een vliegtuig, of zoiets, het gebruikelijke.”

· De Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) wist al 18 maanden voordat zij andere bureaus informeerde dat de twee terroristen die het commando hadden in het vliegtuig dat op het Pentagon neerstortte, in de Verenigde Staten waren.

· Volgens het Amerikaanse tijdschrift News & World Report had de FBI maanden voor 11 september een kans om in een al-Qaeda- opleidingskamp in Afghanistan te infiltreren, maar hooggeplaatste FBI-agenten wezen het plan af.

· Mark Perelmans schreef in The Forward (voorheen The Jewish Forward) dat de leiders van de joodse gemeenschap in Argentinië enkele weken voor de aanslagen van 11 september een waarschuwing ontvingen over een ophanden zijnde grote terroristische aanval tegen de Verenigde Staten, Argentinië of Frankrijk. De waarschuwing die eind juli 2001 werd overhandigd door een buitenlandse zegsman van de geheime dienst, werd tijdens een vergadering een paar dagen later doorgegeven aan de Argentijnse veiligheidsautoriteiten. Op de vergadering werd overeengekomen de waarschuwing geheim te houden om paniek te voorkomen, terwijl de beveiliging bij joodse locaties in Argentinië werd verscherpt.

“Het was een concrete waarschuwing dat er een grote aanslag zou plaatsvinden die afkomstig was van een betrouwbare bron bij de geheime dienst”, aldus Marta Nercellas, jurist bij de Delegación de Asociaciones Israelitas Argentinas (DAIA, de voornaamste Argentijnse vertegenwoordiging van joden), “en ik heb begrepen dat de Amerikanen erover werden ingelicht.” (Bronnen: New York Times; USA Today; US News & World Report, VS)

De DNA-sequentie van de antrax die in 2001 via de Amerikaanse post werd verzonden, is bekend en bevestigt de vermoedens dat de bacteriën oorspronkelijk uit een Amerikaans legerlaboratorium kwamen. De bekendgemaakte gegevens bevestigen dat het type dat bij de aanslag werd gebruikt hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van het Medical Research Institute for Infectious Diseases van het Amerikaanse leger (USAMRIID) in Fort Detrick (Maryland). Het onderzoek wijst ook uit dat er belangrijke genetische verschillen kunnen ontstaan bij twee monsters van een antraxcultuur die slechts drie jaar van elkaar af liggen zijn. Dit betekent dat het antrax van de aanslag niet lang gescheiden was van de andere antrax bij de USAMRIID en daarom betrekkelijk recent verkregen.

Het nieuwe genetische onderzoek werd verricht door The Institute for Genomic Research (TIGR) te Rockville (Maryland) en een team van de University of North Arizona in Flagstaff. Het onderzoek bewijst niet onweerlegbaar dat de dader zijn antrax direct van USAMRIID betrok, omdat het mogelijk is dat niet-geteste culturen uit andere laboratoria identiek zouden kunnen zijn aan de USAMRIID-variëteit. Het bewijs, echter, wijst USAMRIID aan als de bron van de antrax van de aanvaller. De bevindingen van het onderzoek maken het eveneens hoogst twijfelachtig dat de antrax afkomstig is uit Russische of Irakese laboratoria. (Bronnen: www.unknowncountry.com; www.New Scientist.com)

Antrax-aanslagen in de VS

V. Staat het antrax-incident in Florida (VS) in verband met de terroristische aanslagen op New York en Washington?

Benjamin Creme: Nee Volgens mijn informatie staan deze volkomen los van elkaar en is het antrax-geval helemaal niet uit het buitenland afkomstig.Het is de opportunistische daad van terrorisme ‘van eigen bodem’.