Vragen en antwoorden - juni 2007


Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. (1) Bij de afgelopen presidentsverkiezingen in Frankrijk werden, op initiatief van minister Sarkozy voor het eerst stemcomputers gebruikt. Is er met stemmen geknoeid? (2) Voorziet de Hiërarchie sociale onrust in Frankrijk, na de verkiezing van Nicolas Sarkozy?
A. (1) Ja, maar slechts een klein percentage vergeleken met recente verkiezingen elders. (2) Niet in het bijzonder.

V. Ik ben me bewust van het belang van Maitreya’s prioriteiten, maar hoe kunnen we deze toepassen in bijvoorbeeld een nieuwe onderneming?
A. Bedenk wat de kern ervan is. De kern van Maitreya’s prioriteiten is het beginsel van samendelen.
U kunt een bedrijf starten als baas, 20 mensen aannemen, hun zo weinig mogelijk betalen en zo lang mogelijk laten werken voor het minimumloon. Dat gebeurt tegenwoordig vaak. Dat is het gevolg van de marktwerking. Het perst het leven uit het leven. De marktwerking maakt van mensen machines, pionnen die worden verplaatst door de mensen die de macht hebben. Het gebeurt over de hele wereld. De mensen zien het, maar het gebeurt zo snel en subtiel dat het niet tot ze doordringt: waarom verdien ik minder per uur, werk ik langer dan 10 jaar geleden? Waarom neemt mijn levensstandaard af, terwijl dat van het land als geheel kennelijk stijgt?
Dus wat kunt u doen? U kunt uw nieuwe bedrijf bijvoorbeeld beginnen als een coöperatie. Stel u neemt 20 mensen aan, dus met u mee 21 mensen in totaal en u deelt het geld dat u verdient. Niemand krijgt meer dan de anderen. Ieder werkt even hard. U probeert het aantal uren dat u werkt tot een minimum te beperken en probeert iedereen het maximum te betalen voor wat hij of zij doet. Dat is de formule voor de Nieuwe Tijd. Wanneer je op deze manier begint te werken, begrijp je wat er bedoeld wordt met synthese; op die manier vorm je een groep. De energie van Waterman werkt alleen door middel van synthese — door groepen. Ze heeft geen individuele toepassing.
Het hele idee van geld verdienen en rijk worden, moet worden herzien. Als je het op de manier van Waterman doet, word je niet geweldig rijk of je wordt allemaal rijk.
Maitreya zegt dat de economie van een land als een kar is — die heeft twee wielen nodig. Je hebt twee wielen nodig: kapitalisme en socialisme. Wat je nodig hebt, is een combinatie van die twee. Vanuit het gezichtspunt van de Meesters is de beste combinatie 70 procent socialisme en 30 procent kapitalisme. Dat is de beste weg naar het grootste goed voor alle mensen in het land.

V. In het natuurpark Hendy Woods, nabij Philo (Californië, VS) schijnen al drie jaar enorme kruisen van licht in de bovenramen van de doucheruimte op een openbare camping. Zijn dit authentieke kruisen van licht?
A. Ja. Deze zijn gemanifesteerd door Maitreya.

V. Volgens sommige mensen trachtten Duitse wetenschappers tijdens de Tweede Wereldoorlog anti-zwaartekracht technologie te ontwikkelen. Naar wordt beweerd, zou het bij één project gaan om een klokvormig apparaat dat gevuld was met een kwikachtige substantie die bij aandrijving opgloeide. Deze technologie werd, net als veel klandestiene wetenschappelijke projecten, zoals de V1-bom en de V2-raket, in het verborgene ontwikkeld in mijnschachten. Boven de mijnschacht was een grote ronde constructie gebouwd, die de “vliegenvanger” werd genoemd door Amerikaanse en Britse militairen die het object op foto’s hebben gezien. 1) Was Duitsland bezig anti-zwaartekrachttechnologie te ontwikkelen voor een mogelijk luchtvaartuig om de luchtoorlog boven Duitsland te kunnen winnen? 2) Had men daarbij succes?
A. 1) Ja — en dat land was niet het enige. Amerika en Rusland waren ook op zoek naar een anti-zwaartekracht apparaat. 2) Tot op zekere hoogte hadden zij alle succes.

V. De ‘wormgat’-theorie stelt dat er plekken in het heelal zijn waar ruimte en tijd op de een of andere manier samengevouwen zijn en waar het mogelijk is om binnen enkele seconden enorme afstanden door de ruimte af te leggen. Ons is gezegd dat tijd en ruimte illusie zijn; betekent dit dat deze theorie juist is?
A. Het is niet zo dat ruimte en tijd “samengevouwen” zijn maar, eigenlijk eenvoudiger, dat tijd en ruimte op een hoger niveau niet bestaan; ze zijn illusie. Zij Die al meesters zijn van de Ruimte — de Ruimtebroeders — kunnen enorme ‘afstanden’ afleggen, zoals wij het zien, in een ‘tijd’ van enkele seconden.

V. Het Amerikaanse ministerie van Energiezaken heeft onlangs een contract gesloten voor de ontwikkeling van de eerste nieuwe waterstofbom in het land in twintig jaar. Teams van wetenschappers in Californië en New Mexico werken sinds 2006 aan de ontwikkeling van de nieuwe bom, waarbij gebruik wordt gemaakt van de krachtigste supercomputers ter wereld. Het wapen staat bekend als de ‘betrouwbare vervangende kernkop’ en is bedoeld als vervanging voor de verouderde kernkoppen die nu nog in de Trident onderzeeërs gebruikt worden. 1) Zijn dit soort wapens nodig? 2) Zijn dit plannen van rationele, intelligente mensen?
1) Nee. 2) Nee.

V. Nieuwe Amerikaanse bases in de republiek Tsjechië en Polen en een gepland raketschild maken deel uit van een nieuw ‘Star Wars’-project. Deze zijn niet bedoeld om de betrokken landen te beschermen of veiliger te maken. Bijna tweederde van de Tsjechen die ernaar gevraagd werden, sprak zich uit tegen de nieuwe bases. Sommige mensen zien de hernieuwde belangstelling in kernenergie en atoomwapens als het begin van een nieuwe koude oorlog of een nieuwe periode van toenemend gevaar. Wat vindt u hiervan?
A. Als dit voortgang vindt, zou het inderdaad leiden tot een nieuwe periode van toenemende spanning, met name in Polen en de republiek Tsjechië, en natuurlijk in de rest van Europa.