Vragen en antwoorden - november 2005

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. Kan uw Meester zeggen hoeveel mensen hebben deelgenomen aan de vredesdemonstraties op zaterdag 24 september 2005 in 1) Washington en 2) Londen? 3) Was Maitreya bij een van deze betogingen aanwezig?
A. 1) 55.000. 2) 70.000. 3) Ja, bij beide.

V. Heeft Maitreya alle 777 geneeskrachtige bronnen opgeladen zoals gepland en genoemd in uw boeken?
A. Nee, nog niet. Hij heeft dit proces voorlopig onderbroken. Hij heeft het momenteel buitengewoon druk. Er zijn ongeveer 240 bronnen die al energetisch door Hem zijn opgeladen. Hij zal dit werk te zijner tijd voortzetten.

V. Waardoor werd de uiterst krachtige aardbeving (7,6 op de schaal van Richter) in Pakistan veroorzaakt, ongeveer 100 km ten noordoosten van Islamabad?
A. Deze was het gevolg van ondergrondse kernproeven door Pakistan.

V. De orkanen Katrina en Rita hebben de Golfkust van de VS geteisterd; de tropische storm Stan teisterde Midden-Amerika en Mexico. China en Taiwan kampen met extreme weersomstandigheden. Ik las dat Katrina het gevolg was van de Amerikaanse buitenlandse politiek, en de angst en de spanning die daarvan het gevolg waren. 1) Was Rita onderdeel van hetzelfde proces? 2) Kunt u aangeven wat de oorzaken zijn van de orkaan Stan? Was die een nasleep van Katrina?
A. 1) Ja. 2) Ja.

V. Onlangs zei u in Share International dat het dodental door de orkaan Katrina 12.000 zou zijn, in plaats van de ongeveer 1200 die nu bevestigd zijn. Moeten we aannemen dat de heer Creme het aantal dat zijn Meester gaf verkeerd gehoord heeft? Ik ben echt verbaasd over hoe hij de massa informatie in zijn hoofd uit elkaar houdt.
A. Nee, het aantal van 12.000 is correct. De aantallen zijn gemanipuleerd door de Amerikaanse regering (meer leugens). Een groot aantal lichamen is zelfs nu nog niet geteld. De burgemeester van New Orleans heeft destijds zelf gezegd dat ze ten minste 10.000 doden moesten verwachten.

V. Ik heb vraagtekens bij de informatie over de 12.000 doden na de ramp met Katrina. Klopt die informatie? Ik heb gehoord dat er nu ongeveer 1200 lichamen zijn gevonden en dat er waarschijnlijk niet meer worden gevonden, en zeker geen 11.000. Ik heb ook vraagtekens bij de informatie dat Saddam Hussein die enige tijd geleden gevangen werd genomen, niet Saddam zelf is maar een dubbelganger. Klopt die informatie nog steeds?
A. Beide antwoorden zijn correct. Saddam Hussein is dood. Het aantal doden aan de Golfkust is gemanipuleerd door de Amerikaanse regering.

V. Met alle leugens en manipulatie die in de afgelopen jaren aan het licht zijn gekomen kan ik nauwelijks nog een woord geloven van wat Tony Blair, George Bush of hun regering zegt. Onlangs werd de beveiliging van de New-Yorkse ondergrondse verhoogd nadat stadsfunctionarissen zeiden dat ze een “geloofwaardige veiligheidsdreiging” hadden ontvangen. Tegelijkertijd hield George Bush een toespraak waarin hij bekendmaakte dat de VS en hun bondgenoten sinds de aanslagen van 11 september 2001 tien grote terreuraanslagen hadden voorkomen, waarmee hij de steun voor de zogeheten ‘oorlog tegen terreur’ wilde opvijzelen. De BBC schreef: “De oppervlakkige details die het Witte Huis heeft verstrekt, maken het moeilijk om in te schatten hoe serieus of gevorderd de plannen waren.” De situatie is heel verwarrend. Is dit gewoon weer manipulatie en propaganda van de Amerikaanse regering?

V. Is Al-Qa’ida werkelijk zo goed georganiseerd als de Amerikaanse en Britse regeringen ons willen doen geloven wanneer zij campagne voeren voor hun ‘oorlog tegen terreur’?
A. Nee. Het is een losse verzameling mensen die dezelfde idealen en wrok delen, maar hun terreurdaden op ad hoc basis uitvoeren.

V. Wanneer Maitreya begint met zijn optredens in de media en aanvankelijk zonder te zeggen Wie Hij is, is het dan beter dat groepsleden die Maitreya herkennen, dat niet zeggen tegen mensen buiten de groep (inclusief familie en vrienden), aangezien dat wellicht inbreuk maakt op iemands vrije wil om Maitreya voor zichzelf te herkennen?
A. Ja. Ik heb verscheidene malen aan de mensen in de groepen duidelijk gemaakt dat dat de procedure moet zijn. Het is heel belangrijk, vooral in relatie tot de media, dat er geen inbreuk wordt gepleegd op hun vrije wil, of die van anderen, en dat zij reageren op Maitreya om wat Hij zegt als mens onder de mensen, in plaats van als de Christus of de Wereldleraar.

V. U zegt dat wanneer Maitreya op televisie verschijnt, Hij niet Maitreya genoemd zal worden. Hoe zullen mensen hem op tv uitnodigen? Wat zal Zijn hoedanigheid zijn?
A. Hij zal een naam hebben, maar dat zal niet Maitreya zijn. Waar het om gaat, is, dat Hij niet wil dat de denkbeelden afkomstig zijn van een Wezen dat zo hoog is dat mensen volgelingen worden. Hij wil geen volgelingen of devotionele toegewijden. Hij zegt: “Als je Mij volgt, zul je Mij verliezen. Als je je Mij probeert toe te eigenen, zul je Mij nooit vinden.” De christenen zullen proberen Hem zich toe te eigenen. Net als de moslims, de hindoes en vooral de boeddhisten. Het is geen probleem; als Hij wordt uitgenodigd om op televisie te spreken, kan Hij op een ander kanaal worden uitgenodigd om tot nog meer mensen te spreken. Zo eenvoudig is het. Op Verklaringsdag zal Hij erkennen wat veel mensen vermoeden maar niet zeker weten, namelijk dat Hij de Wereldleraar is.
Hij zal worden uitgenodigd als de heer Zus-en-zo om over zijn denkbeelden te spreken. Aanvankelijk zal dit terughoudend zijn, Hij zal niet meteen zeggen wat ik zeg, maar Hij zal intenser worden naarmate de mensen om Hem heen op Hem reageren. Als Hij zou zeggen wat ik zeg, zou Hij de mensen van Zich wegdrijven. Hij maakt geen onderscheid tussen fundamentalistische christenen, fundamentalistische joden, fundamentalistische moslims, enzvoort, en niet-fundamentalisten. Hij maakt dat onderscheid niet. Hij heeft duizenden volgelingen die Hem op het een of ander niveau hebben ervaren en zij kennen Hem. Het is moeilijk te omschrijven. Hij is volkomen verdraagzaam en sluit niemand buiten.

V. Volgens een van de boeken van Madame Blavatsky leefde de apostel Petrus na de kruisiging in Babylon. Betekent dat, dat hij niet werd gemarteld onder Nero, niet de eerste paus was en ook niet begraven ligt onder de huidige locatie van de St. Pietersbasiliek in Rome, zoals de kerk beweert; dat hij na enige tijd naar Rome terugkeerde, of dat Madame Blavatsky haar eigen informatie had verzonnen (hetzij in Isis ontsluierd of in De Geheime Leer, ik weet het niet zeker), zoals ze ook met ander materiaal had gedaan (zoals verklaard in een van de Alice Bailey-boeken), zoals delen van de Mahatma-brieven? Of is dit het soort vraag dat alleen de Meesters kunnen beantwoorden en dat nu niet doen?
A. Dit is het soort vraag dat alleen de Meesters kunnen beantwoorden en een van Hen zal dat nu doen: De uitspraak van Madame Blavatsky is correct, dat de apostel Petrus na de kruisiging in Babylon leefde. Hij had die opdracht gekregen na de dood van Jezus en zette het werk van onderricht en genezing voort onder de groepen die hadden gereageerd op de leringen van Jezus. Hij is niet als martelaar gestorven (ondersteboven of rechtop) onder Nero, was niet de eerste paus en ligt ook niet begraven onder de St. Pietersbasiliek in Rome zoals de kerk beweert. Er bestaan vele andere onjuistheden van deze soort in de leringen van de kerk die nog aan het licht moeten komen. Ik denk echter niet dat deze onjuistheden zo belangrijk zijn; waar het om gaat zijn de basisleringen van de Christus via Jezus.

V. Over de 12 discipelen wordt gezegd dat de meesten van hen de marteldood stierven: Thaddeüs en Simon in Perzië, Jacobus de Meerdere in Spanje, Thomas in India, Mattheüs in Ethiopië en dat Andreas, Jacobus de Mindere, Matthias (die Judas verving) en Petrus werden gekruisigd, en dat alleen Johannes, Bartholomeüs en Filippus niet als martelaren zijn gestorven. Hoe juist is deze informatie?
A. Simon, Jacobus de Meerdere en Jacobus de Mindere werden gekruisigd. Thaddeüs, Thomas, Mattheüs en Matthias zijn op verschillende manieren door marteling omgekomen. Andreas, Johannes, Bartholomeüs, Philippus en Petrus zijn een natuurlijke dood gestorven.