Vragen en antwoorden -- mei 2002


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Hebt u nog informatie over recente verschijningen van Maitreya op religieuze bijeenkomsten?

A. De stad in Paraguay waar Maitreya op zondag 24 februari verscheen, was Asunción.

V. Onlangs werd Yasser Arafat er door de Israëlische autoriteiten ervan beschuldigd valse Israëlische en Amerikaanse bankbiljetten, een arsenaal aan wapens en riemen voor zelfmoordaanslagen in zijn kantorencomplex te hebben. Schuilt er enige waarheid in deze beschuldigingen?

A. Nee, absoluut niet. Het zijn kwaadaardige verzinsels om de heer Arafat in het slechtst mogelijke daglicht te plaatsen in een poging om van hem af te komen. De heer Sharon koestert een diepe persoonlijke haat tegen de Palestijnse leider en doet er kennelijk alles aan om hem uit zijn ambt te verwijderen.

V. Worden de zelfmoordcommando’s door Arafat gestuurd?

A. Nee.

V. 1) Is Arafat verantwoordelijk voor het huidige terrorisme? 2) Heeft hij controle over de verschillende groepen?

A. 1) Beslist niet. Hij probeert er een einde aan te maken. 2) Nee, geen volledige controle.

V. Waarom herinnert niemand zich dat de Israëli’s er in 1993 mee akkoord zijn gegaan om zich binnen de grenzen van 1967 terug te trekken? Zij hebben zich totaal niet aan hun deel van de afspraken gehouden. Wat is hun excuus?

A. Mensen zijn kort van memorie.

V. 1) Waarom weet niemand dat Arafat premier Sharon dringend heeft verzocht om de Tempelberg niet te bezoeken? 2) Denkt Sharon dat hij zo lomp en onbeleefd kan zijn en daarmee weg kan komen?

A. 1) Goede vraag. 2) Kennelijk, ja.

V. Wat doet Israël met het bedrag ineens van 2,8 miljard Amerikaanse dollar dat de VS het land dit jaar [2002] aan hulp gaf? Het is het enige land dat we een bedrag ineens geven zonder te weten waar het geld aan wordt uitgegeven. 2) Financieren de VS de Israëlische oorleg tegen de Palestijnen?

A. 1) Oorlog voeren tegen de Palestijnen. (2) Ja.

V. Bestaat er een verband tussen de onophoudelijke Amerikaanse bombardementen en de aardbeving van 6,1 op de schaal van Richter waardoor het bewoonde dorp Narin in Afghanistan van de kaart werd geveegd? Er is al eerder een aardbeving geweest van 7,2 op de schaal van Richter die begin maart 2002 de naburige provincie Samangan trof, maar die kreeg weinig aandacht in de Amerikaanse media, waarschijnlijk omdat die ‘slechts’ aan 100 mensen het leven kostte. Mijn gezonde verstand zegt me dat dergelijke enorme aanvallen op kale bergen en rotsen moeder aarde zwaar moeten treffen.

A. Ja, er bestaat een direct verband tussen de ongekende bombardementen in het gebied en de zware aardbevingen (gemeld en ongemeld). Het kale, rotsachtige terrein vormt een ideale geleiding voor de trillingen van de bombardementen. De aardbevingen waren daarom vrijwel onvermijdelijk.

V. 1) Was de inslag van de gekaapte vliegtuigen de oorzaak van de daarop volgende instorting van de torens van het World Trade Center? 2) Of waren geplande explosies daarvoor verantwoordelijk? De torens zakten ineen alsof het een geplande implosie was. 3) Als iets anders de oorzaak was, wie was daarvoor dan verantwoordelijk?

A. 1) Ja. 2) Nee. 3) Niemand.

V. Het leek alsof het vliegtuig dat op het Pentagon neerkwam voor het Witte Huis bedoeld was. Hebben de Meesters de kapers op andere gedachten gebracht om het Witte Huis te beschermen?

A. Nee.

V. In het oktobernummer van Share International schreef u dat de Amerikaanse regering drie maanden voor 11 september was gewaarschuwd dat een dergelijke aanslag ophanden was. De New York Times schreef op 26 september 2001 in een artikel over de G-8 conferentie in juni vorig jaar in Genua dat de Italiaanse autoriteiten zich veel moeite getroostten wat betreft de veiligheid tijdens de conferentie, tot aan het installeren van luchtafweergeschut op de landingsbanen van het vliegveld, omdat men op de hoogte was van een mogelijke aanslag op president Bush met behulp van vliegtuigen. Kunt u zeggen: 1) Is dit de waarschuwing waar u op doelde? 2) Hadden de Meesters enige rol in het op de hoogte brengen van de Italiaanse regering over zo’n complot? 3) Bestaat er een verband tussen de aanslagen op New York en Washington van 11 september en deze geplande aanslag in juni?

A. 1) Nee. 2) Nee. 3) Nee.

V. U hebt gezegd dat er zich een Meester in de omgeving van de stad New York bevindt (als een van de vijf geestelijke centra in de wereld, naast Londen, Tokio, Darjeeling en Genève). 1) Is deze Meester al openlijk bekend? 2) Heeft Hij een rol gehad bij het verzachten van de gevolgen van de aanslagen van 11 september? 3) Welke gevolgen had de aanslag op New York als geestelijk centrum? 4) Welke rol zal de Meester in New York spelen in de toekomst van de stad als geestelijk centrum?

A 1) Nee. 2) Ja. 3) Geen. 4) Hij werkt met de groepen discipelen die zich daar bevinden.