Artikel van de meester - november 2005

(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Sleutel tot de toekomst

door de meester —, via Benjamin Creme

Met droefenis zien Wij toe hoe mensen voortdurend pogingen doen om hun problemen op te lossen met de werkwijzen uit het verleden. Deze problemen zijn veelvuldig en houden evenveel verband met de toekomst als met het heden. Meestal zijn het overblijfselen uit het verleden en vormen die een zware last voor de ontluikende samenlevingen van tegenwoordig. Geobsedeerd door hun felle strijd om markten proberen regeringen overal elk gebruikelijk middel om veiligheid en kracht, ontwikkeling en vernieuwing, en stabiliteit te bereiken temidden van verandering. Het is een onmogelijke taak.
Er is slechts één antwoord op al hun zorgen, één oplossing voor al hun problemen, maar niemand heeft het tot dusver gewaagd het woord te fluisteren dat hen en de wereld in één keer zou bevrijden; dat, in één keer, deze wereld in het nieuwe tijdperk van Rechtvaardigheid en Waarheid zou lanceren. Laat het woord weerklinken, laat het woord de nieuwe beschaving, de nieuwe samenleving openbaren. Laat het woord overal gehoord worden, laat de mens erop reageren.

Het woord is de klank van gerechtigheid, het is de klank van waarheid. Het woord brengt alle mensen tezamen, en bouwt de Broederschap van mensen. Het woord maakt het hart licht, en brengt iedereen geluk. Het woord is wijs en grootmoedig, vervuld van liefde. Het woord is ‘samen-delen’, de sleutel tot de toekomst.
Samen-delen is het antwoord op alle problemen van de mensen. Samen-delen is een ander woord voor goddelijkheid. Samen-delen luidt het hoogste in wat voor mensen mogelijk is, want het opent de deur naar vertrouwen. Samen-delen zal de mens aan Gods voeten brengen.
Wanneer mensen leren samen te delen, zullen zij de zin van het leven kennen. Wanneer mensen samen delen zullen zij zich opgetogen voelen en houden van wat zij doen. Samen delen zal de mensen heel maken. Samen delen zal de mensen Eén maken.
Er is geen einde aan het denkbeeld van samen-delen. Het zal de verlossing van de mensen blijken te zijn.

Verklaringen
Wanneer de mensen Maitreya zien, zullen zij deze woorden van Waarheid horen. Met wijdopen hart zullen zij naar Zijn verklaringen luisteren, en in hun reactie oproepen tot beëindiging van tirannie en onrechtvaardigheid. Zij zullen zich rond Hem scharen en Hij zal hun woordvoerder zijn. Spoedig zullen mensen Zijn gezicht zien. Spoedig zal Hij Zijn denkbeelden aan de wereld voorleggen en het oude tijdperk uitluiden.
Hij is nu de mensen nabij. Hij kan niet worden verloochend. Zijn liefde doordrenkt nu de gebieden en brengt verandering op de voorgrond.
Bedenk dit: zonder de hulp van Maitreya is de mens verloren. Wij wachten vurig op de weerklank van de mensen.