Artikel van de meester -- juli/augustus 2002


Maitreya aan de deur

(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

door de meester —, via Benjamin Creme

 Onder invloed van de nieuw inkomende energieën vinden grote veranderingen in de wereld plaats. Sommigen zien deze als weldadig en nuttig, als inleiding tot een beter geordende en veiliger wereld. Voor anderen betekenen ze echter slechts afbraak en wanorde, chaos en verwarring, het werk van wanhopige en boze mensen.

Natuurlijk, als handhaving van de ‘status-quo’ de voornaamste doelstelling is, is alle verandering, hoe nodig en achterstallig ook, verdacht en ongewenst, het werk van ‘activisten’ en ‘onruststokers’.

Zo komt het dat een groot deel van de vele veranderingen die nu plaatsvinden, wordt gezien als ondermijning van de maatschappelijke structuur en een bron van voortdurende zorg, ergernis en angst.

Zagen de mensen maar de ware aard van de transformatie die nu door deze weldadige energieën wordt gewrocht, dan zouden ze een kalmer begrip hebben voor, en samenwerken met, hun werking.

Onnodig te zeggen dat de ‘status-quo’ nooit lang gehandhaafd kan worden; verandering en evolutie zijn de ware aard van het leven en leggen, ten goede of ten kwade, het patroon van het nieuwe op. De vorm en de kwaliteit van het nieuwe bouwsel worden door de mensen zelf bepaald. Dus is het nutteloos de Grote Magneet te weerstaan die alle leven op zijn weg naar volmaaktheid voortstuwt.

Wanneer Maitreya en Zijn Groep zich vrijelijk onder de mensen begeven, zal veel van de wetten die het leven besturen worden vrijgegeven. De verbijstering van de mensen zal plaatsmaken voor een dagend begrip en een wijzere reactie op het verschijnsel van verandering. De oude reactionairen zullen blijven bestaan, maar hun invloed zal afnemen naarmate het nieuwe gestalte krijgt. Zo zal het zijn en zo zullen de mensen een beter begrip krijgen van de aard van het avontuur dat we leven noemen.

Het elfde uur is aangebroken

Maitreya Zelf staat aan de deur, Zijn hand geheven om aan te kloppen. Zijn tekenen nemen snel toe, terwijl Hij op herkenning wacht. Verwelkom Hem in je hart en vereenvoudig Zijn komst; laat Hem door je heen werken. Onthoud dat ook je broeders het recht hebben om het Grote Nieuws te kennen; laat hen, en je zusters, niet in onwetendheid.

Het elfde uur is aangebroken. De voorbeschikte tijd is met ons. Het lange wachten is nagenoeg voorbij. Harnas nu je kracht voor het grote werk dat komt. De tijden zijn als nooit tevoren. De onmetelijke engelenschaar siddert van verwachting. Maitreya’s strijders voor Waarheid gorden zich aan en scharen zich achter Hem.

Temidden van chaos en oorlog, en oorlogsdreiging, heft de Grote Heer Zijn hand. Zijn pijlen van Licht zullen de duisternis van de tijd doorbreken en de mensen verlichting brengen. Zijn Groot Hart gloeit van liefde voor alle volkeren. De hongerenden en verdrukten hebben Zijn bijzondere zorg. Help Hem bij Zijn gewichtige taak.