Vragen en antwoorden - oktober 2007


Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Bij de vertoning van de videolezing van Benjamin Creme in San Francisco op 12 augustus 2007 werd van tevoren aangekondigd dat Maitreya en de Meester Jezus aanwezig waren in verschillende gedaanten. Waren Zij er?
A. Ja, Maitreya en de Meester Jezus waren gedurende de gehele bijeenkomst aanwezig (in de vorm van ‘goede genii’).

V. Hoe waarschijnlijk is het dat de huidige grilligheid van de aandelenmarkten in de VS en elders zal leiden tot de wereldwijde beurskrach die Maitreya voorspeld heeft?
A. Wat we zien in de wereldwijde grilligheid van de aandelenmarkten is een geleidelijke gang neerwaarts die zal uitmonden in een definitieve krach. De aandelenbeurzen zijn de belangrijkste symbolen van de oude financiële en economische werkwijzen en hebben geen plaats in het nieuwe tijdperk dat nu daagt. Ze zijn niet meer dan ‘gokpaleizen’ en hebben hun nut overleefd.

V. Waarom meent Maitreya dat het noodzakelijk is dat Hij fysiek verschijnt, teneinde de verschuiving in het menselijk bewustzijn te voltooien?
A. Maitreya is in fysieke vorm teruggekeerd in de wereld van alledag als onderdeel van eenzelfde terugkeer die de Hiërarchie van Meesters ondergaat — het naar buiten treden van de Hiërarchie. Daarenboven is Hij teruggekeerd in volledig fysieke vorm, zodat Hij Zijn werk kan doen als de Wereldleraar voor het Waterman-tijdperk. Zou Hij niet in fysieke vorm in de wereld zijn, dan zou Hij niet de aandacht van talloze miljoenen mensen krijgen die iemand nodig hebben die zij zelf kunnen zien en horen. Zelfs velen van hen die graag geloven dat Hij er is en gereed zijn om op Zijn lering te reageren, aarzelen omdat zij Hem niet kunnen zien. Talloze anderen rennen intussen achter goeroes en dubieuze Avatars aan omdat zij een fysiek persoon moeten zien.

V. Het is nu 10 jaar geleden dat prinses Diana omkwam en 10 jaar sinds Maitreya grote aantallen mensen overschaduwde tijdens haar begrafenis. Heeft Maitreya opnieuw grote aantallen mensen overschaduwd tijdens de herdenking van prinses Diana’s begrafenis?
A. Het is niet zo dat Maitreya grote aantallen mensen ‘overschaduwde’, maar Hij gaf Zijn energie in grote sterkte vrij, waarop door grote aantallen werd gereageerd. In de tien jaar die zijn verstreken, is er een opmerkelijke terugval opgetreden in de belangstelling van het grote publiek voor prinses Diana. Er was een goed bezochte herdenkingsdienst voor haar in de Guard’s Chapel bij Wellington Barracks in Londen op 31 augustus, waarbij de aanwezigen opnieuw werden gezegend door Maitreya’s energieën.

V. Als het Amerikaanse en andere legers de Hiërarchie om advies zouden vragen, welke raad zouden zij dan krijgen met betrekking tot de enorme puinhoop in Afghanistan en Irak?
A. Toegeven dat zij onrechtmatig hebben gehandeld door deze landen binnen te vallen en de noodzakelijke financiële middelen en alle andere hulpbronnen beschikbaar stellen om vrede en rust in deze landen te herstellen. Een internationaal onderzoek onder leiding van de VN instellen naar de beste manier om deze wederopbouw te beginnen en te voltooien, en toekomstige invasies van deze aard waar ook ter wereld openlijk afzweren.

V. Toen ik op de kankerafdeling van het Middlesex-ziekenhuis in Londen werkte, hoorde ik veel verhalen over de ‘vrouw in het wit’ die bij patiënten aan het bed kwam zitten en hun een kop thee gaf vlak voor ze stierven. Destijds dachten we allemaal dat het een geest was, maar ik vraag me nu af of ze misschien een Meester was?
A. Ja, de ‘vrouw in het wit’ was de Meester Jezus.

V. Waarom raken kinderen in Groot-Brittannië op straat betrokken bij moord en geweldsmisdrijven? Wat is er misgegaan? Wat kan er gedaan worden om de oorzaken aan te pakken?
A. Deze droevige situatie is niet beperkt tot Groot-Brittannië, maar doet zich steeds duidelijker voor in alle ontwikkelde landen. Door het “blind volgen van de marktwerking” hebben de politici in de Westerse wereld een gespleten samenleving gecreëerd, waarin de rijken rijker en de armen armer worden. Dit is heel duidelijk te zien in Groot-Brittannië, evenals in Amerika en in andere ‘succesrijke’ landen. Zulke geweldsmisdrijven vinden voornamelijk plaats in de armste delen van steden waar kinderen en tieners verwaarloosd worden, geen faciliteiten hebben voor georganiseerde groepsactiviteiten en sporten, en waar vaak ouders vaak weinig of geen toezicht houden. Deze kinderen voelen zich niet gewenst, worden innerlijk verscheurd en zijn van zichzelf en de samenleving vervreemd. Hun enige familie of groep zijn de straatbendes die onvermijdelijk de plaats innemen van de eigen familie. Ze hebben het gevoel dat het leven zinloos of hopeloos is en worden gewelddadig om er zin aan te geven. Tezelfdertijd staan de kranten vol met berichten van recordbonussen voor directeuren van bedrijven, die die bedrijven tot hoge winstprestaties hebben gestuwd. Die bonussen kunnen oplopen tot 30 miljoen euro per jaar. Is het een wonder dat die kinderen zich achtergesteld voelen en wraak willen nemen?